پیام فارس

آخرين مطالب

رعایت چه اموری استغاثه را به برآورده شدن حاجت نزدیک می کند؟ اجتماعي

رعایت چه اموری استغاثه را به برآورده شدن حاجت نزدیک می کند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرنگار مهر، روزهای سخت جنگ در غزه، با کشتار بی رحمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع باریکه ای که حالا خالی از هر گونه امکانات و حتی نیازهای اولیه زندگی انسانی شده است چنان صحنه‌های ددمنشانه ای را به روی دیدگان بشر قرار داده که صدای برخی از حامیان رژیم جعلی اسرائیل را هم درآورده است. ماه هاست جامعه جهانی شاهد سنگین‌ترین حملات و فجیع‌ترین نسل کشی در مقابل رسانه‌ها است و جز چندین کشور عملاً اقدام جدی ای در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی صورت نگرفته است.
شرایط در غزه به مرز بحران رسیده و قحطی در کنار بمب‌های فرود آمده بر سر مردم هر لحظه جان هزاران انسان بی گناه را تهدید می‌کند. اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی ایران، نظام و مردم ایران تصمیم بر قطع روابط با رژیم صهیونیستی گرفته و این رژیم را نه تنها به رسمیت نمی‌شناسند بلکه وجود او را در منطقه و جهان نحس و پلید می‌دانند تنها یک استراتژی سیاسی و یا اعتقادی نیست، بلکه باوری است انسان مدارانه و اخلاق مدارانه که هرگونه توجه و حمایتی را از رژیمی با اینهمه سابقه تجاوز و کشتار بردارد و در طرف درست تاریخ در کنار ساکنان اصلی فلسطین بایستد.
در حالی که ماه هاست جنگ در غزه شرایط جدیدی پیدا کرده و روزانه صدها نفر در حملات اسرائیل به شهادت می رسند شب گذشته مراسم دعا و استغاثه به امام زمان برای پیروزی مردم غزه و نابودی رژیم صهیونیستی در مسجد مقدس جمکران و دیگر مساجد سراسر کشور برگزار شد.
استغاثه به معنای کمک خواستن در هنگام بلا و گرفتاری عملی است که مسلمانان و اولیای خدا از جمله پیامبران در طول تاریخ برای دادخواهی و یاری طلبی در مواقع سختی انجام می‌دادند. این عمل در دل خود توسل و دعا را نیز به همراه دارد اما فراتر از آن حالتی از انسان است که همراه با اضطرار و فریاد از خداوند طلب گشایش می‌کند.
در اسلام استغاثه روش‌ها و آدابی دارد که از آن جمله اقامه نماز و استغاثه به خداوند و در مذهبی شیعه استغاثه به اهل بیت و رسول خدا است. در زمان مشکلات بزرگ و شدائد این استغاثه است که توجه به خداوند و امام حی و حاضر را برای کمک خواهی می‌طلبد و دست‌های نیاز را برای رفع گرفتاری بالا می‌برد. یک نگاه گذری به وضعیت غزه این حقیقت را آشکار می‌کند که جز به مدد الهی و دست یاری حضرت صاحب الزمان (عج) گره از کار مسلمانان و نجات مردم اتفاق نخواهد افتاد.
استغاثه به معصومان
گزارشی در منابع موجود نیست که اهل بیت (ع) شیعیان را از استغاثه به پیامبر و اهل بیت (ع) نهی کرده باشند. بلکه در حدیثی امام صادق (ع) می‌فرمایند: هر موقعی حاجتی داشتی که خواستی از خدا طلب کمک بکنی دو رکعت نماز بخوان و بعد از نماز در سجده بگو: «یا محمد یا علی؛ ای آقای مؤمنین و مومنات، به شما استغاثه می‌کنم به سوی خدا، یا محمد یا علی، استغاثه می‌کنم به شما، استغاثه به خدا می‌کنم و استغاثه می‌کنم به محمد و علی و فاطمه و- بقیه ائمه (ع) را می‌شماری- به شما توسل می‌کنم به سوی خدا. اگر این عمل را انجام دهی انشا الله در همان ساعت به فریادت می‌رسند.»
