پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ از اقتصاد دولتی تا دولتِ اقتصادی مقالات

سرمقاله خراسان/ از اقتصاد دولتی تا دولتِ اقتصادی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خراسان / «از اقتصاد دولتی تا دولتِ اقتصادی» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم غلامرضا بنی اسدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مردم باید پای کار بیایند. معجزه با حضور مردم اتفاق می افتد نه با نقش آفرینی دولت ها. بخش خصوصی را باید تقویت کرد. این یک بایسته ویژه است در سپهر سیاست گذاری اقتصادی کشور. دولت ها، با هر گرایشی نمی توانند صنعتگر و تاجر خوبی باشند. 
خصولتی ها هم به رغم در اختیار داشتن قدرت پنهان و حمایت های آشکار، چیزی بیشتر از دولت ها، علی الارض فرادید نمی گذارند. کار را باید به مردم سپرد که در کار خویش خبره و در امور، کاردان اند. این فقط یک نظر نیست که واقعیتی مجرب است که«اگر دولت مسئول تقسیم ریگ بیابان هم بشود با کمبود ریگ مواجه می‌شویم»، در باره خصولتی ها هم همین نگاه می تواند واقعیت داشته باشد. " إِنَّ اللَّهَ یَأمُرُکُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلیٰ أَهلِها؛ همانا خدا به شما امر می‌کند که امانت‎ها را به صاحبانش باز دهید.» که در آیه شریفه 58 سوره نسا می خوانیم که می تواند خوانشی امروزین در حوزه اقتصاد و سرمایه گذاری برای تولید هم داشته باشد. 
کار را باید به کاردان سپرد. کسانی که دست به زانوی خود گرفته و یاعلی گفته و کار را پیش برده اند، اهلیتِ خود را ثابت کرده اند. می شود و حتی باید کار را به اینان سپرد. اینان امانت‎دارترند. به یاد نداریم که کسی از بخش خصوصی اختلاس کرده باشد حال آن که فراوان از این تلخ خبرها در حوزه دولتی می خوانیم. به رغم نظارت های چند لایه باز اختلاس ها رکورد می زنند. با تجربه چندین و چند باره این نوع مدیریت ها این بخش از آیه شریفه 5 سوره نساء به ذهن متبادر می شود که می فرماید: «وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَکُمُ الَّتِی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیَامًا؛و اموالی که خدا قوام زندگی شما را به آن مقرّر داشته به تصرّف سفیهان ندهید.» این‎جا فقط اموال به یغما نمی رود که مهم‎تر از آن سرمایه اجتماعی است که قربانی می شود.
 فضای بعد از افشای هر اختلاس را اگر بخواهیم به کلمه تبدیل کنیم این مصراع از یک شعر که می گوید؛«مرکز افتاد برون بس که شد این دایره تنگ» واقعا هم عرصه چنان تنگ می آید که راه نفس را هم با مشکل مواجه می کند. 
بازار
بخش خصوصیِ سالم و حرفه ای و باورمند به انقلاب و ایران می تواند این دایره را چنان وسعت دهد که نه تنها مرکز بیرون نیفتد که حاشیه ها هم در متن، جا برای خود باز ببینند. «سرمایه گذاری برای تولید» یک راهبرد است. یک واجب ملی. دولت هم باید زمینه را برای نقش آفرینی مردم و بخش خصوصی فراهم کند. ما به جای اقتصاد دولتی باید به سمتِ دولتِ اقتصادی برویم. دولتی که همه ظرفیت های ملی و ملت را فعال کند. قطعا اگر مردم پای کار باشند، موفقیت هم حاصل می شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/942741/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس | شیراز، سرشار از عطر شکوفه‌های بهار نارنج

آغاز رقابت‌های ووشو قهرمانی نوجوانان و جوانان کشور از شنبه در شیراز

ببینید | خلاصه بازی آلومینیوم اراک 0 – چادرملو اردکان 0

برگزیدگان دومین جشنواره عودنوازی قشم معرفی شدند/ شبی در ستایش اسطوره عودنوازی بزرگترین جزیره خلیج فارس

معجزه‌آساترین دعاهای ازدواج از اهل بیت(ع)

مهم ترین ارگ های ایران که حالا جاذبه تاریخی اند + تصاویر

لزوم توجه به برنامه‌های فرهنگی با رویکرد اهل‌سنت در حوزه مهدویت

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

اخاذ مامور نما در شیراز دستگیر شد

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

گفتمان امام راحل مردم محور است

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

تهران در محاصره 55 بحران

این غذاها را با هم نخورید!

دیسک قابلیت جا انداختن ندارد!

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مسابقات قهرمانی ووشو جوانان قهرمانی کشور در شیراز برگزار می شود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

چادرملو و آلومینیوم به تساوی بدون گل رضایت دادند

اعتراض تیم کاندیدای سقوط: پنالتی‌مان سوخت!

ویدیو: خلاصه بازی سایپا 1 – شهر راز شیراز 0

شیراز میزبان رویداد بین‌المللی اسکواش

گزارش مهر از روند پیشرفت پروژه های عمرانی ری

شهادت اسیر 20 ساله فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی

مهدویت ظرفیت مشترک میان مذاهب اسلامی است

شیراز میزبان 250 ورزشکار در رقابت های بین المللی اسکواش

سقوط جوان 29 ساله از ارتفاع 8 متری ساختمان در حال ساخت در اقلید

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

دو پست با یک نفر!

ترسیدن با صدای بلند!

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

تفاوت تنگی کانال نخاعی با دیسک بیرون زده

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

شهدا الگوی صبر و جهاد در راه دفاع از حریم اهل بیت هستند

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در شیراز اعلام کرد : تصویب قانون درآمدهای پایدار لازمه توسعه کلانشهرها است

ارتش سهم بزرگی در قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران دارد

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

تأمین 5 دستگاه سی‌تی‌اسکن برای بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز

حماسه سازی دلیرمردان غیور ارتش مثال زدنی است

مسابقات قهرمانی ووشو جوانان قهرمانی کشور در شیراز برگزار می شود

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران

نقش مساعد منطقه در مذاکرات