پیام فارس

آخرين مطالب

سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت فارس:

نوروز باید محور دیپلماسی و توسعه قرار گیرد اجتماعي

نوروز باید محور دیپلماسی و توسعه قرار گیرد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس: نوروز به عنوان میراث پویای فرهنگی، باید محور دیپلماسی و توسعه قرار گیرد و سعی کنیم با نگاه نوروزی که صلح و دوستی و بجا آوردن است تعاملات خود را با همسایگان و دیگر سرزمین هایی که هم آیین ما هستند گسترش دهیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، مهدی پارسایی در همایش بین‌المللی «نوروز، فرهنگ صلح ملل» در تخت جمشید با اشاره به ایده استاندار محترم فارس در خصوص تعریف پایتخت نوروزی برای کشورهای حوزه نوروز، افزود: با ایجاد پایتخت نوروزی، همه کشورهای حوزه نوروز با اعزام هیات های مختلف به این پایتخت، از ظرفیت دیپلماسی نوروز، برای گسترش همبستگی و تعامل مردم حوزه نوروز استفاده شود. حضور سفرای کشورهای حوزه نوروز در تخت جمشید این فرصت را فراهم می کند که برای تصویب طرح این پایتخت تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در میان خانواده های مناطق دارای فرهنگ نوروز در جشن نوروز، دوستی و محبت اتفاق می افتد، گفت: بجا آوردن، مهم‌ترین اثر نوروز است؛ زیرا در عید نوروز به دیدار هم می‌رویم؛ کوچک‌ترها به دیدار بزرگ‌ترها می‌روند و بزرگترها نیز کوچک‌ترها را می‌نوازند و عیدی می‌دهند.
وی در این همایش بین‌المللی که با حضور سفرای 13 کشور دارای فرهنگ مشترک نوروز برگزار شد، با بیان اینکه به عنوان یک معمار که بوم شناسی برام جدی است، جغرافیا را بر شکل‌گیری فرهنگ و مصادیق فرهنگ موثر میدانم، اظهار کرد: جغرافیای ایران به ما زیستن در میانه جهان را آموزش داده است؛ زیرا ایران هم امروز و هم در زمان هخامنشیان که گسترده ترین حالت را داشته است به لحاظ جغرافیایی، مرکز عالم است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس ادامه داد: تا قبل از اختراع هواپیما، ایران مرکز عالم بود؛ زیرا راه زمینی برای ارتباط شرق و غرب عالم جغرافیای ایران بود. اگر می‌خواستند ایران را دور بزنند یا باید از اقیانوس هند دریانوردی بسیار گسترده ای می کردند و یا باید دریای خزر را دور می‌زدند و از مناطق یخ‌زده سیبری عبور می‌کردند.
دکتر پارسایی با تاکید بر اینکه درس جغرافیا برای ما ایرانیان این بود که اگر می‌خواهیم در میانه جهان زندگی کنیم باید صلح، دوستی و احترام به دیگران را داشته باشیم، افزود: ایرانیان در طول تاریخ این صلح و دوستی و احترام به دیگران و پذیرنده بودن را به اشکال مختلف نشان داده اند.
وی تصریح کرد: یکی از مصادیق دوستی و احترام و دگرپذیری ایرانیان، تعداد زیاد کاروانسرا است که نشان‌دهنده مهمان پذیری ما ایرانی ها است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس از دیگر مصادیق دوستی و احترام به دیگران در فرهنگ ایرانیان را تخت جمشید و آثار و نقش برجسته های کاخ آپادانا برشمرد و گفت: در این کاخ، نمایندگان ملت ها و ساتراپ های هخامنشی، با پوشش خودشان و با احترام به ملت هایشان، در کمال آراستگی به حضور شاه می رسند و جشن نوروز را گرامی دارند.
دکتر پارسایی گفت: اگر نقش برجسته های تخت جمشید را با تمدن های قبل از هخامنشی و نقش برجسته های قبل از هخامنشی مقایسه کنیم، بسیار اتفاق عجیبی است و صلح و دوستی در آن موج می‌زند.
وی با اشاره به اینکه در ساحت معنایی، جشن نوروز یک فناوری نرم برای صلح و دوستی و همنشینی و سرشار از معنا است، اظهارداشت : برای جشن نوروز، دعا داریم و به احادیث و روایات بعد از اسلام که توجه می‌کنیم گفته می‌شود بسیاری از رویدادهای معنایی در ارتباط با نوروز اتفاق افتاده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: نوروز مانند سفره مادربزرگ است و وقتی سفره او پهن می‌شود فرزندان با همه بزرگی خود که مستقل هستند و خودشان فرزند و نوه دارند دور آن جمع می شوند و کدورت ها را فراموش می‌کنند.
دکتر پارسایی ادامه داد: نوروز برای ما می‌تواند سفره مادربزرگ و به مثابه عمود خیمه ای باشد که همه ما فارغ از دغدغه هایی که اعتبار آن ها کمتر از نوروز است، دور هم جمع شویم و همبستگی میان مردم را فراهم کنیم.

