پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت مقالات

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اعتماد / «برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم مصطفی زهرانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
به عنوان فردی که بیش از سه دهه آقای ظریف را می‌شناسم و با وی در نیویورک و تهران از نزدیک همکاری داشته‌ام، به لحاظ شرعی، انسانی و اجتماعی بر خود فرض می‌دانم نکاتی را عرض کنم. البته، این به آن معنا نیست که در همه زمینه‌ها با ایشان هم‌نظر بوده باشم. اول، گذشته از زندگی فردی بسیار پاک، ظریف بسیار وفادارتر به ولایت است نسبت به خیلی از مدعیان ذوب در ولایت. دوم، تقریبا در تمامی بحران‌هایی که طی چهار دهه اخیر کشور در سیاست خارجی خود داشته است، ظریف نقش مهم و اصلی در پیاده‌سازی سیاست‌های نظام داشته است. سوم، در تهیه و تدوین تمامی اسناد ملی مربوط به سیاست خارجی این نظام مقدس، ظریف اگر نقش اصلی را نداشته، حتما در نهایی کردن متن نقش داشته است. وی فقط از حیث تسلط به زبان و حقوق بین‌الملل تعیین‌کننده نبوده است، بلکه از ریزترین مواردی که می‌توانسته به منافع این مرز و بوم خدشه وارد کند نیز غافل نبوده است. چهار، از نظر تبلیغات، دیپلماسی عمومی و خارج کردن کشور از امنیتی شدن، ظریف در تمامی دنیا شهره است 
به‌ طوری که همه کشورها آرزوی داشتن چنین فردی را دارند. مصاحبه اخیر ظریف با فرید زکریا در حاشیه داووس یکی از صدها نمونه از کارهای وی است. این مصاحبه در داووس پربیننده‌ترین بود. این نکته را کسانی بهتر درک می‌کنند که خود دستی در آتش داشته باشند. پنجم، در سخت‌ترین مناظره‌ها و گفت‌وگوها در برابر پیچیده‌ترین و خبره‌ترین مقامات دنیا به خصوص در امریکا و ازجمله در جلسات بسته‌ای که حقیر در کنار وی بوده‌ام، به خود بالیده‌ام و او را بزرگ‌ترین افتخار کشور بزرگی به نام ایران دیده‌ام. صادقانه بگویم، از این جنبه، هیچ کس را در کشور سراغ ندارم که حتی نزدیک به وی باشد. در تمامی این رودررویی‌های سیاسی- دیپلماتیک، هنوز حرف از دهان طرف مقابل خارج نشده، ظریف جواب آن را داشت که همزمان، یا در موقعی مناسب جواب می‌داد. ششم، برجام تنها توافقی است که، یک کشور به‌اصطلاح جهان سومی با تمام قدرت‌های بزرگ موجود مذاکره می‌کند و به سرانجام می‌رساند.
کره‌شمالی، اسراییل، هند و پاکستان کشورهایی هستند هسته‌ای، ولی هیچ کدام مشروعیت بین‌المللی ندارند. این درحالی است که اگر در برابر برجام سنگ‌اندازی‌ها در داخل و خارج انجام نمی‌شد، کشور ما می‌توانست اولین کشور هسته‌ای خارج از بلوک هسته‌ای با «مشروعیت بین‌المللی» باشد. این همه را کسی جز جواد ظریف مدیریت نکرد. هفتم، ساده‌ترین راه برای شناخت ظریف، فهم دشمنان وی است. شاخص‌ترین دشمن ظریف در دنیا فردی است به نام جان بولتون. او که تقریبا در تمامی اجلاس‌های منافقین شرکت می‌کند و دیگر مقامات امریکایی را نیز در این امر ترغیب می‌کند، حقوق‌بگیر منافقین هم هست. شاید او تنها کسی باشد که اگر فرصت پیدا کند کشور ما را چندین‌بار با خاک یکسان می‌کند. شرارت وی به حدی است که ترامپ فاشیست هم در دور اول نتوانست او را تحمل کند. اما، دلیل کینه بولتون نسبت به ظریف این است که ظریف تنها کسی است که حریف وی است در اینکه کاری کند که بولتون این آرزو را به گور ببرد. حرف آخر بولتون در توانمندی ظریف این بوده است که، «حیف که ظریف برای این نظام آخوندی کار می‌کند.» در مجموع، سوال مهم این است که، اگر هر ملت دیگری فردی مثل جواد ظریف داشت مثل ما با او برخورد می‌کرد؟ مخالفین و دشمنان داخلی ظریف که همگی به نحوی مرتبط با دولت احمدی‌نژاد بوده و هستند فراموش کرده‌اند که هنرشان این بود کشور را وارد فصل هفت منشور سازمان ملل کردند و زمینه‌ساز شکل‌گیری قطعنامه‌های متعدد علیه نظام شدند و در چنین شرایطی همه از بازگرداندن پرونده ایران از نیویورک به وین سخن می گفتند این تنها ظریف بود که با رمزگشایی از اینکه چگونه دوستان باعث شدند پرونده از آژانس به شورای امنیت برود توانست با لغو همه قطعنامه‌ها پرونده ایران را به آژانس بازگرداند‌‌ پر واضح است که دشمنان این مرز و بوم چنین فردی را تحمل نمی‌کنند . تعجب همگان آن است که حتی رییس‌جمهوری که رای خود را به دلیل ازخود گذشتگی ظریف به دست آورده به همین سادگی برکناری ظریف را می‌پذیرد. استناد به قانونی که کمترین منطقی در آن دیده نمی‌شود، خود عذر بدتر از گناه است که بدان اشاره می‌شود: تقریبا، تمامی خانواده‌های ایرانی، هر چه در توان دارند صرف می‌کنند تا شاید فرزندشان به دانشگاهی مثل صنعتی شریف راه یابد. از طرف دیگر، اکثر فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها، پیشاپیش بورسیه دانشگاه‌های تراز اول دنیا از جمله امریکا می‌شوند. اشتیاق اصلی آنان این است که در کشور شرایطی فراهم شود که به کشور بازگردند و همه دانشگاه‌ها را مثل شریف کنند و کشورشان را در تمامی زمینه‌ها توسعه دهند. اما، بالاخره باید تشکیل زندگی دهند و بچه‌دار شوند که تقریبا همگی نیز همسر ایرانی انتخاب می‌کنند. در طرف مقابل، وقتی چنین قانونی وضع می‌کنیم، یعنی بهترین و برجسته‌ترین و حاصل عمر خانواده‌های فرهیخته را در آن کشورها حبس می‌نماییم و اجازه ورود به کشور را از آنان صلب می‌کنیم. در چنین حالتی، چه کسانی خواهند توانست این کشور را توسعه دهند؟ نتیجه چنین وضعیت با آنچه بولتون آرزو می‌کند چقدر فاصله دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935663/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار پشت در‌های بسته علیه ایران

