پیام فارس

آخرين مطالب

چشم در چشم هفت عروس جنوبی! اجتماعي

چشم در چشم هفت عروس جنوبی!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - سفر به جزیره ها بدون هیجان نمی شود. شاید علتش هم برگردد به ‌فیلم‌هایی که در جزیره ها ساخته‌اند؛ همیشه آدم ها در جزیره یا دنبال گنج بوده‌اند یا گمشده یا چشم انتظار کسی برای نجات
در چند سال اخیر با رونق گردشگری در آب‌های گرم خلیج فارس گردشگران زیادی در ایام نوروز برای بازدید از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، وارد استان‌های جنوبی کشور می‌شوند؛ در حالی که هوای بیشتر مناطق ایران سرد و بارانی است، هوای بهاری و معتدل جزایر خلیج فارس تعطیلات نوروزی را برای‌تان خاطره انگیزتر خواهد کرد
بوی عید و بهار که به مشام می‌رسد تنوع رنگارنگ تبلیغات تورهای گردشگری خارجی و کلا بازار تبلیغات توریستی داغ داغ است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما ما در همین کشور خودمان جاذبه های دیدنی گردشگری بسیاری داریم که خیلی هایشان یا هنوز ناشناخته مانده‌اند یا آنها که شناخته شدند در طول سال خیلی شانس میزبانی گردشگران را ندارند. از جمله زیبایی های طبیعی موجود در جزایر جنوب کشورمان. جزایری که به جزایر ایرانی خلیج فارس هم شهرت دارند و زیبایی های فراوانی را در دل خود جای داده‌‌اند؛ از قشم که بزرگترین جزیره است بگیرید تا هنگام که به جزیره آبادی های ایران شهرت دارد. خلاصه این که در این جزایر می‌توانید هم شاهد زیبایی های طبیعی باشید، هم سنت‌های بومی مردم منطقه را که هر کدام برای خود حکایتی دارند شنیدنی، به گوش جان بشنوید.
1 شیدور پُر از هیجان سفر به جزیره ها بدون هیجان نمی شود. شاید علتش هم برگردد به ‌فیلم‌هایی که در جزیره ها ساخته‌اند؛ همیشه آدم ها در جزیره یا دنبال گنج بوده‌اند یا گمشده یا چشم انتظار کسی برای نجات. خلاصه این که سفر به جزیره همواره با هیجاناتی همراه است که تجربه شان خالی از لطف نیست. اما این هیجان وقتی بیشتر می شود که مقصدت جزیره شیدور باشد، جزیره‌ای که بومی های منطقه آن را بهشت پرندگان می‌خوانند.
جزیره ای با طبیعت دست نخورده که به خاطر میزبانی از مارها در سواحلش به جزیره «مارو» هم شهرت دارد. تنها کسانی که به این جزیره رفت و آمد دارند ماهیگیران جزیره لاوان هستند که از خطر طوفان به این جزیره پناه می برند.
جز این مورد رفت و آمد دیگری به این جزیره زیبا صورت نمی‌گیرد. علت «بهشت پرندگان» نامیدن این جزیره، طبیعت بکر آن و فراهم بودن بستر زندگی برای پرستوهای سفید است، جزیره شیدور جایی است که این پرندگان در آن احساس امنیت کرده و به تولید مثل می پردازند.

پیام فارس

2 صید مروارید لاوان بعد از جزیره شیدور که یکی از با ارزش ترین زیستگاه های پرندگان و لاک پشت های دریایی در خلیج فارس و دریای عمان است، جزیره لاوان به عنوان یکی دیگر از جزیره‌های زیبای جنوب کشور مطرح است.
جزیره ای که فاصله زیادی با شیدور ندارد و از توابع دهستان لاوان در بخش کیش و شهرستان لنگه هرمزگان است. این جزیره یکی از دورترین جزیره ها نسبت به مرکز استان هرمزگان است. اما می‌توان از آن به عنوان یکی از بزرگترین جزایر خلیج فارس در جنوب بعد از قشم و کیش یاد کرد.
در این جزیره زیبا مردم بومی در فصل معینی از سال کارشان صید مروارید است و از دیرباز تا کنون تنها کالای صادراتی این جزیره را همان مرواریدهای صید شده توسط مردم بومی‌ تشکیل می دهد. جدا از مرواریدهای سفید و براقی که صیادان از دل دریا بیرون می‌کشند، این جزیره بندرگاه مناسبی برای صدور فراورده های نفتی است و به خاطر همین می توان در آن یک اسکله فلزی برای حمل و نقل دریایی مشاهده کرد.
همه 2 هزارو 500 نفر جمعیت این جزیره عرب زبان هستند. در این جزیره تا چشم کار می‌کند پالایشگاه است و مراکز صنعتی نفتی اما در میان این همه تجهیزات نفتی این جزیره یک جاذبه گردشگری تاریخی دارد و آن قبرستان پرتغالی هاست و درختان لوورش.

