پیام فارس

آخرين مطالب

بحران فرونشست زمین در فارس اجتماعي

بحران فرونشست زمین در فارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - آفتاب‌‌نیوز :
اهمیت هر کدام از این مسائل آنقدر زیاد است که باید برای رفع تک تک آنها فرهنگ‌سازی انجام داد؛ فرهنگ‌سازی هم نیاز به مشارکت همگانی دارد و از این رو باید به هر طریق و از هر تریبونی برای این حل مسائل استفاده کرد.
استان فارس نیز مانند بسیاری از نقاط کشورمان با معضلاتی نظیر بحران آب، خشکسالی، فرونشست زمین و.
.. دست و پنجه نرم می‌کند که عدم توجه به هر کدام از این مشکلات، می‌تواند در درازمدت، خسارات جبران‌ناپذیری حتی به سبک زندگی‌ها وارد کند. مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس یکی از پدیده‌‎های بحرانی در استان را فرونشست زمین عنوان کرد و گفت: در دشت شیراز، مرودشت، فسا و اغلب استان فارس مشکل فرونشست زمین داریم.
چرا فرونشست زمین بحران است
غلامرضا غلامی تصریح کرد: برداشت‌های بی‌رویه سفره‌های آب زیرزمینی باعث شده است که دچار این بحران شویم و اکنون خسارات جبران‌ناپذیری بابت این موضوع داشته باشیم.
وی اظهار کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی دانشگاه شیراز و شهرداری شیراز هم اقدامات مختصری برای جلوگیری از فرونشست زمین انجام داده‌اند چرا که این قضیه در شهر دو میلیون نفری مثل شیراز خسارات جبران‌ناپذیری به مردم می‌زند به عنوان مثال اگر در یک مجتمع آپارتمانی، فرونشست زمین منجر شود که یک ترک عمودی در آن مجتمع رخ دهد، قیمت منازل و سرمایه مردم بسیار تنزل پیدا خواهد کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس ادامه داد: به غیر از اینها فرونشست زمین، یک پدیده است که باعث می‌شود ذخیره‌سازی آب کاهش یافته و منفذ‌های زمین بسته شده و نفوذپذیری آب کم شود.
وی، فرونشست زمین را یک پدیده بحرانی توصیف کرد که باید حتماً برای آن چاره‌اندیشی کرد و سپس افزود: فرونشست زمین عوامل متعددی دارد که یکی از آنها برداشت‌های بی‌رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی و حفر چاه‌های غیرمجاز کشاورزی و همچنین برداشت بی‌‍رویه آب حتی از چاه‌های مجاز است.
غلامی با بیان اینکه یکی از معضلاتی که در استان فارس به عنوان استانی که کشاورزی در آن زیاد است، با آن درگیر هستیم، حفر چاه‌های کشاورزی غیرمجاز است، گفت: این چاه‌های غیرمجاز منجر به خشک شدن تالاب‌ها نیز می‌شود که از جمله آن می‌توان به تالاب پریشان اشاره کرد.
وجود 480 حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در اطراف پریشان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از وجود بیش از 480 چاه غیرمجاز کشاورزی در اطراف تالاب پریشان خبر داد که منجر به خشک شدن این تالاب شده است و سپس گفت: خشکی تالاب‌ها مشکلات زیست محیطی فراوانی مثل خیزش گرد و خاک و... ایجاد می‌کند به عنوان مثال هفته گذشته هجوم ملخ‌های مراکشی در سطح دریاچه پریشان که 6 هزار کیلومتر مربع است، داشتیم و این سطح خشک شده تبدیل به کانون ملخ‌های مراکشی شده بود.
وی با یادآوری اینکه ملخ‌های مراکشی یک نوع آفت کشاورزی محسوب می‌شود که هر ملخ قریب 3 هزار تخم می‌گذارد و می‌تواند کل استان را درگیر کند، گفت: خوراک اصلی ملخ‌های مراکشی غلات است که اگر کل استان را دربرگیرد بحث امنیت غذایی و اقتصاد استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
غلامی با تأکید بر اینکه باید فکری به حال چاه‌های غیرمجاز کنیم و این مسئله نیاز به همراهی مردم، دوستداران محیط زیست و مؤسسات مردم‌نهاد هم دارد، افزود: اگر نسبت به مسئله خشکسالی، فرونشست زمین، برداشت بی‌رویه آب، خشک شدن تالاب‌ها و... بی‌تفاوت باشیم، در معرض بهم گسیختگی اجتماعی قرار خواهیم گرفت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس، غلات و محصولات کشاورزی را یک محصول استراتژیک توصیف کرد که اگر نسبت به آفات و چالش‌های آنها بی‌توجه باشیم، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد و سپس گفت: امروز حفظ حتی یک دانه گندم برای ما حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کاهش منابع آبی را در تالاب‌های مختلف استان اعم از بختگان، کمجان، مهارلو ... هم داریم، گفت: باید مراقب حوضه‌های آبریز تالاب‌ها باشیم و مسائل زیست محیطی را در اولویت قرار داده و چاه‌های غیرمجاز اطراف تالاب‌ها را پر کنیم و اجازه برداشت غیرمجاز آب در اطراف تالاب‌ها داده نشود، زیرا تبعات ناشی از خشکاندن تالاب‌ها موجب نابسامانی در هارمونی زنجیره غذایی خواهد شد.
غلامی یادآور شد: جمعیت امروز استان فارس پنج میلیون نفر است که حفظ زنجیره غذایی آن بسیار حائز اهمیت بوده و نیازمند تأمین غلات کافی است و اگر این غلات مورد هجمه آفت‌های ناشی از خشکسالی قرار گیرند، دچار مشکلات زیادی خواهیم شد.
وی بر ضرورت ارائه پیوست زیست محیطی برای تمام پروژه‌های عمرانی و کشاورزی تأکید کرد و گفت: تمام پروژه‌ها باید پیوست زیست محیطی داشته باشند و مسئولان نیز اگر خواستند به پروژه‌ای کمک کنند، باید اول بررسی کنند که آیا پروژه مدنظر پیوست زیست محیطی دارد یا خیر، چون عدم توجه به این مسئله موجب آسیب‌های زیادی به جامعه خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری مراسم بزرگداشت سعدی شیرازی در بهمن