استغاثه به امام زمان (عج)
غوث از القاب امام زمان (عج)، است. و در برخی از دعاها از جمله دعای فرج و زیارت آل یاسین این لقب درباره امام مهدی به کار رفته است. دانشمندان شیعه دو نحوه استغاثه به امام زمان را ذکر نموده‌اند:
نماز و زیارت استغاثه
بنا بر آنچه که در مصباح کفعمی آمده است. برای استغاثه به امام زمان باید دو رکعت نماز به جای آورد که در رکعت اول آن پس از سوره حمد، سوره فتح و در رکعت دوم سوره نصر را خواند. پس از نماز نیز دعایی که با عبارت «سَلامُ اللهِ الکامِلُ التّامُّ الشّامِلُ العامُّ…» شروع می‌شود را قرائت کرد آنگاه حاجت خود را طلب نمود. کفعمی گفته است که این نماز را باید در زیر آسمان (جایی که مسقف نباشد) به جای آورد و قبل از آن غسل کند. شیخ محمود عراقی (نویسنده کتاب دارالسلام با موضوع احوال امام زمان و کسانی که ایشان را دیده اند) می‌گوید خودش این عمل را تجربه کرده و آثار عجیبی از آن دیده است.
نماز استغاثه به حضرت حجت (عج)
نماز استغاثه دیگری به امام زمان مطرح شده است این نماز دو رکعت است که باید در زیر آسمان و بر بالای بام با سر برهنه خوانده شود و پس از نماز با سر برهنه، امام زمان را با «یا حُجَّهُ الْقآئِمُ» به تعداد عدد أبجدش یعنی 595 مرتبه صدا زد. این نماز را صدر الاسلام همدانی، مطرح کرده و گفته که نتیجه آن را تجربه کرده است.
نماز استغاثه به حضرت فاطمه (س)
روایت شده هرگاه برای شما حاجتی پیش آمد، و سینه‌ات از آن تنگ شد. دو رکعت نماز بخوان، و پس از سلام سی مرتبه تکبیر بگو، و تسبیحات حضرت زهرا (س) را بجا آور، و به سجده برو و صد مرتبه بگو: «یا مَوْلاتی یا فاطِمَهُ اَغیثینی» ای سرپرستم‌ای فاطمه به فریادم برس پس جانب راست صورت خویش را بر زمین بگذار، و همین ذکر را صد مرتبه بگو، و سپس جانب چپ چهره‌ات را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو، دوباره به سجده برو و 110 مرتبه بگو، و حاجت خود را یاد کن، به درستی که خدا آن را برآورده کند.
استغاثه در کجا و چه زمانی انجام می‌شود؟
حسین محمدیان در مقاله‌ای که اشارات قرآن در باب استغاثه پرداخته است استغاثه در قرآن را به چند دسته تقسیم کرده. استغاثه در جنگ، استغاثه حضرت یوسف در زندان، استغاثه حضرت یعقوب و استغاثه اهل جهنم. قرآن به قسمتی از رویداد جنگ بدر اشاره کرده و می‌فرماید که مسلمانان در رکاب پیامبر بزرگ اسلام توان نظامی و نیروی مقابله با دشمن را از دست داده بودند. از شدت وحشت و اضطرابی که از کثرت نفرات دشمن و فزونی جنگ افزارهای دشمن برای مسلمین پیش آمده بود همگی دست به استغاثه دراز کرده و از خداوند تقاضای کمک کردند. در پاره‌ای از روایات آمده است که پیامبر اسلام نیز همگام با مسلمانان دست به استغاثه و نیاز به سوی خداوند بلند کرد و عرضه داشت خدایا وعده‌ای که به من دادی تحقق بخش که اگر گروه مؤمنان از بین بروند عبادت و پرستش به تو از بین خواهد رفت. حضرت آنقدر استغاثه کرد تا جایی که عبا از شانه مبارکش بر زمین افتاد. إِذۡ تَسۡتَغِیثُونَ رَبَّکُمۡ فَٱسۡتَجَابَ لَکُمۡ أَنِّی مُمِدُّکُم بِأَلۡفࣲ مِّنَ ٱلۡمَلَٰٓئِکَهِ مُرۡدِفِینَ (9 انفال)
