روایت ظریف در داووس حکایت از ایرانی «مقتدر و مطمئن» دارد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام فارس - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی نصری دیگر کارشناسی بود که در گفتوگویش با «شرق»، دلیل هجمههای اخیر به حضور محمدجواد ظریف در نشست داووس، چه از سوی رادیکالهای داخلی و چه از سوی جریانهای اپوزیسیون خارجنشین را در این میبیند: «دکتر ظریف روایتی از ایران مطرح میکند که دو جریان در داخل و خارج از کشور -البته به دلایل و نیات کاملا متفاوت- آن را برای خود تهدید میپندارند و به همین واسطه، طبیعی است که حضور دکتر ظریف در داووس برای آنها نگرانکننده باشد». تحلیلگر ارشد حوزه بینالملل در ادامه دست به تبیین قرائت معاون راهبردی رئیسجمهور میزند و خاطرنشان میکند: «روایت دکتر ظریف، حکایت از ایرانی «مقتدر و مطمئن» دارد که هراسی از مذاکره با قدرتهای جهانی نخواهد داشت».
بنابراین به گفته او: «در داخل کشور، این حکایت (ظریف) از نظر برخی جریانهای سیاسی افراطی، نامطلوب است؛ چون در زمان دولتی مطرح میشود که از جناح مقابل است و گمان میکنند که هرگونه سخن از اقتدار و ثبات کشور برای جناح رقیب اعتبار میسازد». نصری از منظری دیگر و در پاسخ به این پرسش که چرا همزمان با تندروهای داخلی، جریان اپوزیسیون هم باید از سفر معاون راهبردی وزیر امور خارجه به داووس نگران باشند، به بیان این نکته کلیدی میپردازد: «از نظر اپوزیسیون جنگطلب خارجنشین نیز روایت دکتر ظریف از ایران مقتدر و مطمئن ناخوشایند است؛ زیرا دقیقا در تضاد با روایتی است که آنها درحال ترویج آن هستند تا قدرتهای غربی را به حمله نظامی به ایران ترغیب کنند».
علی نصری در بخش دیگری از گپوگفتش با «شرق»، به تشریح این موضوع هم میپردازد که محمدجواد ظریف چگونه میتواند از تریبون نشست داووس، به تبیین درست مواضع جمهوری اسلامی ایران نائل آید و در همین زمینه تریبون داووس را فرصت بسیار خوبی برای دکتر ظریف میداند تا بسیاری از انگارههای غلط و روایتسازیهای دروغ و فضاسازیهای مغرضانه را که در ماههای اخیر به منظور امنیتیسازی و به انزوا کشاندن کشور و افزایش تنشهای نظامی و دامنزدن به جنگروانی تولید شده است، خنثی کند و در نهایت آن روایتی را که با واقعیت جایگاه ایران در منطقه و جهان نزدیکتر است و به ایجاد صلح و ثبات کمک میکند، توسط دکتر ظریف تشریح و تبیین شود. البته «همزمانی نشست داووس با روی کار آمدن ترامپ» نیز دیگر سرفصلی بود که این تحلیلگر ارشد حوزه بینالملل به آن ورود میکند؛ چراکه تقارن بازگشت ترامپ به کاخ سفید با نشست داووس، بدون شک اهمیت و حساسیت این دور از نشست را بالاتر میبرد. در پیوست همین موضوع، نصری اعتقاد دارد: «طبیعتا تلاقی اجلاس داووس با مراسم تحلیف دونالد ترامپ، توجه رسانههای بینالمللی را به این نشست متمرکزتر میکند و حواسها را به سمت اظهارات شخصیتهای برجسته حاضر در این نشست و شنیدن تحلیلها و دیدگاههای آنها جلب میکند».
-
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷:۱۷
-
۴ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/908832/