پیام فارس
رقابت نامزدهای اصولگرا به نفع جریان مقابل می‌شود
چهارشنبه 6 تير 1403 - 17:02:22
پیام فارس - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص ارزیابی برنامه‌ها و مواضع کاندیداهای ریاست‌جمهوری اظهارکرد: «در مناظرات اخیر کاندیداها غالبا دیدگاه‌ها و مواضع خود را بیان کردند. بعضی از کاندیداها معلوم بود دست پُری از برنامه دارند و از تجربیات قبلی در دولت‌های دیگر استفاده کرده‌اند و اکنون برای حداقل یک دوره آینده پیشنهاداتی دارند که معتقدند می‌توانند اجرایی و عملیاتی کنند.»
وی افزود: «برخی از کاندیداها این موارد را نداشتند و من حس کردم خیلی برنامه روشنی برای آینده ندارند. صرفا شعارهایی دادند که بعضی از این شعارها غیرقابل تحقق هم هست و اگر به فرض اصرار داشته باشند که آن شعارها را محقق کنند، این‌طور نیست که ظرفیت اقتصاد بتواند پاسخگوی انتظاراتی باشد که این‌ها ایجاد می‌کنند.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «برخی از کاندیداهای محترم به جای اینکه خودشان را معرفی کنند و برنامه خود را ارائه بدهند، دائما به دیگران می‌پرداختند و مناقشات دیگران را مطرح و عملکردهای گذشته آن‌ها را نقد می‌کردند. آن مقداری که در حد روشنگری نسبت به سوابق افراد و جریانات سیاسی باشد، اشکالی ندارد، ولی افراط در این زمینه هم به نظرم مخاطب را مأیوس و ناامید می‌کند.»
وی افزود: «این مناظرات از نظر شدت نسبت به مناظرات دوره‌های گذشته بسیار متفاوت بود. دوره‌های گذشته مناظراتش پرخاشگرانه بود، این دوره کمتر این پرخاش‌ها را دیدیم، ولی درعین‌حال گاهی هواداران بعضی‌ها خیلی پرخاشگری کردند که این‌ها خارج از ادب و نزاکت و مقتضای خیراندیشی برای ملت و نظام جمهوری اسلامی بود.»

نقش مناظرات و رسانه‌ها در افزایش مشارکت مردم در انتخابات
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم خاطرنشان کرد: «اجمالا ارزیابی من این است که اصل وجود چنین مناظراتی لازم بود. هر یک از کاندیداها تا حدی توانستند حرف‌های خود را بیان و آرای خود را ذکر کنند. کاندیداها توانستند مخاطبان خود را تا حدی قانع کنند، ولی آن‌طور نبود که در کمال رضایت پدید بیاید.»
وی افزود: «مقام معظم رهبری در بیاناتشان اشاره‌ای هم به بعضی از مسائل کردند. این‌که بعضی‌ها اشاره کنند گویا ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی دشمن ندارد و می‌تواند با استکبار جهانی و صهیونیسم کنار بیاید، حداقل این است که تصور کنند نظام استکباری آمریکا با روی کار آمدن یک نفر در نظام جمهوری اسلامی از حالت قهر به حالت مهر برمی‌گردد، خیلی ساده‌اندیشی است.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «اگر کسی صرفا تصور کند می‌رود مذاکره و مشکلات را حل می‌کند، این ساده‌اندیشی را ما در دوره‌های گذشته هم دیدیم، ولی دستاوردی نداشت. اوضاع بهبود پیدا نکرد، بدتر هم شد؛ چراکه این حس به آمریکا دست داد که ما نیازمند لطف و رحمت آمریکا هستیم و از این جهت حاضر شدیم در مبانی و اصول خود کوتاه بیاییم.» حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم خاطرنشان کرد: «یکی از علل افت مشارکت مردم در انتخابات همین عملکردهاست. امیدوارم که شهادت شهید رئیسی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و فضایی که این گفت‌وگوها و مناظرات به وجود آورده، موجب بالا رفتن سطح مشارکت مردم شود که خواسته اول رهبر معظم انقلاب است.»
وی افزود: «با بالا رفتن و افزایش مشارکت، به خواسته دوم یعنی انتخاب بهتر خواهیم رسید. انتخابی که نتیجه‌اش این باشد که رئیس‌جمهوری بیاید که راه شهید رئیسی را ادامه بدهد. راه شهید رئیسی، راه درست و قابل قبولی بود به نحوی که حرکت روی ریل انقلاب و پیام‌های امام (ره) و اصول انقلاب بود. همین مسیر باید ادامه پیدا کند.»
اهمیت اجماع کاندیداهای جریان انقلاب در انتخابات
حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم خاطرنشان کرد: «یکی از نکاتی که به نظر من ضرورت دارد این است که کاندیداهای جریان انقلاب حتما نگاه کنند به اینکه وضعیت آرای‌شان چگونه است و هرکس که زمینه رأی بیشتری دارد به نفع او کنار بروند. اگرنه خدای نکرده آنچه که در سال 92 اتفاق افتاد، تکرار خواهد شد.»
وی افزود: «یعنی کاندیداهای جریان انقلاب با هم رقابت می‌کنند، آرای همدیگر را تقسیم می‌کنند و نتیجه‌اش به نفع جریان مقابل می‌شود. من معتقدم که نباید اجازه دهند چنین اتفاقی بیفتد وگرنه حتما اثر ناگواری خواهد داشت و مردم از چنین اصراری بر سر ماندن، ناامید خواهند شد.»

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/825310/رقابت-نامزدهای-اصولگرا-به-نفع-جریان-مقابل-می‌شود
بستن   چاپ