پیام فارس - تاکنون، سراهای تجربه در منطقه 2 (سرای محله دریان نو)، منطقه 5 (سرای محله اکباتان)، منطقه 6 (سرای محله امیرآباد)، منطقه 7 (سرای محله ارامنه) و منطقه 20 (سرای محله شهید غیوری) آغاز به کار کرده است.
به گزارش شهر، راه زیادی تا تحقق کامل شعار «تهران شهری برای همه » مانده است؛ اما برخی تلاشها و اقدامات هر چند کوچک فاصله تهران تا شهری برای همه شدن را کم کرده است. یکی از این اقدامات توجه به سلامت و زیست سالمندان بوده که در قالب «سرای تجربه» عملی شد.
سال 1398 بود که در سومین جلسه شهر دوستدار سالمند مقرر شد، مسئولان شهرداری تهران نسبت به ایجاد پنج سرای تجربه در پنج پهنه شهر تهران برای سالمندان اقدام کنند.
در فاز نخست در تمامی سراهای محلههای منتخب نسبت به بازبینی و بازطراحی تمامی بخشها و زیرمجموعهها با تاکید بر نیازها و اولویت سالمندان اقدام میشود به نحوی که کارگاههای آموزشی و مهارت آموزشی، فضاهای ورزشی و هنری، خانه کودک و کتابخانه متناسب با ارائه خدمت به سالمندان دایر میشوند.
در بخش دوم هم با توجه به ظرفیتهای فکری، تخصصی و تجربی سالمندان، از توانمندیها و ظرفیتهای این قشر از جامعه برای بهبود کیفیت زندگی سایر شهروندان در سطح محله استفاده خواهد شد.
مدیران شهری میگویند؛ این اقدامات به معنای آن است که فضایی مختص تبادل تجربه با سالمندان و ارائه خدمات تخصصی با تاکید بر نیازهای بین نسلی فراهم میشود.
از سال 98 تاکنون، سراهای تجربه در منطقه 2(سرای محله دریان نو)، منطقه 5 (سرای محله اکباتان)، منطقه 6(سرای محله امیرآباد)، منطقه 7(سرای محله ارامنه) و منطقه 20(سرای محله شهید غیوری) آغاز به کار کرده است.
با این حال از پارسال تا به امروز به دلیل شیوع کرونا، توسعه سراهای تجربه فعلاً متوقف شده است و پس از مهار شدن این بیماری افزایش تعداد این سراها مدنظر قرار خواهد گرفت.
پیشتر زینب نصیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، سرای تجربه را یکی از مصادیق محیط های حامی سلامت با تاکید بر گردهماییهای مختلف جمعیتی و کاهش نابرابریهای اجتماعی توصیف کرده و گفته بود: دربرنامه پنج ساله سوم شهرتهران و مصوبه شهر دوستدار سالمند تاکید شده است.
این نکته مهم نیز باید مد نظر قرار بگیرد که سرای تجربه، برند و ارزشی به سرای محلههای شهر تهران در راستای تعریف خدمات تعاملی با سالمندان و اشتراک تجربیات سالمندان با شهروندان محله داده میشود. از همین رو راهاندازی این سراها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بر اساس آمار، تعداد سالمندان کشور هشت میلیون و 231 هزار نفر و تعداد سالمندان شهر تهران یک میلیون نفر معادل 10.3 درصد جمعیت شهر تهران است.
پیرشدن تهران به خصوص در دو، سهدهه گذشته آنچنان پرشتاب بوده که حالا میانگین مردان و زنان سالخورده پایتخت از میانگین کشوری پیشی گرفته و این روند همچنان ادامه دارد.
http://www.Fars-Online.ir/fa/News/212391/توسعه-سراهای-تجربه-در-5-پهنه-تهران-برای-سالمندان