توجه قرآن به موضوع استغاثه نشان می‌دهد که این عمل نیز راهی برای برون رفت از مشکلات و سختی‌هایی است که انسان متحمل می‌شود. علاوه بر این آثار و برکاتی دارد که از جمله آن نزدیکی و توجه بیشتر به خداوند است. باید به این نکته هم توجه کرد که بلاها و حوادث نیز همه از جانب خداست و آزمایشی که هر بنده‌ای به گونه‌ای به آن مبتلا می‌شود، ایمان افراد در چنین برهه‌ای سنجیده می‌شود که چقدر ناامیدی وجودش را فرا می‌گیرد و از یاد خدا غافل می‌شود. خداوند برای بیداری و آگاهی مردم را گرفتار مشکلات می‌کند تا توجه و استغاثه آنان به خداوند نیز بیشتر شود و شاکر و قدردان نعمت‌های خدا باشند.‌
در داستان‌هایی که قرآن به آن اشاره کرده است هرگاه استغاثه با آداب و شرایطی انجام شود به آن پاسخ داده می‌شود. چه بسا افراد و اجتماعات بسیاری در طلب گشایش امور دست به اشتغاثه بردند و جواب گرفتند که با گشایش مشکلاتشان همراه بوده است.
شرایط و آداب استغاثه
استغاثه اما شرایطی هم دارد که اولین آن اضطرار و بی قراری است. برای اینکه استغاثه، به خصوص استغاثه به امام زمان برای یاری و نصرت مردم غزه و همچنین تعجیل در حضور ایشان به نتیجه برسد و آثار و برکات خود را داشته باشد باید آدابی را رعایت کرد.
دوری و برائت از سیره دشمنان امام
ممکن نیست در جبهه باطل بوده و به هر شکلی سیاهی لشگر دشمنان امام باشیم، اما ادعای استغاثه به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) داشته باشیم. اگر با هر رفتاری، کلام، نوشتار و حتی تکان سر به تأیید و حمایت دشمنان اسلام و انقلاب بپردازیم، چگونه می‌توانیم استغاثۀ درستی برای امامی داشته باشیم، که به دلیل کینه و دشمنی همین افراد غایب است.
هم‌دلی و وفاداری در جبهه حق
از شرایط بسیار مهم استغاثه به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) هم‌دلی، اتحاد و وفاداری بین استغاثه‌کنندگان است. همان اندازه که دشمنی و عناد با مخالفان امام مهم است، یک‌دل و متحد بودن افراد در جبهۀ حق و اجتماع استغاثه‌کنندگان هم سرنوشت‌ساز است. امام در جمعی که قلب‌های آنها با هم یکی نباشد، وارد نمی‌شوند و به دعای بدون معرفت آنها هم احتیاجی ندارند.
حضور جهادی در جبهه حق
در قرآن نصیحت مهمی برای انسان وجود دارد، خداوند می‌فرمایند، اگر شرایط قیام و جهاد جمعی در راه خدا برایتان فراهم نیست، تنها یا حتی دونفره برای خدا قیام کنید
شرایط باطنی استغاثه
اگر قلبی جایگاه امام نباشد، نمی‌تواند استغاثه‌ای شایسته برای آمدن امام داشته باشد. ما زمانی می‌توانیم امام را بخواهیم و ایشان را ببینیم، که حضور و غیاب امام برای ما یکی باشد. شیوه همسرداری، تربیت فرزند، خانه‌داری، روابط اجتماعی، دین‌داری و ارتباطات ما باید طوری باشد، که هر لحظه خود را در محضر امام ببینیم و امام را شاهد ماجرا بدانیم. کسی که حضور و غیاب امام برایش یکی شد، همۀ پرده‌ها برایش کنار می‌روند و یار و سردار امام می‌شود. این فرد دیگر معنای استغاثه به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را درک می‌کند و برای آن هر نوع هزینه‌ای تقبل می‌کند.
فقط کسی می‌تواند حقیقتاً اهل استغاثه به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) شود، که اهل نصرت‌رسانی به امام باشد. هیچ نصرتی در عالم برای امام، بالاتر از خودسازی نیست. اگر می‌خواهیم کاری برای امام کنیم، پیش از استغاثه به ایشان تلاش کنیم، که غم از دل ایشان برداریم و مانعی از موانع ظهور ایشان را برطرف کنیم.
کد خبر 6436717

