چرا روزه نیمه شعبان حرام است؟ / احکام روزه در ماه شعبان
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش صدآنلاین، روزهای خاصی مانند عید فطر (اول شوال)، عید قربان (دهم ذیالحجه) و روزی که انسان شک دارد بین آخر شعبان و اول رمضان قرار دارد، اگر کسی قصد روزه گرفتن داشته باشد، باید نیتش را به درستی تعیین کند. اگر کسی روزه را با نیت اول رمضان بگیرد، روزهاش حرام و باطل است.
اما روزه نیمه شعبان جزو روزهای مستحب است و در صورتی که روزه برای شخص ضرری نداشته باشد و مشکلی از قبیل موافقت شوهر یا اذیت کردن والدین نداشته باشد، هیچ ایرادی ندارد.
به همین دلیل روزه نیمه شعبان برای بسیاری از شیعیان با ثواب و پاداش بسیاری همراه است.
طبق نظر اکثر علما، برای گرفتن روزههای مستحب مانند روزه نیمه شعبان، فرد نباید روزه واجب قضا داشته باشد. همچنین مستحب است روزههای مستحب را از دیگران مخفی نگه داشت. اگر فرد روزهدار مهمان مؤمنی شود که برای او غذا تهیه کرده باشد، بهتر است بدون اطلاع دادن به میزبان، افطار کند.
در خصوص ثواب روزه نیمه شعبان، امام علی (علیهالسلام) فرمودهاند: "شب نیمه شعبان را به عبادت بگذرانید و روز آن را روزه بگیرید، چرا که در این شب از جانب خداوند اعلان میشود که آیا کسی استغفار میکند تا گناهانش بخشیده شود؟ آیا کسی برای روزی خود دعا میکند تا روزیاش افزایش یابد؟"
روزه نیمه شعبان اهل سنت
پانزدهم شعبان برای اهل سنت و به ویژه پیروان طریقت تصوف، شب خاصی است. این شب در میان آنان به شب «برات» مشهور است، زیرا باور دارند که در شب نیمه شعبان، خداوند برای بندگانش سند آزادی از جهنم را میبخشد. شمسالدین مناوی، از علمای اهل سنت، در کتاب خود به نام «شرح نبذه»، اهمیت این شب را تشریح کرده و به شبهات در خصوص بدعت بودن این سنت پاسخ داده است.
زیارت امام زمان (علیهالسلام) و دعا برای تعجیل در فرج ایشان
غسل کردن
روزه گرفتن
زیارت امام حسین (علیهالسلام)
ذکر نیمه شعبان
صلوات نیمه شعبان
دعای کمیل در نیمه شعبان
دعا شب نیمه شعبان
-
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۴:۰۰
-
۲ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/928430/