پیام فارس - ایلنا/ هزینه تصفیه هر متر مکعب فاضلاب یک پنجم شیرین کردن آب دریا است.
طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و تعداد دیگری از استانهای کشور، کلان پروژهای است که طی سالهای گذشته در دستور کار دولتهای مختلف قرار گرفته است.
این طرح نخستین بار در سال 92 مطرح و پس از طی کردن چالش های زیست محیطی و شاخصهایی که مد نظر وزارت نیرو قرار داشت، در سال 96 وارد مرحله جدیدی شد و پای سرمایه گذاران به این پروژه کلان باز شد.
کارشناسان اما میگویند انتقال آب از دریا همراه با شیرین کردن و نمکزدایی خطرات محیط زیستی را به همراه خواهد داشت و توان زیستی خلیج فارس و دریای عمان را برهم می زند.
چنین انتقالی هزینههای کلانی را روی دوش کشور میگذارد و به هیچ وجه به صرفه نیست، باید چند سیاست مناسب را پیگیری کنیم تا با مشکل کم آبی در کشور حل شود. یکی از مهمترین سیاستها این است که صنایع آببر را از مناطق مرکزی به مناطق ساحلی منتقل کنیم.
به عنوان نمونه برخی پتروشیمیهای فارس که از همان ابتدا با مشکل جانمایی و تأمین خوراک و آب مواجه بودند با گذشت چندین سال و اصرار بر اجرای این طرح ها نه تنها مشکلات تسهیل نشدند، بلکه با خشکسالی فارس و نیاز به تامین آب مورد نیاز عرصه برای ساخت این پتروشیمیها تنگتر هم شده است.
یک فعال محیط زیست معتقد است، استفاده از آب شیرین کن تا زمانی که حدود ده ها میلیارد متر مکعب پساب و شیرآبه وجود دارد به مرحله تصفیه نمی رسد و فاضلاب خام مورد استفاده و تصفیه قرار نمی گیرد؛ پس چرا به انتقال آب که گزینه گران تر، پر هزینه تر و مخرب تر و باعث نابودی اکو سیستم در خلیج فارس و دریای عمان می شود رو می آوریم.
محمد درویش با اشاره به اینکه هزینه تصفیه هر متر مکعب فاضلاب یک پنجم شیرین کردن آب دریا است می افزاید: در شرایط فعلی میزان زیادی از باطله های معدنی وجود دارد که باعث شده تا چهره کوهستان ها نازیبا شود و این در حالی است که این باطله ها می توانند مورد استفاده قرار بگیرد.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/814546/انتقال-آب-از-خلیج-فارس-به-استان-فارس-گزینه-پر-هزینه-و-مخربی-است