پیام فارس

3 غرق در شگفت‌زار احتمالا یکی از مناسب‌ترین واژه‌ها برای توصیف قشم، کلمه «شگفتی» یا «خارق‌العاده» است. جزیره ای که گردشگران از آن به عنوان عجایب هفتگانه یاد کرده‌اند.
قشم در کنار تمام جاذبه های گردشگری که دارد کتاب مصوری از تاریخ است، کتابی که به خوبی روایتگر دوران شهرنشینی و تمدن در ایام گذشته بود و مهم ترین دلیل اثبات ‌ این امر هم وجود آثار قلعه مستحکمی است که توسط پرتغالی ها در این منطقه بنا شده و این روزها در نزدیکی جنوب شرقی میدان امام خمینی در حاشیه دریا واقع شده است.
بومی های منطقه بهترین فصل سفر به این جزیره را بهار می دانند. البته کل بهار را؛ آن ها معتقدند اردیبهشت اینجا به بهشتی تبدیل می‌شود که نه از ماندن در آن ‌نه از نفس کشیدن در آن سیرنمی شوی. سفر به قشم خوبی های دیگری هم دارد و آن عبور از شهری مانند درگهان است، شهری که مردم مهربان و مهمان نوازی داشته که به «رئوفان بندرگاه» شهرت دارند. کسانی که تا مدت‌ها محال است خوبی ها و مهربانی هایشان را فراموش کنی.

پیام فارس

4 ملاقات با دلفین‌ها در جنوب جزیره قشم جزیره زیبا و کوچکی وجود دارد به اسم «هنگام» که نام دیگرش جزیره «آبادی های کوچک ایران» است. جزیره‌ای که رقص دلفین هایش زبانزد عام و خاص است و خیلی ها برای دیدن این زیبایی راهی آن می شوند.
البته جدا از دیدنی های طبیعی و زیبای این جزیره، یکی دیگر از جاذبه های آن تاسیسات انگلیسی به یادگار مانده در این جزیره است. بلندترین نقطه آن را هم قله کوه ناکس درست کرده است.
مردم این منطقه از دیرباز به ماهیگیری مشغول بوده‌اند، اما از وقتی پای گردشگران به این منطقه باز شد خیلی از این مردم بومی مشغول میزبانی از گردشگران هستند. پارک کروکودیل ها نیز در این بندر یکی دیگر از جاذبه‌های آن به شمار می رود، جاذبه ای که در پارک نوپک واقع شده و به عنوان تنها مرکز پرورش کروکودیل در ایران شهرت دارد.

پیام فارس

5 فقط صید و غواصی در 30 کیلومتری‌ شهر بندرعباس جزیره‌ای واقع شده که به جزیره لارک شهرت دارد، جزیره‌ای که به گفته یکی از اهالی بومی منطقه، مردمش کاری جز صیادی و غواصی بلد نیستند.
مردمی که به گویش بومی «کمزاری» سخن می‌گویند. یکی از جاذبه های این جزیره زیبا کوه‌های آتشفشانی‌ آن است، کوه های مخروطی شکلی که بلندترینش بالغ بر 140 متر بوده که خیلی از گردشگران داخلی فقط به بهانه دیدن این کوه‌ها به لارک سفر می‌کنند، اما سفر گردشگران خارجی برای انجام تحقیقات علمی و بازدیدهای علمی از این مجموعه کوه ها خیلی بیشتر است.

پیام فارس

6 همه میزبانان هندورابی یکی از کوچک‌ترین جزایر خلیج فارس در جنوب کشور جزیره هندورابی است، جزیره ای که طولی به وسعت 8 کیلومتر دارد و عرضی به وسعت 44 کیلومتر. در هندورابی اثری از عوارض طبیعی دیده نمی‌شود و منابع محدود آبی در آن باعث شده تا مردم بومی برای تامین آب آشامیدنی خود دست به دامن چاه ها شوند.
دسترسی به جزیره هندورابی، از طریق بندر «چیرویه» میسر است و گردشگران می‌توانند با قایق به آنجا بروند. فاصله چیرویه تا ساحل شمالی و جزیره هندورابی حدود 7 کیلومتر است و ساحل جنوبی جزیره نیز برای برپایی کمپ، بسیار مناسب است.
این جزیره، در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان قرار گرفته و کرانه‌های آن با شیب ملایمی به دریا امتداد یافته است. بیشترین جذابیت هندورابی، طبیعت بکر آن است. در این جزیره می‌توانید لاک‌پشت‌های تازه متولد شده را ببینید که به سمت دریا حرکت می‌کنند. هندورابی همچنین زیستگاه بسیاری از انواع پرندگان است و سواحل مرجانی آن بسیار غنی و زیباست.

