پیام فارس

آخرين مطالب

آغاز گردافشانی درختان خرما در جنوب فارس؛ پیش‌بینی تولید 20 هزارتنی اجتماعي

آغاز گردافشانی درختان خرما در جنوب فارس؛ پیش‌بینی تولید 20 هزارتنی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایرنا / مدیر جهاد کشاورزی خنج از آغاز گردافشانی درختان خرما در جنوب فارس خبر داد و گفت: خنج از 2هزار و 700 هکتار نخلستان در واریته‌های مختلف بهره می‌برد و پیش بینی می‌شود در پاییز سال آینده نخلداران افزون بر 20هزارتن خارک و رطب و خرمای خشک برداشت و به بازار مصرف داخلی وخارج از کشور عرضه کنند.
زمستان که به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و همزمان با سبز شدن دوباره باغ و بستان و به شکوفه نشستن درختان، طارونه‌های درختان نخل نیز از لابه‌لای برگ‌ها باز شده و آماده ثمردهی می‌شوند؛ نخلداران هم تلاش گسترده‌ای آغاز می‌کنند تا با گردافشانی درختان نخل شهد شیرین خرما را بر قامت بلند درختان ببار نشانند؛ درختانی که باغداران بسیار برایشان احترام قائلند و رفتاری انسانی با آنها دارند؛ انگار در حال پرورش انسانی هستند.
نخل بخشی از محصولات شهرستان‌های جنوب فارس به شمار می‌رود که از دیرباز در خاک این مناطق پرورش یافته؛ انواع درخت نخل خرما با توجه به شرایط آب و هوایی و خاکی مختلف، در مناطق متفاوتی از این استان پهناور پرورش می‌یابند و شهر خنج که در فاصله 270 کیلومتری شیراز و 110 کیلومتری خلیج فارس قرار دارد و یکی از شهرهای جنوبی فارس محسوب می‌شود از مناطق خرماخیز استان است به گونه‌ای که متولیان کشاورزی هر ساله آمار قابل‌توجهی از گردافشانی نخلستان‌ها و تولید خرما در این شهرستان منتشر می‌کنند.
مدیر جهاد کشاورزی خنج امسال در این باره گفت: خنج از 2هزار و 700 هکتار نخلستان در واریته‌های مختلف بهره می‌برد که ارقام شاهانی، هلیله‌ای، خاصویی، مجول و قصب از ارقام خوب وتجاری هستند.
علی علی‌پور افزود: گردافشانی از حساس‌ترین مراحل نخلداری است و وضعیت آب وهوایی نیز در آن تأثیر مستقیم دارد؛ میزان دانه گرده و نوع واریته باید موردنظر باشد؛ اگر میزان دانه گرده زیاد باشد باعث ریزش میوه و اگر زیاد نباشد موجب کال شدن میوه و محصول نامرغوب می‌شود؛ بنابراین این کار توسط افراد مجرب و خاص انجام می‌شود.
او اضافه کرد: کار گردافشانی امسال با 15 تا 20 روز تاخیر بعلت سرمای دیر هنگام اسفند از پانزدهم همین ماه آغاز شده و تا اواخر فروردین ادامه دارد و برآورد می‌شود در پاییز سال آینده نخلداران افزون بر 20 هزار تن خارک و رطب و خرمای خشک برداشت و به بازار مصرف داخلی وخارج از کشور عرضه کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/936529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ دریغا از افول خانه اندیشمندان علوم انسانی

سرمقاله ایران/ نگاهی به تندروی‌ها از زاویه‌ای متفاوت

سرمقاله کیهان/ 1403، ایران و مقاومت در موقعیتی برتر

سرمقاله همشهری/ هوش مصنوعی ملی؛ نماد توان بومی‌سازی فناوری

عوارض جدی مصرف زیاد پنیر

سرطان خون حاد

سهم آقایان و بانوان از ابتلا به آلزایمر

آلزایمر و مراقبت از بیمار آلزایمر

جنب و جوش مردم برای خرید عید نوروز

توزیع میوه شب عید آغاز شد

رشد 16 هزار واحدی شاخص کل بورس

وقتی پای تقلب به بازار سیمان هم باز می‌شود

آغاز واریز دومین مرحله سود سهام عدالت

5میلیون تومان تخفیف رزرو تور نوروزی کیش، فقط با پر کردن یک پرسش‌نامه!

ارزش حقوق کارگران با افزایش 45 درصدی هم به سطح 6 ماه قبل برنگشت

حاجی دلیگانی: افزایش 45 درصدی حقوق کارگران فقط عنوان دهان‌پرکنی است

رکورد جدید قیمت‌ها در بازار؛ طلا 7 میلیون و سکه 82 میلیون تومان شد

توزیع گسترده میوه تنظیم بازار با نرخ مصوب در فارس آغاز شد

طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع برای بازنشستگان صندوق فولاد در استان های مازندران و فارس اجرا می شود

گزارش دیوان محاسبات از منابع و مصارف بودجه1403 تا پایان بهمن

افزایش 45 درصدی دستمزد؛ وقتی کارگران هنوز حقوق بهمن را نگرفته اند!

تورم تولید در بهمن ماه 26.6 درصد شد

پیش بینی آب و هوای هرمزگان برای فردا دوشنبه 27 اسفند 1403

حوضه خلیج فارس و دریای عمان و حوضه دریای خزر پرباران‌ترین حوضه‌های درجه 1 کشور در هفته جاری

تحویل 3 هزار و 773 واحد مسکن مهر در 6 ماهه دولت چهاردهم

آغاز گردافشانی درختان خرما در جنوب فارس؛ پیش‌بینی تولید 20 هزار تنی

اولین نشست دفتر نوسازی و تحول اداری با موضوع استانداردسازی خدمات برگزار شد

ایران اهل مذاکره ای شرافتمندانه است

سرمقاله هم میهن/ زیبایی سیاست

خانه پوشالی 2

سرمقاله آرمان ملی/ راه‌حل‌های بهبود اقتصاد

پاتک لندن به بازی پوتین

دردی با بازی پررنگ معده

رازهای سالم ماندن در سالمندی

نگران بنزین و گازوئیل شب عید نباشید

عارف: ایران باید به مرکز مبادلات انرژی منطقه تبدیل شود

تعداد کارت آزاد جایگاه‌های سوخت افزایش یافت

توضیحات مدیرعامل تأمین اجتماعی از افزایش حقوق کارگران

آغاز توزیع گسترده میوه تنظیم بازار با نرخ مصوب در استان فارس

قیروکارزین فارس و کاشت محصولات نوبرانه

زمان قطعی برق شیراز امروز یکشنبه 26 اسفند (خاموشی برق)

هشدار سقوط بهمن و ریزش سنگ در کوهستان های مازندران

کریم اهل بیت(ع) ؛ تجلی حکمت نبوی و کرامت علوی

باید فضا به نفع حکمرانی دینی پیش رود

(تصاویر) «گرگیعان»؛ آئینی از دل خلیج‌ فارس

امیدبخشی و بیان دستاوردها رسالت اصلی رسانه‌های انقلابی است

تورم تولید نسبت به ماه مشابه سال قبل 46.5 درصد افزایش داشته است

وحدت اسلامی در اردبیل تحقق عملی یافته است

رفع تداخل اراضی در فارس در سطح 65 درصد محقق شد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز یکشنبه 26 اسفند (خاموشی برق)