پایان جشنواره جوانه با معرفی 118 اثر برگزیده در شیراز

فارس، پیشتاز در اجرای طرح مدیریت و پایش هوشمند بخش کشاورزی

الگوی غذایی مناسب برای درمان کبد چرب

مواد غذایی مفید و مضر برای کبد

تامین بیش از 3 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات توسط بانک مرکزی

سفر هیئتی عالی‌رتبه از فعالان بخش خصوصی ایران به روسیه

خسارتهای نپذیرفتن FATF از نگاه رئیس پیشین بانک مرکزی

وام 400 میلیونی مسکن روستایی به بانک‌ها ابلاغ شد

این اقدام در معامله پولشویی محسوب شده و مجازات دارد

اجتماع صادقیون در یک میدان بزرگ شهر

صادرات 603 میلیون دلاری کالا از گمرک استان فارس

توافق اولیه استقلال با گزینه خارجی نیمکت

اهتزاز پرچم عزای شهادت امام صادق (ع) بر فراز گنبد کریمه اهل بیت (س)+ فیلم و عکس

624 هزار تن انواع محصول روی میز فروش می رود

عمل به کلام نورانی اهل بیت رمز آرامش و سعادت دنیا است

تیانا تورانی؛ نماینده فارس در اردوی تیم ملی اسکواش نوجوانان

تسلیت قالیباف درپی درگذشت حاج اکبر بازوبند پیرغلام اهل بیت (ع)

بازدید مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری از کارخانه صبا فولاد خلیج فارس/دکتر شیرکانی: رشد تولید و اجرای پروژه احیاء 2 دستاوردهای مهم صبا فولاد خلیج فارس است

پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت حاج اکبر بازوبند پیرغلام اهل بیت

جهاد تبیین الگویی برگرفته از سیره امام صادق برای مواجهه با انحرافات فکری

دبیرخانه دائمی همایش روز ملی خلیج‌فارس به بوشهر سپرده شد

لغو 10 پرواز فوکر 100 هواپیمایی آسمان به دلیل نقص فنی!

افتتاح دو طرح ورزشی مدارس توسط معاون آموزش ابتدایی در شهرستان فسا/ 140 فضای ورزشی در استان فارس در دست احداث است

تقویت وحدت ملی و استفاده از نخبگان اهل سنت در مدیریت کشور

بازدید مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری از کارخانه صبا فولاد خلیج فارس/ دکتر شیرکانی: رشد تولید و اجرای پروژه احیاء 2 دستاورد‌های مهم صبا فولاد خلیج فارس است

برگزاری نخستین یادواره شهدای ورزشکار نخاعی قهرمان استان فارس

شیخ بهایی؛ دانشمند مبتکر و عاشق اهل بیت

مردم شیراز در حمایت از مظلومان غزه تجمع می‌کنند

برداشت بهار نارنج در فارس + فیلم

اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در سالروز شهادت امام صادق(ع) تعطیل هستند

پیرغلامی که صدای عاشورا را در دل‌ها زنده کرد

برگزاری 250 برنامه هفته عقیدتی ـ سیاسی در سپاه احمدبن موسی(ع) شیراز

برگزاری آیین‌های عزاداری شهادت امام صادق (ع) در شیراز

تهدیدات انسان محور با علم و پژوهش قابل مقابله است

تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)

بازدید استاندار فارس از وضعیت بازار سنتی وکیل

تاکید استاندار فارس بر تسریع روند مرمت سقف بازار وکیل

سعدی صدای ماندگار اخلاق و انسان‌دوستی

آغاز عملیات اجرای خط انتقال طرح فاضلاب نهضت مسکن ملی در سپیدان

عقب ماندگی فارس از میانگین بارندگی سال آبی گذشته

ضرورت احیای طرح گلستان خوانی دانش آموزان در مدارس

اماکن تاریخی و گردشگری فارس روز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است

نشست مشترک شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و دانشگاه ملی مهارت

متفکر آمریکایی: آیا ایالات متحده می‌تواند اعتماد متحدانش را احیا کنند؟

هفته فرهنگی زرقان همزمان با دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) برگزار می شود

نگاهی به روش فنر گذاشتن در رگ‌ها

با بلو به زندگیت سرعت بده / مروری بر چند قابلیت‌ اپلیکیشن بلو، برای انجام هرچه سریع‌تر کارهای بانکی

ارسال لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو

رشد سینوسی 4 هزار واحدی بورس؛ ارزش بازار به 10 هزار همت نرسید