پیام فارس

گردشگری فارس

پیام فارس

گردشگری فارس

پیام فارس

گردشگری فارس

پیام فارس

گردشگری فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/937729/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از دستگیری قاتل مسلح تا ترفند مجرمان سایبری در ایام نوروز

برگزاری مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر شاهچراغ + تصاویر

برگزاری مراسم احیای شب قدر در حرم مطهر سید علاء الدین حسین شیراز + تصاویر

مدیر حوزه علمیه فارس آغاز سال نو را تبریک گفت

پیام نوروزی نماینده ولی فقیه در فارس + فیلم

اطاعت از ولی فقیه موجب سربلندی ایران اسلامی شده است

پیام مدیر حوزه علمیه خواهران فارس به مناسب فرا رسیدن سال جدید

ویدئوی یکی از نیروهای جولانی از کشتار علویان سوریه (زیرنویس فارسی)

قیمت مدل‌های مختلف پیکان

تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن اسرائیل به آتش‌بس

گزارش CNN از مخوف‌ترین زندان جهان (زیرنویس فارسی)

هشدار نخست وزیر قطر درباره پیامد حمله به تاسیسات ایران بر کشورهای خلیج فارس

بهترین ورزش‌ها برای نوجوانان

اولین واکنش وزیر صمت به شعار سال

قیمت طلا در بازارهای جهانی جهش کرد

معرفی 17 مرکز متخلف به مراجع قضایی فارس/خدمت رسانی به 721 مصدوم حوادث ترومایی

قشم با 50 جاذبه شاخص طبیعی میزبان گردشگران نوروزی است+عکس

23 هزار و 800 نفر در مراکز فرهنگیان فارس اقامت کردند

نگاهی به افتتاح بزرگترین زیرگذر نیمه‌مسقف جنوب کشور در شیراز

قمار بزرگ اسرائیل

علل بیدار شدن‌های مکرر شبانه

اثر شگفت‌انگیز این ویتامین بر سلامت مغز

پروژه 800 هزار تنی فولادسازی شرکت فولاد سفیددشت آماده بهره‌برداری است

فرمانده انتظامی فارس : دوربین‌ها را به روز کرده‌ایم و واحدهای گشت به صورت محسوس و نامحسوس شروع به کار کرده‌اند

قلب ایرانیان با حُب اهل بیت (ع) پیوند خورده است

تجلیل شهردار کلان‌شهر شیراز از نوروزداران بی‌نوروز در ساعات آغازین سال 1404

یاران با بصیرت حضرت علی(ع) چه کسانی بودند؟

هشدار درباره مصرف کنسروها در سفرهای نوروزی

زمان واریز سهمیه بنزین فروردین‌ماه اعلام شد

متفکر آمریکایی: آیا ترامپ، ایالات متحده را به عقب می‌برد؟

مسعود پزشکیان در 1403: و ناگهان ریاست‌جمهوری

مهم‌ترین علل خواب آلودگی روزانه

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

مصرف بی‌سابقه بنزین در روزهای پایانی 1403

ادعای یک خبرگزاری: ترابی قصد بازگشت به پرسپولیس را ندارد!

رساندن آب خلیج فارس به فولاد مبارکه

آب خلیج فارس به فولاد مبارکه می‌رسد

دستگیری قاتل مسلح در محور «شیراز-فیروزآباد»

فواید 10 دقیقه خوابیدن در طول روز

وزیر جهاد کشاورزی: سال 1404 در سایه وفاق فرصت‌های نو برای پیشرفت کشاورزی ایران فراهم می‌کنیم

بسته شدن پرونده مسکن مهر در نیمه نخست 1405

پیش بینی آب و هوای شیراز فردا جمعه 1 فروردین 1404

زرندی: آب خلیج فارس به فولاد مبارکه می رسد

نکاتی مهم درباره جا انداختن دنبالچه

حال و هوای بازار اقلام اساسی در آستانه نوروز

بازار سیاه پول نو عیدی؛ وقتی 10 میلیون تومان 11 میلیون تومان فروخته می‌شود!

وزیر صمت: جهش صنعت با سرمایه‌گذاری محقق می‌شود

چهار نفر در تصادف مرگبار جاده بندرلنگه به پارسیان جان باختند

دستگیری قاتل مسلح در محور شیراز-فیروزآباد

شایع‌ترین دلایل گردن درد

ویکی پدیاجستجو