پیام فارس

7 کلید خلیج فارس به کلید خلیج فارس شهرت دارد، نامش نیست، اما مردم بومی منطقه این لقب را به آن داده اند. صحبت از جزیره بیضی شکل هرمز است. مجاورتش با تنگه هرمز باعث شده تا لقب کلید خلیج فارس را به آن بدهند. تاریخ را که ورق می زنیم حکایت از آن دارد که در سال 886 ه.ش آلبرکرک پرتغالی آن را اشغال کرد. جزیره هرمز به جعبه مداد رنگی با بیش از 90 طیف رنگی نیز شهرت دارد و هیچ جای جهان را نمی‌توان یافت که تمامی رنگ‌های دنیا یکجا در آن باشد، به جز جزیره رنگین کمان، یعنی جزیره هرمز!
هرمز، جزیره‌ای است با مقیاس انسانی! یک دوستدار طبیعت اگر راه بیفتد، در یک روز می‌تواند به دورترین نقطه آن برود و شب به خانه بازگردد، بدون اینکه به ماشین نیاز داشته باشد. جزیره‌ای نه آنقدر کوچک که در آن جای نگیری و نه آنقدر بزرگ که در آن گم شوی!

پیام فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/938558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار سازمان ملل درباره افزایش مبتلایان به «اچ آی وی»

واریز یارانه غذا و بهداشت برای مادران باردار و دارای شیرخوار

سلامت و رفاه فرهنگیان اولویت آموزش و پرورش است

ارائه مستمر خدمات درمانی در بیمارستان خلیج‌فارس در نوروز

ظرفیت اسکان مهمانان نوروزی در این شهر تکمیل شد

افزایش 100 درصد واحد پارکینگ در نوروز 1404 نسبت به مدت مشابه سال گذشته

افزایش صددرصدی پارکینگ در نوروز 1404 نسبت به مدت مشابه سال گذشته

افزایش 100 درصد واحد پارکینگ در نوروز 1404 نسبت به مدت مشابه پارسال

هشدار مهم به مسافران نوروزی؛ ظرفیت این شهر تکمیل شد

افزایش 100 درصدی پارکینگ در نوروز 1404 نسبت به مدت مشابه سال گذشته

نبود تابلوهای راهنما در کازرون و سردرگمی مسافران نوروزی

نماینده شیراز: اجرای پویش «نه به تصادف» در فارس ضرورت دارد

آمادگی آموزش و پرورش فارس برای افزایش 50 هزار نفرروز به اسکان نوروزی

فارس مقصد نخست گردشگران نوروزی کشور

جانباز سرافراز کربلایی محمدرضا احمدی از فریدونکنار مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

استقبال نوروزی از هنر‌های دستی در خانه صنایع‌دستی کوار

توقیف کامیون حامل گازوییل قاچاق در خرمبید

کشف موتورسیکلت قاچاق در ممسنی

عصرایران نوشت: تاملی بر ذوق خاتمی از دیدار با کروبی بعد از رفع حصر

بهترین نوع پیاز از نظر طب سنتی

آخرین وضعیت قیمت گوشت در بازار

واردات موبایل با دلار 70 هزار تومانی فروش با دلار 100 هزار تومانی

مسیر راهپیمایی روز جهانی قدس در شیراز اعلام شد

خانه سنتی میزبان مسافران نوروزی در نی ریز

مسیرراهپیمایی روز جهانی قدس در فارس اعلام شد

مسیر راهپیمایی روز جهانی قدس در فارس اعلام شد

پیام 2 اسیر صهیونیست: جنگ و محاصره علیه غزه یعنی مرگ ما

تصویری تماشایی از جزیره هرمز در نوروز 1404

پرونده مسکن مهر بسته شد؟

شیراز برای پذیرش مسافران و زائران آمادگی کامل دارد

اقدامات شهرداری برای ثبت سفری خوش در ذهن گردشگران

نماینده مجلس: اجرای پویش «نه به تصادف» در فارس ضرورت دارد

محکومیت متخلف قطع درختان شیراز به کاشت و نگهداری 500 نهال جنگلی

اقدام فوری میراث فرهنگی فارس برای بهسازی آرامگاه حافظیه

تمامی جاده های فارس باز است

استقبال گردشگران از شهر شیراز و آثار تاریخی دوره زندیه بسیار خوب است

نقش روابط عمومی‌ها در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»

بازدید استاندار فارس از ایستگاه نوروزی راهداری فارس

«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

سبک زندگی سالم در افراد سالمند

برنامه‌های وزارت صمت برای رونق سرمایه‌گذاری در تولید

اظهارنظر رئیس بانک مرکزی دولت روحانی درباره تورم و نرخ ارز در سال جدید

280 کیلومتر، فاصله بهشت و جهنم در استان فارس!

نجات جان صیادان در خلیج فارس با 7 شناور و 2 بالگرد

استقبال فرهنگیان از سفر نوروزی به فارس، خراسان رضوی و اصفهان

ظرفیت محل اسکان مهمانان نوروزی در شهر شیراز تکمیل شد

نفوذ خزنده اروپا در خلیج‌فارس؛ فرصت سازی عربستان، قطر و امارات از تحریم روسیه/ نقشه اعراب برای قاره سبز چیست؟

عطر خوش افطاری مشام شیراز را پر کرد

ظرفیت کلاس های درس محل اسکان در شهر شیراز تکمیل شد

نجات جان صیادان گمشده در خلیج فارس با 7 شناور و 2 بالگرد