سرمقاله جام جم/ آمریکا و عملیات رسانه‌ای علیه ایران

تفاوت جالب اشک گرم و سرد!

رونق نمایشگاه‌های بهاره در آستانه نوروز

آخرین جزئیات طرح کالابرگ؛ یارانه کالابرگ تا چه زمانی اعتبار دارد؟

تاریخ دقیق واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد

پیش بینی آب و هوای شیراز فردا جمعه 24 اسفند 1403

محفل بزرگ قرآنی بندرعباس در شب میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام

لاوروف محتوای بخشی از نامه ترامپ به رهبری را فاش کرد

پروژه انتقال آب از خلیج فارس به کرمان یک راهکار استراتژیک است

اهداء اعضای جوان 19 ساله، امیدی دوباره به بیماران نیازمند بخشید

طرح نوروزی جمعیت هلال احمر فارس در 162 نقطه فارس آغاز شد

سرمقاله جوان/ هدف ترامپ از مذاکره تحکمی چیست؟

سرمقاله شرق/ ماه و پروین

نحوه صحیح امحاء داروهای تاریخ گذشته و بلااستفاده

آیا بورس ایران میزبان ETF بیت‌کوین خواهد شد؟

آمارهای رئیس بانک مرکزی؛ از میزان رشد اقتصادی تا کاهش میزان تورم

وضعیت غم‌انگیز اسرای فلسطینی؛ شکنجه تا روزه بدون افطار

صادرات 20 هزار تن گوشت مرغ از فارس به سایر استان‌ها و خارج از کشور

اجتماع یکهزارنفری خانواده شهدا و ایثارگران بمناسبت22 اسفند «روز بزرگداشت شهید»

بازدید سرزده استاندار فارس از بازار وکیل در آستانه عید نوروز

سرمقاله همشهری/ چرا مذاکره با آمریکا گره تحریم را کورتر می‌کند؟

6 علت سردی پاها

حجت‌الاسلام زرندی: در مواجهه با مردم به سبک زندگی اهل‌بیت تأسی شود

خلاصه بازی شهر راز شیراز 0 – نیروی زمینی 0

وزیر علوم خیال داوطلبان کنکور را راحت کرد

سنت دیرینه زیارت اهل قبور در پنجشنبه آخر سال

آیین عطرافشانی مزار شهدا در حاجی آباد برگزار شد

قوه قضاییه با مدیران متخلف در هر جایگاهی برخورد می کند

رژیم صهیونیستی یک سرباز اسیر لبنانی را آزاد کرد

رستوران‌های متخلف در شیراز به‌زودی معرفی می‌شوند

سرمقاله آرمان ملی/ انتظارات ترامپ از ایران

سرمقاله کیهان/ استکبار فرزندخوار

مواد غذایی‌ که برای کاهش نفخ مفید هستند

یکه‌تازی قیمت ها در بازار طلا؛ سکه امامی رکورد زد

بازدید پزشکیان از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی قرچک

سود عجیب دلالان در واردات موز!

واکنش فیروزآبادی به ادعای مذاکره ایران با پلتفرم های خارجی برای رفع فیلترینگ

ادامه بررسی مزد کارگران در جلسه شنبه شورای عالی کار

رافائل کاستیلو: بازی با روسیه و بلاروس برای ایران چالشی تر است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حق بیمه تولیدی «ملت» از 19.5 همت عبور کرد

مسدود شدن مسیر کمربندی و شهرک صنعتی شیراز

مرگ دسته جمعی سگ‌های خور با طعمه گذاری مسموم

وزیر کار، میزان افزایش حقوق 1404 کارگران را اعلام کرد

خدمت منصفانه اصناف به زائران، جلوه‌ای از ارادت به امام رضاست

خبر برکناری شهردار قم صحت ندارد

حجت‌الاسلام ماندگاری: تفکر آمریکایی با ارزش‌های اسلامی در تضاد است

فوت زن و 6 مصدوم در تصادف هولناک جاده کهورستان

برگزاری جشن بزرگ میلاد امام‌ حسن(ع) در آستان مقدس امامزاده یحیی