چرت زدن در محل کار؛ خوب یا بد؟
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خراسان /چرت نیمروزی در برخی نقاط جهان عادتی فرهنگی و مرسوم است. اما آیا میتواند روز کاری را متحول کند و اساسا فوایدی برای سلامت دارد؟ یافتههای چند پژوهش نشان داده است که چرت زدن میتواند فوایدی مانند تقویت حافظه و افزایش تمرکز داشته باشد.
چرتهای کوتاه بزنید
خواب به اندازه برنامه غذایی و ورزش برای سلامت مهم است، اما بسیاری از افراد به اندازه کافی نمیخوابند. به گفته کارشناسان، بخش زیادی از این مشکل به وسایل الکترونیک مربوط میشود، پیشتر تلویزیون عامل اصلی بود و اکنون تلفنهای همراه. کارشناسان توصیه میکنند که چرت بین 15 تا 20 دقیقه باشد، زیرا چرت طولانیتر فرد را دچار رخوت خواب میکند، یعنی بیدار شدن دشوار میشود و احساس گیجی و سنگینی میکنید.
چه موقع برای چرت مناسب است؟
بعدازظهر بهترین زمان برای چرت زدن است، زیرا با افت طبیعی ریتم شبانهروزی بدن همزمان میشود. در مقابل، چرت زدن بعد از ساعت 6 عصر ممکن است خواب شبانه را مختل کند، مخصوصا برای کسانی که در طول روز کار میکنند. در برخی مشاغل، چرت زدن امری پذیرفتنی و حتی ضروری است. برای مثال، به پرستارانی که در شیفت شب کار میکنند توصیه میشود در طول روز چرت بزنند. اما بسیاری از پرستاران بهدلیل مشغله و نبود تختهای مخصوص استراحت، نمیتوانند در بیمارستان محل کارشان بخوابند. برخی شرکتها در تلاشاند این کمبود را جبران کنند و برای این کار اتاقکهای خواب را ساعتی اجاره میدهند.
-
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱:۴۱
-
۴ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/927099/