پیام فارس
مدارس خشت و گلی جای خود را به 2 هزار مدرسه ایمن دادند
دوشنبه 27 شهریور 1402 - 9:58:39 AM
گزارش
پیام فارس - بچه هایی که شاید تا چند ماه گذشته در مدارس خشتی و گلی یا کانکسی درس می خواندند حالا می توانند تحصیل در فضایی دلچسب را تجربه کنند. به گفته دکتر «محمد مهجوری» معاون فنی و عمران بنیاد برکت، مدرسه سازی از سوی این نهاد روند رو به رشدی دارد و تا پایان سال بیش از 300 مدرسه دیگر در مناطق محروم کشور ایجاد خواهد شد.
در این باره با او گفت و گو می کنیم.
بنیاد برکت در چهاردهمین سال فعالیت خود، 2 هزارمین مدرسه را ساخت. امسال هم از فروردین ماه تاکنون 110 مدرسه ساخته و قرار است تا 22 بهمن ماه سال جاری 200 مدرسه دیگر بسازد. این روند صعودی مدرسه سازی به مدد بنیاد برکت در کشور اتفاق افتاده و اگر همین رویه ادامه پیدا کند می توان گفت تا چند سال آینده منطقه محرومی در کشور نیست که مدرسه نداشته باشد. دکتر محمد مهجوری معاون فنی و عمران بنیاد برکت در این باره می گوید:‌ «14 سال پیش مقام معظم رهبری گفتند چه خوب مجموعه ای درست شود که بتواند هزار نقطه محروم از کشور را آباد کند یا هزار مدرسه بسازد. این امر محقق شد و بنیاد برکت شکل گرفت.» بنیاد برکت زیر نظر ستاد فرمان امام همکاری خود را آغاز کرد. در سال اول 23 مدرسه ساخت و کم کم این روند تصاعدی شد. از سال 1387 تا سال 1398، هزار مدرسه در اقصا نقاط کشور شکل گرفت و از سال 1398 تا 1401 هم هزار مدرسه دیگر ساخته شد. دکتر مهجوری در ادامه می افزاید: «دو هزارمین مدرسه که در واقع بزرگترین مدرسه بنیاد برکت بود در اسفند ماه سال گذشته افتتاح شد. مدرسه در یکی از روستاهای محروم شهر ساری قرار داشت.»
به گفته دکتر مهجوری، بنیاد برکت برای ساخت مدارس، تفاهم نامه ای با سازمان نوسازی مدارس بسته که هر چه مدرسه کانکسی در کشور وجود دارد تبدیل به مدرسه واقعی شود. او ادامه می دهد:‌ «در واقع با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش مشارکت می کنیم. جانمایی مدرسه را آموزش و پرورش تعیین می کند و ما در این امر مشارکت می کنیم. اعتبار ساخت و ساز از سوی ستاد فرمان امام تامین می شود اما خیرین هم همراهی می کنند. در بحث مدیریت و اجرا دخالتی نداریم.» اما چرا بنیاد برکت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس را به مشارکت دعوت کرده است؟ آیا اعتبار کافی برای ساخت مدرسه ندارد؟ معاون فنی و عمران بنیاد برکت در این باره می گوید:‌ «مدارس باید زیر نظر سازمان نوسازی ساخته شود. چرا که ممکن است بنیاد برکت یا خیرین مدرسه ای را بسازند اما تعداد دانش آموزان کافی نباشد یا اصلا آن مدرسه معلم نداشته باشد. وقتی کار مشارکتی باشد، قطعا سازمان نوسازی با اطلاعات کافی جایگاه احداث مدرسه را تعیین می کند و بودجه ای هدررفت ندارد.»
از دیگر برنامه های بنیاد برکت در حوزه مدرسه سازی، اینکه کانکس ها را به مدرسه استاندارد تبدیل کند. دکتر مهجوری می گوید:‌ «300 تا 500 مدرسه را امسال تکمیل می کنیم و 500 مدرسه دیگر هم در برنامه کاری داریم که تبدیل به مدرسه کنیم.» به گفته این مسئول ساخت 1000 مدرسه با اولویت جایگزینی مدارس کانکسی، خشتی، سنگی، گلی و فرسوده در مناطق محروم و روستایی استان‌های سراسر کشور در دستور کار قرار دارد و در حال انجام است. هر یک از مدرسه‌های جایگزین این مدارس کانکسی و فرسوده بین یک تا 3 کلاس درس دارند. از قرار معلوم تا به امروز 400 مدرسه کانکسی شناسایی و پس از تامین اعتبار، ساخت مدارس جایگزین به پیمانکار و مجری ابلاغ شده است.
به گفته معاون فنی و عمران بنیاد برکت، اولویت کاری این نهاد محرومیت زدایی است. او در این باره می گوید:‌ «بنیاد برکت هدف محرومیت زدایی اقدام به مدرسه سازی می کند. گاه پیش آمده سازمان نوسازی 20 مکان برای ساخت مدرسه پیشنهاد دهد اما اولویت بنیاد برکت محروم بودن آن منطقه است.» بد نیست بدانید بیش از 4 هزار و 100 دانش‌آموز مناطق محروم و روستایی استان کرمان در 41 مدرسه برکت با 230 کلاس مشغول به تحصیل هستند. دکتر مهجوری متذکر می شود:‌ «بنیاد برکت ساخت و تکمیل 37 مدرسه دیگر را نیز در مناطق کم برخوردار استان کرمان در دستور کار دارد.» با همه تلاش بنیاد برکت برای محرومیت زدایی، جای سوال است چرا هنوز استان سیستن و بلوچستان با کمبود مدرسه مواجه بوده و امکانات تحصیلی چشمگیری ندارد. دکتر مهجوری در این باره می گوید:‌ «تا به امروز 132 مدرسه برکت با 548 کلاس درس در مناطق محروم روستایی و مرزی استان به بهره‌برداری رسیده و تقدیم دانش‌آموزان این مناطق شده است. بنیاد برکت نسبت به ساخت 43 مدرسه دیگر در سیستان و بلوچستان متعهد است. با بهره‌برداری از این مدارس، مجموع تعداد مدارس برکت در این استان به 175 مدرسه با 771 کلاس درس خواهد رسید». استان سیستان و بلوچستان با 175 مدرسه، پس از استان خوزستان، بیشترین سهم را از پروژه‌های عمرانی بنیاد برکت در حوزه مدرسه‌سازی داراست.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/748361/مدارس-خشت-و-گلی-جای-خود-را-به-2-هزار-مدرسه-ایمن-دادند
بستن   چاپ