پیام فارس
پرستار، رزمنده همیشه حاضر در خط مقدم جبهه‌ها
یکشنبه 28 آبان 1402 - 8:41:40 AM
فارس
پیام فارس -  پرستاران بیشترین بار مسؤولیت و وظیفه‌شناسی همراه با ایثار و نگرانی را با تأسی به اسوه صبر و استقامت، حضرت زینب کُبری(س) پشت سر می‌گذارند و کرونا که آمد شاید تلاش‌های آنان را بیش از پیش هویدا کرد.
سایه سنگین بیماری کرونا که بر سر مردم گسترده شد پرستاران و مدافعان سلامت کوشیدند تا با حضور تمام وقت خود در کنار بیماران نور امید را بر دل‌های مردم بتابانند، گاه درد خود را نیز فراموش کردند، دوری از دلداده را بر جان خریدند تا نگذارند وجودی، بی یار گردد.
آن‌ها سرشار از عشق به هم‌نوع و در راه خدمت، از جان خود نیز گذشتند تا بر سوگندی که یاد کردند وفادار بمانند و نگذارند این درد فراگیر قلبی را از طپش بازدارد؛ پرستاران همان‌هایی هستند که همیشه ایثارگری‌شان زبانزد و صبر و حوصله‌شان به‌ راستی نمونه بارزی از ویژگی‌های اخلاقی اسطوره صبر و شکیبایی، حضرت زینب(س) است.
پرستاری محدود به زمان خاصی نیست، از واقعه کربلا گرفته تا دوران دفاع مقدس، کرونا و اکنون در جبهه‌های جنگ غزه و رژیم صهیونیستی، در همه حال پرستاران خط مقدم خدمت‌رسانی به مردم آسیب‌دیده بوده، هستند و خواهند بود.
جواد عبدیزدان، رزمنده پرستاری که در دوران دفاع مقدس یاری‌رسان همرزمانش بود تا جان دوباره گرفته و بار دیگر به نبرد حق علیه باطل بازگردند؛ وی که از همان زمان پا در میدان مبارزه در جهت سلامتی مردم گذاشت، در دوران مختلف از جمله کرونا هم در خط مقدم بود و اکنون آماده است تا به مردم ستم‌دیده غزه نیز یاری برساند.
15 سال داشتم که به جبهه رفتم، به فرمان امام خمینی (ره) برای دفاع از دین و کشور احساس تکلیف پیدا کرده و راهی جنگ شدم همانطور که همه رزمندگان خالصانه راهی می‌شدند.
به عنوان رزمنده راهی شدم اما در تقسیم وظایف به عنوان امدادگر انتخاب شدم، حدود یک سال در دفاع مقدس و در عملیات‌های رمضان و محرم به عنوان پزشکیار گردان‌ها حضور داشتم؛ آموزش‌هایی پیش از اعزام به جنگ دیده بودم، کنترل خونریزی، حمل مصدوم، احیای قلبی ریوی و کنترل تنفس از جمله مواردی بود که آموزش دیده بودم.
در عملیات محرم شهید مرادی به عنوان دیده‌بان حضور داشت و کنار من بود، در همین حین تیر به سر شهید اصابت کرد و سر وی روی شانه من افتاد، اقدامات لازم پزشکی را برای این رزمنده انجام داده و وی را به سرعت به عقب و بیمارستان منتقل کردم؛ در عملیات محرم پرده‌های هر دو گوشم پاره شدند، مشکلاتی در شنوایی ایجاد شد اما پرونده جانبازی ندارم.
بعد از اتمام جنگ رشته پرستاری را به صورت دانشگاهی خواندم و چند سال در بیمارستان‌ها کار می‌کردم ؛ رفته رفته در رشته مدیریت به تحصیل ادامه دادم و در حوزه مدیریت بیمارستان مشغول به فعالیت شدم.
کرونا همانند مانور بیولوژیکی بود که خیلی از پرستاران و کادر درمان را به درجه شهادت رساند؛ وجه شباهت پرستاران و کادر درمان در دوران کرونا و رزمندگان در دوران دفاع مقدس اخلاص آن‌ها بود، هر دو گروه می‌دانستند با حضور در این جبهه‌ها ممکن است جان خود را از دست بدهند اما خالصانه به مبارزه پرداختند؛ در این دوران پرستاران ارزشی بسیاری را از دست دادیم.
در زمان کرونا نقاهتگاهی در باغ ابریشم راه‌اندازی کردیم، بنده به عنوان سوپروایزر بخش داخلی حضور داشتم، از پرستار و پزشک تا نیروهای خدماتی و افراد داوطلبان همه خالصانه و برای کمک به همشهری‌های خود در این نقاهتگاه حضور پیدا کردند و با وجود شرایط سخت و خاص نسبت به خدمت‌رسانی مشغول شدند؛ نزدیک به 200 بیمار را در 40 روز مدیریت کردیم.
فارس: وضعیت امدادرسانی به مردم غزه در جنگ اخیر خوب نیست، حاضر هستید به غزه بروید؟
مردم غزه شرایط سختی را پشت سر می‌گذارند و کمبود نیروی درمانی و دارو و لوازم پزشکی وجود دارد، اگر مقام معظم رهبری امر کنند، گوش به فرمان هستیم و در خط مقدم این جبهه نیز حضور پیدا خواهیم کرد.
فارس: به عنوان سؤال پایانی؛ وجه شباهت پرستاری با حضرت زینب (س) را چطور می‌بینید؟
پرستار دستورات پزشک را اجرا می‌کند و وقایع بیمار را ثبت می‌کند، در‌ واقعه کربلا نیز حضرت زینب (س) اتفاقات را مدیریت کردند و پرستار اصل واقعه بود؛ پرستاری از حوزه قیام بود که در کنار از پرستاری از کودکان، یتیمان و کاروان اسرا واقعه کربلا را به اسم حضرت زینب (س) ماندگار کرد.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/764615/پرستار،-رزمنده-همیشه-حاضر-در-خط-مقدم-جبهه‌ها
بستن   چاپ