پیام فارس

آخرين مطالب

مزد 1404 کارگران امروز تعیین نمی‌شود گفتگو

مزد 1404 کارگران امروز تعیین نمی‌شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم /افزایش عدد و رقم مزد دستور کار امروز شورای عالی کار نیست, اما بررسی وضعیت بنگاه های تولیدی و خدماتی به لحاظ قدرت پرداخت امروز در جلسه بررسی می شود.
در حالی به ماه های پایانی سال و ماه های حساس برای تعیین دستمزد کارگران نزدیک می شویم که روز گذشته احمد میدری؛ وزیرکار در حاشیه حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه اولین جلسه شورای عالی کار سه شنبه برگزار می‌شود، گفت: چیزی که ما در جلسه سه شنبه شورا و جلسات آتی آن دنبال می‌کنیم، این است که هم قدرت خرید کارگر حفظ شود که در این وضعیت تورم با کاهش قدرت خرید کارگران روبه‌رو نشویم و هم از طرف دیگر به اشتغال غیررسمی و کاهش اشتغال رسمی دامن نزنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرده است: مکانیسم و سازوکاری که سال‌های قبل در شورا حاکم بوده، به این صورت است که ابعاد مختلف مسئله بررسی می‌شد و در نهایت به یک نرخ توافقی می‌رسیدند و تفکیک‌هایی بین کارگران در صنایع مختلف صورت نمی‌گرفت؛ بنابراین با همان مسئله‌های همیشگی روبه‌رو بودیم که افزایش حقوق بالاتر از حد معمول، موجب اشتغال غیررسمی یا افزایش بیکاری می‌شود و در افزایش کمتر از تورم کارگرها متضرر می‌شوند.
اینکه وزیرکار اشاره به این موضوع دارد که باید قدرت خرید کارگران را حفظ و مانع اشتغال غیر رسمی شویم, سیاست درستی است.
البته در سنوات گذشته دیده شده است که یکی از استدلال‌های مدیران دولتی در تعیین حداقل دستمزد کارگران این است که اگر درصد افزایش، عدد بالایی باشد، بر نرخ تورم تأثیر گذاشته و آن را نیز افزایش می‌دهد و بهانه دیگر این است که افزایش مزد باعث اخراج کارگران می شود.نظریه اخراج کارگران به دلیل افزایش حقوق، از نظر علمی و منطقی قابل قبول نیست.
بر اساس ماده 41قانون کار (حقوق، دستمزد، مزایا و عیدی کارگران باید بر اساس نرخ تورم واقعی در کشور محاسبه شود.) این قانون همچنین توصیه‌های دیگری درباره پرداخت حداقل مزد از سوی کارفرما، مستقل از نرخ تورم، دارد. طبق این ماده، مزد کارگران باید با توجه به ویژگی‌های جسمی و روحی آنها و خصوصیات کار تعیین شود. همچنین کارفرمایان ملزم هستند که در ازای انجام کار در ساعات مشخص، به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد پرداخت نکنند. با این حال، این ماده هنوز در ایران به درستی اجرا نشده و این موضوع نگرانی‌هایی را برای کارگران به وجود آورده است.
در سال‌های اخیر، بی‌ثباتی در نرخ تورم و عدم شفافیت اقتصادی مانع از اجرای صحیح این قانون شده است. واقعیت این است که برخی از قوانین کار شفافیت و کارایی لازم را ندارند و برخی دیگر به دلیل مشکلات ساختاری اقتصاد کشور به درستی اجرا نمی‌شوند. ماده 41قانون کار نیز از جمله قوانینی است که به علت عدم انگیزه دولت‌ها و سیاست‌گذاران برای احقاق حقوق کارگران، به خوبی پیاده‌سازی نمی‌شود.
آرمان حاجیان فرد,‌کارشناس اقتصادی معتقد است: در مورد کمیت و کیفیت کارگران ایرانی نظرات متفاوتی وجود دارد، اما اگر عدالت در پرداخت‌ها و نظام عادلانه‌ای مبتنی بر واقعیت تورمی جامعه اجرا شود، نباید این‌گونه باشد که برخی سازمان‌ها و شرکت‌های درآمدزا بتوانند حقوق و دستمزد مناسبی متناسب با شرایط اقتصادی به کارکنان و کارگران خود پرداخت کنند، در حالی که سایر سازمان‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های خصوصی نتوانند حقوق ایده‌آلی با توجه به تورم بالا در کشور پرداخت کنند. قطعاً اگر حقوق و دستمزد مناسب پرداخت شود، همه جوانان و افراد جویای کار آماده خواهند بود تا کارهای سخت و طاقت‌فرسا را انجام دهند.
