پاکی هوای شیراز موهبتی که نیاز به پاسداری و محافظت دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - قاسم نهاوندی معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در حاشیه این برنامه ضمن گرامیداشت هفته هوای پاک ،با بیان اینکه پاکی هوای شیراز موهبتی که نیاز به پاسداری و محافظت دارد اظهار داشت : شیراز از جمله کلان شهرهایی است که به داشتن هوای پاک شهره است اما در سال های اخیر تداوم خشکسالی و خشکی دریاچه مهارلو در جنوب شرق شیراز به عنوان تهدیدی برای افزایش ریزگردها و آلودگی هوای شیراز ظهور کرده است.
نهاوندی در ادامه افزود: "با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی، لازم است که همه ما در حفاظت از این موهبت طبیعی تلاش کنیم." وی همچنین بر اهمیت همکاری بین نهادهای مختلف، از جمله دانشگاهها، سازمانهای دولتی و مردم، برای حفظ کیفیت هوای شیراز تأکید کرد.
وی با بیان اینکه کاهش آلودگی هوای شهرها نیازمند همکاری و اقدام از سوی دولتها، سازمانها و شهروندان است به برخی از راهکارهای مؤثر در این زمینه اشاره کرد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس افزود: توسعه حمل و نقل عمومی از جمله راهکارهای سالم سازی هوای کلان شهر شیراز است بهبود و گسترش سیستمهای حمل و نقل عمومی میتواند استفاده از خودروهای شخصی را کاهش دهد و در نتیجه آلودگی هوا را کم کند ، ایجاد مسیرهای ایمن برای دوچرخهسواری و پیادهروی نیز میتواند افراد را به استفاده از این روشهای حمل و نقل سالمتر ترغیب کند.
به گفته نهاوندی کنترل و کاهش انتشار آلایندهها موضوعی است که باید در اولویت کاری مسوولان شیراز قرار گیرد، اعمال قوانین سختگیرانهتر بر صنایع و وسایل نقلیه برای کاهش انتشار آلایندهها، از جمله استانداردهای سختگیرانهتر برای خودروها باید دنبال شود.
وی افزود سوخت های فسیلی که جهت تأمین انرژی استفاده می شود علاوه بر ایجاد گازهای آلاینده که بر سلامت انسان و محیط زیست تأثیر سوء دارد بدلیل تجدید ناپذیری ، زمانی به انتها می رسد لذا ناگزیرم همچون بسیاری از کشورهای توسعه یافته، بدنبال استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی ، بادی، زمین گرمایی و ... بسته به شرایط محیطی باشیم که در این ارتباط ، فعالیتها و اقدامات بسیار خوبی توسط دولت در حال انجام است.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز نیز با برشمردن برنامه های دانشگاه برای حفاظت و سالم سازی هوای پاک اظهار داشت: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر دراین عرصه بسیار راهگشا است، تشویق به استفاده از انرژیهای پاک مانند خورشیدی و بادی به جای سوختهای فسیلی میتواند به کاهش آلودگی کمک کند.
وی ادامه داد: همچنین درختکاری و حفظ فضای سبز در این زمینه بسیار دنبال می شود ، افزایش فضای سبز در شهرها میتواند به تصفیه هوا و کاهش دما کمک کند. درختان میتوانند آلایندهها را جذب کرده و اکسیژن تولید کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز در این برنامه گفت: "آگاهی بخشی به جامعه در خصوص اهمیت هوای پاک و تأثیرات آن بر سلامت عمومی ضروری است. ما باید نسل جدید را برای حفظ محیط زیست و هوای پاک آموزش دهیم."
این پیادهروی به عنوان یک اقدام نمادین برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و تشویق مردم به مشارکت در فعالیتهای مرتبط با حفظ کیفیت هوا برگزار شد. شرکتکنندگان در این برنامه با توزیع بروشورهای آموزشی به معرفی راهکارهایی برای کاهش آلودگی هوا و افزایش آگاهی عمومی پرداختند.
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱:۲۱
-
۲ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/907372/