رئیس جمهور لبنان چطور انتخاب میشود؟
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص فرایند انتخاب رئیس جمهور در لبنان گفت: رئیس جمهور نمیتواند بیش از یک دوره 6 ساله در قدرت باقی بماند، اگرچه افرادی مانند «امیل لحود» و «میشل سلیمان» در دورهای به دلیل خلاءهای موجود تمدید شدند اما «میشل عون» آخرین رئیس جمهور لبنان است که از سال 2021 مسئولیت را رها کرد.
محمدعلی حسن نیا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص فرایند انتخاب رئیس جمهور در لبنان اظهار کرد: در این کشور بر اساس یک میثاق ملی که در 1923 نوشته شده است، رئیس جمهور باید یک فرد مسیحی مارونی باشد، نخست وزیر اهل سنت باشد و بعدها در قرارداد 1989 گفته شد که رئیس مجلس نیز باید شیعه باشد.
وی افزود: انتخابات لبنان به صورت پارلمانی در مناطق مختلف برگزار میشود و کرسیهای پارلمان بر اساس مذهب تقسیم شده است؛ به این شکل که از 128 کرسی موجود، 64 کرسی به مسیحیان و 64 کرسی به مسلمانان میرسد که بین اهل سنت و شیعیان تقسیم میشود و میان مسیحیها نیز، شاخه ارتدکس، مارونی و ارامنه وجود دارند که اصل آنها مسیحیان مارونی هستند.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: بعد از اینکه نمایندگان انتخاب شدند، رئیس جمهور انتخاب میشود که باید در دور اول حداقل دو سوم آرا یعنی 75 درصد آن را کسب کند که معادل 86 رأی است، اگر رئیس جمهور این رأی را نداشته باشد، رئیس جمهور نسبی محسوب میشود و با 65 رأی نیز میتواند انتخاب شود.
حسن نیا با بیان اینکه پیش از رئیس جمهور، رئیس مجلس انتخاب میشود، گفت: برای این کار نمایندگان از شیعیان افرادی را معرفی میکنند و از بینشان یک نفر انتخاب میشود که از سال 1990 تا به امروز آقای «نبیه بری» رئیس مجلس بوده است و تا زمان فوت نیز به عنوان رئیس مجلس باقی خواهد ماند.
وی تصریح کرد: پس از انتخاب رئیس مجلس و رئیس جمهور، فراکسیون اهل سنتی که بیش از همه رأی آورده است، نخست وزیری را از میان اهل سنت معرفی میکند و اگر این فرد از مجلس رأی بگیرد، رئیس جمهور او را مکلف میکند تا کابینه را تشکیل بدهد و وزرایش هم بعداً رأی اعتماد میگیرند و به این صورت دولت تشکیل میشود.
کارشناس مسائل غرب سیا تاکید کرد: در لبنان، رئیس جمهور نمیتواند بیش از یک دوره 6 ساله در قدرت باقی بماند، اگرچه افرادی مانند «امیل لحود» و «میشل سلیمان» در دورهای به دلیل خلاءهای موجود تمدید شدند اما «میشل عون» آخرین رئیس جمهور لبنان است که از سال 2021 مسئولیت را رها کرد و رفت.
به گزارش ایمنا، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در اظهاراتی خواستار برگزاری جلسه پارلمان لبنان در روز پنجشنبه پیش رو برای انتخاب رئیس جمهور شد.
حسن فضل الله، نماینده فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان نیز تاکید کرد: انتخاب رئیس جمهور بر عهده لبنانیها است و هیچکس در خارج نمیتواند آن را تحمیل کند.
کد خبر 827475
-
چهارشنبه ۱۹ دي ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷:۵۳
-
۷ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/899426/