به گفته کارشناس اقتصادی، در مورد پرداخت عادلانه حقوق به مشاغل، این نظریه که در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرماها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد، فاقد وجاهت علمی است. در واقع، اگر چنین اتفاقی بیفتد، شاهد افزایش بهره‌وری و کیفیت تولید و خدمات خواهیم بود. افراد توانمندتر و با دانش در مشاغل باقی خواهند ماند و این افراد به رشد و بهبود مستمر در تولید کمک خواهند کرد.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر، در صورت اخراج اتباع بیگانه که اغلب مشاغل سخت را با دریافت حقوق حداقلی به خود اختصاص داده‌اند، افرادی با کیفیت عملکردی پایین‌تر در این مشاغل مشغول به کار خواهند شد. اگر حقوق متناسبی پرداخت شود، جوانان ایرانی همچنان می‌توانند چرخ تولید و مشاغل سخت و طاقت‌فرسا را به حرکت درآورند و به رشد تولید و اقتصاد کشور کمک کنند.
حاجیان فرد گفت: با این حال، تا زمانی که قوانین فعلی در حوزه حقوق و دستمزد و عزم جدی دولت برای توزیع عادلانه ثروت و رعایت عدالت در پرداخت‌ها برای کارگران و کارمندان مشاهده نشود، روند قهقرایی وضعیت معیشتی این گروه از شاغلین (که حدود 15میلیون نفر و خانواده‌هایشان 80 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند.) ادامه خواهد داشت.
به گزارش تسنیم,مطابق دعوت نامه معاونت روابط کار, امروز تعیین اعضای کمیته مشاوران و ناظران، بررسی وضعیت بنگاه های تولیدی و خدماتی به لحاظ قدرت پرداخت؛ مرورجلسات گذشته شورا و سایر موارد در جلسه امروز شورای عالی کار بررسی می شود. یعنی به طور مستقیم دستمزد در دستور کار اصلی جلسه شورا نیست, اما مطابق گفته ی اعضای شورای عالی کار بررسی قدرت پرداخت بنگاه ها برای دستمزد یکی از زمینه های ورود به جلسات مزدی است.
سنوات گذشته نیز در جلسات ابتدایی موارد مختلف و ابعاد متعدد در زمینه دستمزد کارگران بررسی و در روزهای پایانی سال عدد و رقم دستمزد بررسی می شد.
به گزارش تسنیم,‌در مجموع افزایش دستمزدها یکی از موضوعات اقتصادی مهم است که می‌تواند تأثیرات متعددی بر تورم داشته باشد. در حالی که افزایش حقوق و دستمزدها به بهبود قدرت خرید و رفاه اقتصادی کارگران منجر می‌شود، این اقدام در صورت عدم مدیریت صحیح، ممکن است به رشد تورم و کاهش ارزش پول منجر شود.
یکی از مهم‌ترین عوامل تورم، رشد تقاضا در بازار است. وقتی دستمزدها افزایش می‌یابد، قدرت خرید افراد نیز بالا می‌رود و آنها تمایل بیشتری به خرید کالاها و خدمات پیدا می‌کنند. اگر این افزایش تقاضا با رشد تولید همراه نباشد، تعادل عرضه و تقاضا به هم می‌خورد و قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل، رشد دستمزدها به‌تنهایی نمی‌تواند یک سیاست پایدار برای بهبود رفاه عمومی باشد.
از سوی دیگر، افزایش دستمزدها هزینه‌های تولید را برای کارفرمایان بالا می‌برد. این امر می‌تواند باعث افزایش قیمت کالاها و خدمات شود، چرا که تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات برای جبران هزینه‌های بیشتر، قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. در چنین شرایطی، رشد دستمزدها به‌طور غیرمستقیم به فشارهای تورمی دامن می‌زند.
با این حال، همه افزایش‌های دستمزد الزاماً منجر به تورم نمی‌شوند. اگر رشد دستمزدها با افزایش بهره‌وری نیروی کار همراه باشد، می‌توان از بروز تورم جلوگیری کرد. بهره‌وری بیشتر به معنای تولید کالاها و خدمات بیشتر با هزینه‌های ثابت است که می‌تواند اثرات تورمی افزایش حقوق را خنثی کند.
برای جلوگیری از تأثیر منفی افزایش دستمزد بر تورم، سیاست‌گذاران باید اقداماتی هوشمندانه اتخاذ کنند. ارتقای بهره‌وری در اقتصاد، حمایت از تولید داخلی، کنترل نقدینگی، و تنظیم منطقی افزایش حقوق از جمله راهکارهایی است که می‌تواند این چالش را مدیریت کند.
در نهایت، رابطه دستمزد و تورم یک معادله چندوجهی است که نیازمند توازن میان حمایت از نیروی کار و حفظ ثبات اقتصادی است. اگرچه افزایش دستمزدها برای بهبود کیفیت زندگی ضروری است، اما این اقدام باید با سیاست‌های مکملی همراه شود که از بروز آثار منفی آن بر اقتصاد جلوگیری کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/899057/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی اخلاقی در حق وزیر؛ کار از دست پروژه‌دهنده خارج شد