پیام فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/945624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

این هافبک کره‌ای فصل بعد پرسپولیسی می شود؛ جین هو جو کیست؟ + رزومه

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

بسته خبری فارس 29 فروردین را بخوانید

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

6 کشته و مصدوم در تصادف جاده مرودشت

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

تصاویر: رژه اقتدار بیخ گوش نظامیان آمریکایی در خلیج فارس

امکان درآمدزایی قابل ملاحظه برای قشم و کشور از طریق سوخت‌رسانی

اتفاق عجیب در کاخ سفید/ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

ارادت به امام رضا(ع)، بخشی از هویت ملی ایرانیان است

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

علائم سکته قلبی!

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

امکان جدایی کیم مین جائه از بایرن مونیخ؛ یوونتوس و دو باشگاه انگلیسی به‌دنبال مدافع کره‌ای

مراسم رژه روز ارتش جمهوری اسلامی در شیراز برگزار شد| تصاویر

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

این دمنوش‌های گیاهی دندانهایتان را نابود می‌کنند

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

داور چهارمحال و بختیاری دیدار پرسپولیس و سپاهان را سوت زد

درگذشت 2 قاضی در یک سانحه تصادف+ عکس

اردکان در مسیر توسعه زیرساخت‌های ورزشی

ورزشگاه 30 هزار نفری در اردکان ساخته می‌شود

پیش بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا شنبه 30 فروردین ماه 1404 | آب و هوای شیراز + هواشناسی فارس

تصاویر/ بازدید مسئولان آمل از ستاد گرامی‌داشت حماسه اسلامی ششم بهمن و جنگل آمل

بازدید مسئولان آمل از دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آمل

اجازه نمی‌دهیم به اصفهان ظلم شود

شیاطین سرخ فوتبال ایران اسیر طوفان زرد؛ پرسپولیس درویش در کمای قهرمان

جدول لیگ برتر خلیج فارس | پایان هفته بیست و هفتم

چهره تیم‌های فینالیست جام حذفی هندبال مشخص شد

حساب و کتاب‌ها در طرح کالابرگ الکترونیکی؛ کوپن ادامه پیدا می‌کند؟

تجمع مردم حاجی آباد در حمایت از مردم غزه

سرطان روده؛ بیماری خاموشی که با تشخیص زودهنگام قابل کنترل است

پیش‌بینی بانک آمریکایی از طلای 3500 دلاری

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟

انجام مطالعات طرح توجیهی بازگشایی جاده خور و بیابانک-عشق آباد با دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد

واکنش مردم به دیدن مراسم رژه روز ارتش/ استانداران اهل سنت پزشکیان هم آمدند/ تصاویری از حاشیه مراسم رژه روز ارتش

امام جمعه شیراز: از جنگ هراسی نداریم

وزیر راه:راه‌های 2 بانده خور تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ

افزایش شیوع اوتیسم در آمریکا