پیام فارس

آخرين مطالب

ایمان به خدا باعث طهارت روح و رهایی از کفر می‌شود اجتماعي

ایمان به خدا باعث طهارت روح و رهایی از کفر می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ظهر دوشنبه در مراسم تفسیر آیات سوره توبه که در حرم مطهر حضرت معصومه برگزار شد، به بررسی ابعاد مختلف دین اسلام پرداخت.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه 15 آیه از این سوره به عنوان «آیات الاحکام» شناخته می‌شوند، تصریح کرد: دین اسلام شامل سه محور اصلی اعتقادات، اخلاق و احکام است؛ این آموزه‌ها تمامی جنبه‌های فردی و اجتماعی رفتار انسان‌ها را پوشش می‌دهند و بر پایه حکمت الهی شکل گرفته‌اند.
وی ابراز کرد: شمار آیات الاحکام در قرآن به حدود 500 مورد می‌رسد، درحالی‌که جزئیات این احکام در سخنان ائمه معصومین (ع) و رساله‌های فقهی علما به‌تفصیل بیان شده است.
رفیعی با اشاره به آیات 28 و 29 از سوره توبه، احکام مرتبط با مشرکان و اهل کتاب را بررسی کرد و گفت: بر اساس آیه 28، مشرکان به‌عنوان کسانی ناپاک معرفی شده‌اند و مفسران برای این ناپاکی چهار معنای اصلی قائل شده‌اند؛ نجاست شرعی مانند خون، پلیدی درونی، رذائل اخلاقی و در برخی تفاسیر حتی پیری.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: طبق ادامه آیه، مشرکان اجازه ورود به مسجدالحرام را ندارند و در دوران ابتدایی اسلام، احتمالاً چنین حکمی موجب ایجاد نگرانی‌های اقتصادی می‌شد، چراکه بسیاری از تاجران آن دوره مشرک بودند، اما خداوند به مسلمانان اطمینان داده که از فقر نترسند، چراکه او آنان را بی‌نیاز خواهد ساخت.
وی با تأکید بر نقش ایمان در پاکسازی روح انسان، گفت: ایمان به خدا باعث طهارت روح و رهایی از شرک و کفر می‌شود و اسلام در برابر شرک حد و مرزهای دقیقی تعیین کرده و هیچ‌گونه مسامحه‌ای در این زمینه نمی‌پذیرد.
رفیعی ادامه داد: یکی دیگر از مصادیق طهارت، پاکسازی نجاسات ظاهری با استفاده از مطهراتی همچون آب است، عنصری که خود یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی محسوب می‌شود.
استاد حوزه علمیه قم اذعان کرد: نگاه دین اسلام در مسئله طهارت اشیا و اماکن بسیار آسان‌گیرانه است؛ اصل بر پاکی است مگر اینکه یقین نسبت به نجاست حاصل شود و زیاده‌روی و وسواس در این امر نکوهیده است.
وی اظهار کرد: انسان باید با انجام اعمال صالح و ذکرهای خاص، خود را از انحرافات اخلاقی پاک گرداند و اهل بیت (ع) نمونه کامل طهارت هستند و عصمت آنان را تجلی اعلای تطهیر الهی دانست.
رفیعی به آیه 29 سوره توبه پرداخت و خاطرنشان کرد: اهل کتابی که تحت حکومت اسلامی زندگی می‌کنند موظف‌اند ضمن رعایت مقررات اسلامی، مالیاتی پرداخت کنند و منابع حاصل از این مالیات برای تأمین امنیت و سایر نیازهای آنان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
کد خبر 6411055

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/937287/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان نمادین 88

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

روش جدید سنگ شکن کلیه

دلیلی که خطر سکته مغزی در زنان جوان را افزایش می‌دهد

بحران در سد کرج

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

معاون سازمان ملی هوش مصنوعی: از نیروهایمان فقط 15 نفر مانده‌اند که آنها هم کار خاصی نمی‌کنند

افزایش کارت سوخت جایگاه ها متناسب با تقاضای بنزین

«لا اله الا الله» بزرگ‌ترین پیام توحید است

وزیر امور خارجه یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

نماینده شیراز: ملی شدن صنعت نفت باعث تقویت روحیه خودباوری و هویت ملی شد

گزارش فارس از حمله مجازی به ناو زاگرس

یمن: ایران در تصمیمات ما دخالتی ندارد

معاون خدمات پس از فروش گروه بهمن از اجرای طرح امداد نوروزی تا 15 فروردین خبر داد

شادترین سریال‌های کره‌ای برای تماشا در نوروز

شادترین سریال‌های کره‌ای برای تماشا در نوروز را بشناسید

رصد فعالیت بانک‌های فارس طی نوروز / شعب کشیک فعالند

یکی از نشانه‌های جامعه مهدوی پاسداری از ارزش‌های دینی است

یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

لطیفی: در تعطیلات اجباراً در خانه می‌مانم!

خدمت‌رسانی 9 کتابخانه عمومی استان فارس در نوروز

افراد صالح چه ویژگی‌هایی دارند؟

یک مسئول در استانداری: اتباع خارجی دارای برگ سرشماری در فارس نسبت به خروج از کشور اقدام کنند

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

عملیات سخت برای انتقال پیکر کوهنورد فقید لارستانی

کشف پیکر دختر کوهنورد لارستانی پس از 40 روز در دماوند

سرمقاله خراسان/ 1404، سال شجاعت در تصمیم گیری

از مصرف باقاله قاتوق در ماه رمضان غافل نشوید

سنگ در کالیس کلیه

معامله 16 تن شمش طلا در سال 1403

17 طرح زیبای فرش / رکوردار فروش 1403

هشدار به خریداران طلا؛ حباب آب‌شده به بیش از 10 درصد رسید

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق: 60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند!

گزارش تازه حماس از میزان تلفات شروع جنگ؛ اسیر اسرائیلی کشته شد

حملات رژیم صهیونیستی به غزه موجب کشته و زخمی شدن 3 اسیر صهیونیست شد

3 اسیر صهیونیست در حملات اسرائیل کشته و زخمی شدند

قیمت گوشت قرمز امروز 28 اسفند 1403 + جدول

935 نیروگاه خورشیدی حمایتی در فارس راه اندازی شد

القاصی‌مهر: سه پرونده مهم قاچاق سوخت به دادگاه جرایم اقتصادی ارجاع شد

ما هم روزی خواهیم رفت

پیش بینی آب و هوای فارس برای فردا چهارشنبه 29 اسفند 1403

توحید ناب؛ تنها راه نجات از انحرافات اعتقادی

دستگیری سارقان طلا از منازل در فارس

پایان تلخ یک رؤیا؛ انتقال پیکر سارا پس از 40 روز خفته در برف دماوند

در سوریه چه خبر است؟

ارتباط سن اعضای بدن با خطر ابتلا به بیماری‌ها