سرمقاله اعتماد/ تحلیل اجتماعی حادثه فرودگاه

چشم طالبان به زیرزمین

سرمقاله ایران/ توجه ویژه آیت‌الله جوادی آملی به هاشمی رفسنجانی

حسن بهشتی‌پور: برجام ثابت کرد که دیپلماسی گزینه مطلوب‌تری است

سرمقاله کیهان/ ایران، آنگونه که هست و آنگونه که دشمن تبلیغ می‌کند

اینفوگرافی/ چطور از ایجاد سنگ کلیه پیشگیری کنیم؟

پنج خوراکی که نه تنها چاق‌تان نمی‌کند،‌ بلکه لاغر هم می‌شوید

اظهارنظر سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع اخیر یک ویروس در چین

تردد 385 هزار تاکسی فرسوده در کشور

فیش حقوقی دی 1403 بازنشستگان تامین اجتماعی بارگذاری شد

از زاهدان تا چابهار روی خط آهن

اضافه پرداخت مالیات مسترد می‌شود

آخرین قیمت دلار توافقی نیما؛ دلار اسکناس از 68هزار تومان عبور کرد

سقوط 6 درصدی بیت‌کوین در معاملات امروز

طحان نظیف: در شورای نگهبان درباره حکم مربوط به واردات خودرو و تخصیص ارز ایرادی نداشتیم

پای دلار 20 هزار تومانی به مجلس باز شد!

بیانیه کمیته صیانت از ستایشگری در پی انتشار مداحی وحدت شکن

پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز چهارشنبه 19 دی

هم‌اندیشی مدیرعامل بیمه سینا با شبکه فروش در شیراز

پیش‌بینی آینده سهام گروه بهمن / خبهمن به اصلاح نزدیک می‌شود؟

مقام طالبان در دیدار با اهل تشیع: خدمت به مردم افتخار ماست

عکس/ تغییر چهره عجیب بهمن کوچولو سریال سرزمین مادری بعد 16 سال

راهپیمایی 22 بهمن، نمایش اقتدار ملت ایران

دوره آموزشی برای احیای رودخانه شادکام اقلید

نشست مقامات طالبان با علمای شیعیان افغانستان

بارش برف و باران در این 9 استان

سمینار تخصصی راهکار‌های نوین کاهش مصرف انرژی

پلمب بخشی از یک واحد آلاینده زیست‌محیطی اردکان در پایش شبانه

اعلام عناوین‌ و رشته‌‌های‌ فراخوان پرسش‌مهر ریاست‌جمهوری

آخرین نشست کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد/ اول بهمن برگزاری انتخابات دور جدید

دعوت 4 فوتبالیست فارس به اردوی تیم ملی دختران نوجوان ایران

عبور حفاران از تجهیزات حفاظتی برای دست‌درازی به دارابگرد

ضرورت افزایش رضایت‌مندی جامعه ایثارگری توسط کارکنان بنیاد

ورود مجلس به موضوع معیشت و درمان ایثارگران/ سرانجام واردات خودرو برای جانبازان

دیدار استاندار کرمانشاه با خانواده شهیدان «روندی و ناصری»

جهاد تبیین برای مقابله با نقش‌آفرینی دشمن در جامعه ضروری است

سرمقاله وطن امروز/ چتر پدافند روی مراکز هسته‌ای

سرمقاله آرمان امروز/ روسیه خیانت کرد؟

مذاکره با ترامپ؛ بنویسید شجاعانه، بخوانید احمقانه!

سرمقاله آرمان ملی/ یک همزمانی ارجمند

دولت از حامیان شکست‌خورده شوک‌درمانی تضمین بگیرد

کدام شیر هورمون کمتری دارد؟

نگرانی‌ها درباره شیوع یک همه‌گیری جدید؛ "متاپنوموویروس" را بشناسیم

ویروس جدید چینی وارد ایران نشده است

وزیر صمت: بسته پشتیبان تولید به هیات دولت رفته است

رونمایی از یازدهمین عرضه اولیه بازار سرمایه، امروز

آثار ناترازی گاز بر صنایع بورس؛ تولید کم شد

کلاف سردرگم ارز دیجیتال در ایران؛ صرافان رمزارز چه می گویند؟

جدول خاموشی برق شیراز چهارشنبه 19 دی