احتمال کاهش ابتلا به «آندومتریوز» با مصرف لبنیات
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایسنا /نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد مصرف لبنیات میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به «اندومتریوز» شود.
اندومتریوز به رشد و نفوذ بافت اندومتر( غدد و مزانشیم) در جایی خارج از اندومتر گفته میشود که باعث خونریزی مکرر و ایجاد درد میشود و ممکن است اندامهای مختلف نظیر کلیه، مثانه، حالب، ریه را درگیر کند و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد. اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است.
آمار نشان میدهد 5 الی 15 درصد زنان در سنین باروری مبتلا به اندومتریوز و 30 الی 50 درصد این مبتلایان نیز نابارور هستند. اگرچه به نظر میرسد بروز اندومتریوز با عوامل خطری همچون ایمنی، غدد درون ریز، ژنتیک و بیماریهای آناتومیک در ارتباط است، اما علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.
رژیم غذایی برای بسیاری از بیماریهای مزمن یک عامل خطر بسیار قابل کنترل است اما اثر کمکی آن بر روی اندومتریوز به صورت گسترده بررسی نشده است. براساس نتایج یک مطالعه به نظر می رسد زنان مبتلا به اندومتریوز دریافت سبزیجات و اسیدهای چرب امگا3 کمتر و دریافت گوشت قرمز، قهوه و اسیدهای چرب ترانس بالاتری دارند. محصولات لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی، غنی از انواع «آمینواسید» و سرشار از کلسیم بوده و بنابراین یک غذای مغذی ایدهآل محسوب میشوند.
همچنین برخی مطالعات نشان دادهاند دریافت محصولات لبنی و کلسیم غذایی ارتباط معکوسی با استرس اکسیداتیو و التهاب دارند. همچنین دریافت لبنیات زیاد ممکن است بتواند التهاب عروق را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک علت بالقوه برای آندومتریوز بوده و سطوح بالای منیزیوم موجود در لبنیات باعث میشود عضله صاف شل شده و این قاعدگی کاهش یابد. بنابراین برخی محققین این فرضیه را مطرح کردهاند که دریافت محصولات لبنی ممکن است باعث کاهش خطر اندومتریوز شود اگرچه بر اساس مطالعات محدود اخیر این فرضیه اثبات نشده است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، یک مطالعه متاآنالیز وابسته به دوز مصرفی با بررسی 7 مطالعه معتبر نشان داده است در کل، دریافت لبنیات ارتباط معکوس با خطر ابتلا به اندومتریوز دارد و خطر ابتلا در صورت مصرف 21 سروینگ لبنیات در هفته کاهش می یابد. به طور مشابه، افرادی که بیش از 18 سروینگ لبنیات پرچرب در هفته مصرف کردهاند، با کاهش خطر ابتلا به آندومتریوز مواجه بودهاند.
پس از آنالیز بر اساس محصولات لبنی خاص، مشخص شده است افرادی که مصرف پنیر بالایی داشته اند خطر ابتلا در آنان کاهش یافته است. مصرف شیر کامل، شیر کم چرب، شیر بدون چربی، بستنی و ماست اثری بر روی خطر ابتلا نداشته اما زنانی که کره بیشتری مصرف کرده اند نسبت به زنانی که کره کمتری مصرف کرده اند با خطر بالاتری از ابتلا مواجه بودهاند.
-
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲:۱۸
-
۹ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/930733/