پیام فارس
تصاویر نجومی دوم مهر (23 سپتامبر)
دوشنبه 2 مهر 1403 - 12:54:26
پیام فارس - به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.
بیشتر بخوانید

پیام فارس

تصویر روز APOD
در تصویر ستاره دنباله دار C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) را در حال حرکت مشاهده می‌کنید. این دنباله دار ممکن است آنقدر روشن شود که بدون تلسکوپ بتوان آن را دید. با این حال پیش بینی میزان روشنایی آن دشوار است. بخش‌هایی از دنباله دار به دلیل گرمای خورشید می‌سوزد و از آن جدا می‌شود.
در حال حاضر این دنباله دار به طور غیرمنتظره ای درخشان است. (Tsuchinshan–ATLAS) این هفته از نزدیکترین فاصله به خورشید و ماه آینده از نزدیکترین فاصله به زمین خواهد گذشت. این تصویر در اواخر ماه مه زمانی که دنباله دار نزدیک دو کهکشان دوردست بود گرفته شد.
اکنون می‌توانید آن را با دوربین دوچشمی در آسمان صبح زود، درست قبل از طلوع خورشید ببینید. طی چند هفته آینده، در اوایل شب در آسمان روشن تر و قابل مشاهده خواهد شد. اعتبار تصویر و حق چاپ برای برایان والنته (Brian Valente) و گِرِگ‌اشتاین (Greg Stein) است.

پیام فارس

تصویر روز skyandtelescope
این عکس توسط مارک ژرمانی (Mark Germani) در ونکوور کانادا در تاریخ‌های 13 ژوئن 2024 ، 19 ژوئن 2024، 4 ژوئیه 2024 و 14 تا 16 ژوئیه 2024 ثبت شده و سپس تلفیق شده است. تجهیزات مورد استفاده تلسکوپ Astro-Tech AT92 و دوربین ZWO ASI533MC Pro با فیلتر Optolong L-Pro و پایه iOptron CEM26 است.
NGC 6888 به عنوان سحابی هلال شناخته می‌شود. این سحابی انتشاری در اطراف ستاره ولف-رایت (WR136) قرار دارد. این ستاره اکنون در حال ایجاد یک باد ستاره ای است. این باد با برخورد با مواد اولیه پرتاب شده، اشکال جالبی را ایجاد می‌کند.
سحابی حباب در سال 2008 توسط دیو ژوراسویچ کشف شد. به دلیل وجود ستارگان زیاد و گاز یونیزه شده در این منطقه، سال‌ها دیدن آن سخت بود. سحابی حباب یک کره کامل نیست، اما بسیار به آن نزدیک است!

پیام فارس

تصویر روز earthsky
این تصویر از فعالیت خورشیدی در تاریخ 2024/09/22 در ساعت 10:38 صبح توسط جیم میلیتلو (Jim Militello) در توسان، آریزونا ایالات متحده آمریکا ثبت شد. این تصویر خورشید را در نور آلفای هیدروژن نشان می‌دهد. در نواحی فعال‌تر، لکه‌های خورشیدی قرار دارد که به صورت رشته‌ها و برجستگی‌هایی دیده می‌شود.
این عکس با استفاده از تلسکوپ خورشیدی Coronado SolarMax 90 Ha و دوربین ZWO ASI183mm گرفته شده است. این ترکیبی از 40 فریم ویدیویی است که با Autostakkert، Registax و Photoshop پردازش شدند.

پیام فارس

تصویر روز astronomy
ستاره شناسان آماتور یک سحابی کم نور OIII را کشف کرده اند که احتمالاً یک سحابی سیاره ای است. سحابی‌های کم نور OIII نوعی سحابی هستند که نور را عمدتاً در طول موج اکسیژن یونیزه (OIII) ساطع می‌کنند. سحابی‌ها ابرهای بزرگی از گاز و غبار در فضا هستند. وقتی ستارگان یا رویدادهای کیهانی خاصی اتفاق می‌افتد، این سحابی‌ها روشن می‌شوند، اما برخی از آن‌ها بسیار کم‌نور هستند. ستاره شناسان از فیلترهای ویژه ای برای دیدن بهتر آنها استفاده می‌کنند.این سحابی‌ها می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد شکل گیری ستاره‌ها و ترکیب کیهان به ما دهند!
سحابی اخیر که به تازگی کشف‌شده در تصویر مانند یک دونات قرمز کوچک در وسط عکس به نظر می‌رسد. نام این شی HorFulEvReb 1 است و کاشفان آن درو ایوانز(Drew Evans)، جفری هورن (Jeffrey Horne)، برایان فولدا (Brian Fulda) و جاشا ربولا (Jaša Rebula) هستند. درو ایوانز همچنین به افتخار پدرش که اخیراً درگذشت به آن لقب «سحابی سام» داده است. این تصویر Hα/OIII/LRGB از 41.3 ساعت نوردهی ساخته شده است.

پیام فارس

انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/854221/تصاویر-نجومی-دوم-مهر-(23-سپتامبر)
بستن   چاپ