استانداردسازی صنایع فارس؛ پروانه چند واحد تولیدی باطل و تعلیق شد؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع آنها نه تنها به رشد اقتصادی استان کمک میکند، بلکه به ایجاد اشتغال و رونق کسبوکار نیز منجر خواهد شد اما رعایت استانداردها در بخش تولید و افزایش محصولات صادراتی هم یکی از مؤلفههای مهم در دستیابی به رونق اقتصادی با مشارکت کارآفرینان و تولیدکنندگان به شمار میرود.
استاندار فارس هم که همواره بر استانداردسازی در حوزههای مختلف تأکید دارد سال گذشته در توصیه کرد که بخشهای مربوط به صنعت و تولید باید استانداردها را در تولیدشان مد نظر قرار دهند و برای کوتاهتر کردن زمان و هزینه نیز بایستی از موازی کاری در استانداردسازی جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رئیس سازمان ملی استاندارد هم که 16 اسفندماه سال 1403 برای شرکت در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل استاندارد فارس به این استان سفر کرده بود در این مراسم از تدوین سند تحول نظام استاندارد خبر داد و گفت: پیش نویس این سند آماده شده و به زودی بعد از نهایی شدن اطلاعرسانی میشود.
به گفته فرزانه انصاری این سند با نگاه تسهیل تجارت، کمک به تولید کنندگان داخلی و همچنین چرخش نگاه از استانداردهای اجباری به مقررات فنی اجرا خواهد شد و با عملیاتی شدن آن اتفاق خوبی رقم خواهد خورد.
با توجه به لزوم رعایت استانداردسازی توسط صنعتگران و تولیدکنندگان، نظارت بر کیفیت و سلامت محصولات تولید شده توسط واحدهای صنعتی با هدف برندسازی و توسعه صادرات در دستورکار متولیان قرار دارد؛ اقدامی که هر سال توسط نهادهای مختلفی از جمله ادارهکل استاندارد پیگیری و دنبال میشود.
در سالی که گذشت هم ادارهکل استاندارد فارس با بازرسیها و نظارتهای خود در این بخش، آمار قابلتوجهی از تعلیق و ابطال پرونده استاندارد واحدهای صنعتی ارائه داده است.
مدیرکل استاندارد فارس در این درباره گفت: در سالی که گذشت حدود پنج هزار و 100 نظارت از واحدهای تولیدی تحت پوشش ادارهکل استاندارد انجام شد؛ همچنین پنج هزار نمونهبرداری صورت گرفت؛ این نمونهها به آزمایشگاه ارسال شدند تا مطابق استانداردهای ملی مورد آزمون قرار گیرند.
علی عزیزی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: نتیجه آزمون هر کدام از این نمونهها با هدف اطلاعرسانی و تعلیق کردن پروانه تولید در صورت عدم انطباق در سامانه ثبت میشود.
او اضافه کرد: بر اساس آزمونهای انجام شده حدود 85 تا 90 درصد محصولات بدون نقص بحرانی یا عمده و قابل استفاده و 10 درصد محصولات دچار نقص بودند.
مدیرکل استاندارد فارس از انجام 18 هزار بازرسی از مراکز ثبت عرضه استان خبر داد و درباره تعلیق و ابطال پرونده استاندارد واحدهای صنعتی گفت: در بازرسیها از کارخانهها و پس از بررسی عدم انطباق محصولات واحدهای تولیدی با استانداردها حدود 281 پروانه تولید ابطال و 106 پروانه تعلیق شد؛ این تعلیق سه ماهه است یعنی فرصت داده میشود تا رفع نقص در طول سه ماه صورت بگیرد، در غیر این صورت ابطال پرونده در دستور کار قرار میگیرد.
عزیزی که معتقد است رسانهها نقش بسزایی در اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه در خصوص مسائل مربوط به استاندارد دارند، یادآور شد: حدود 500 پرونده مربوط به عدم انطباق به مراجع قضایی و شبه قضایی ارسال شد؛ همچنین کمیسیون ماده 42 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد با بهرهگیری از حضور یک قاضی در ادارهکل تشکیل و تا سقف 500 میلیون تومان جریمه برای واحد صنعتی متخلف در نظر گرفته میشود.
-
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷:۰۰
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/941781/