پیام فارس

آخرين مطالب

عارف: داوطلب ادامه تحریم نیستیم، اهل مذاکره ایم اجتماعي

عارف: داوطلب ادامه تحریم نیستیم، اهل مذاکره ایم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در جمع اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور، گفت: متاسفانه در حوزه‌های اقتصادی از ظرفیت دیپلماسی در عرصه بین‌المللی استفاده نمی‌کنیم.
وی ادامه داد: در ارتباط با سامانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی وضعیت امروز با گذشته بسیار متفاوت شده است. دوست داشتم عضو اکو می‌بودیم.
کشورهای عضو اکو هستند که عموما در حوزه تمدنی ایران هستند. وقتی با آنان صحبت می‌کنیم احساس نمی‌کنیم با یک غیر ایرانی صحبت می‌کنیم. امروز عضو سازمان‌های شانگهای، اوراسیا و بریکس هستیم و استقبالی که در کشورهای عضو این اتحادیه‌ها از ایران می‌شود بسیار برجسته و بالاست. در آفریقا هم بهتر می‌توانسیم کار کنیم اما به دلایلی موفق نبودیم. در قاره آمریکا هم با وجود بعد مسافت می‌توانستیم بهتر عمل کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: امروز راهبرد کشور توسعه روابط و استفاده از دیپلماسی و دیپلماسی تخصصی در همه بخش‌هاست. در زمینه‌های علمی و سلامت باید از دیپلماسی استفاده کنیم.
عارف خاطرنشان کرد: دیپلماسی سلامت یکی از مزیت‌های ماست، اما به خاطر برخی بی‌توجهی و با وجود توقعاتی که مهمانان خارجی از ما دارند از ظرفیت‌های‌مان استفاده نمی‌کنیم. در دیپلماسی فناوری و های‌تک دست برتر را داریم. با استفاده از ظرفیت‌های هر کدام باید برای توسعه بقیه تلاش کنیم. نباید بگوییم کدام بر دیگری اولویت دارد بلکه باید از ظرفیت همه آنها استفاده کنیم. دیپلماسی‌های مختلف برای توسعه و تقویت روابط باید جزو اولویت‌های ما باشد. بسته به شرایط باید از همه ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده کنیم.
وی گفت: از هاب بودن در منطقه غفلت کردیم. امروز در منطقه فقط نگاه عبور ترانزیتی از کشورمان را مورد توجه نداریم بلکه تقویت روابط در همه زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و هنری را مدنظر داریم و از اعضای این ستاد می‌خواهم عملکردها ارزیابی و آسیب‌شناسی فعالیتها را بدون تعارف در دستور قرار دهید. ریشه‌های مشکلات را شناسایی کنید و به ما اعلام کنید و در اولین فرصت در دولت به آنها می‌پردازیم. نیاز به قانون جدید نداریم و با کمک دولت می‌توان مشکلات و موانع را برطرف کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: ماده 101 برنامه هفتم پیشرفت به وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی ماموریت داده اما تاکید کرده از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی باید عمل کند. جایگاه وزارت امور خارجه در برنامه هفتم تثبیت شده است. اعضای ستاد توجه به این جایگاه داشته باشید.
عارف به اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی توصیه کرد: نقش محوری وزارت خارجه در کلیه فعالیت‌های خارج از کشور باید تقویت شود. تک بعدی نباید باشید. سفیر ایران در خارج از کشور نماینده نظام و دولت ایران است و قاعدتا به این جایگاه توجه کند. او سفیر است نه مدیر فلان دستگاه. سفیر اختیار تام در همه امور دارد و می‌تواند همه امور و روابط ایران با فلان کشور را تنظیم کند. درباره رایزنان تجاری و فرهنگی و علمی و فناوری و دانشجویی باید تدبیر شود.
وی ادامه داد: در دهه 1360 که ستاد تشکیل شد با رویکرد اقتصاد دولتی همه کارها در دولت مدیریت شد، اما امروز اعتراف می‌کنم بخش خصوصی در همه امور نقش محوری دارد. این نگاه در دهه 1360 و 1370 به دلیل اصل 44 قانون اساسی نمی‌شد مطرح کرد اما پس از ابلاغ سیاستهای اصل 44 می‌توانیم اینگونه بگوییم. اگر در دهه 1970 و 1980 میلادی آزادسازی در حوزه آی‌سی‌تی در دنیا اتفاق نمی‌افتاد امروز شاهد این حجم از پیشرفت و توسعه در این حوزه نبودیم.
معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: بخش خصوصی در این حوزه با انگیزه‌ها و دلایل مختلف به میدان آمد و جهش‌های فوق‌العاده را سبب شد. نگاهی که دولت وفاق به بخش خصوصی دارد، این نگاه است. باید از حداکثر توان بخش خصوصی استفاده کنیم و هیچ توجیهی در کنار گذاشتن بخش خصوصی در هیچ بخشی نیست. بخش‌های ممنوعه و طبقه‌بندی شده هم شامل می‌شود. کارآمدی بخش خصوصی در این بخش‌های اتفاقا بیشتر است. در حوزه صادرات به معنای عام باید توجه جدی‌تری داشته باشیم. در بخش دانش‌بنیان‌ها مزیت و دستاوردهای خوبی داریم به خصوص در توسعه با کشورهای منطقه، همسایه و کشورهای هدف می‌توانیم این موضوع را توسعه دهیم.
عارف یادآور شد: نماینده دولت در تعاملات بین‌المللی پیش‌روست اما مجری توافقات و تفاهم‌ها باید توسط بخش خصوصی انجام شود. در مذاکرات باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. رشد 8 درصدی برنامه هفتم باید محقق شود. برای رسیدن به این رشد نیازمند سرمایه‌گذاری مطمئن داخلی و از سوی ایرانیان خارج از کشور هستیم اما نیاز به فراهم شدن شرایط و زمینه‌هاست. بخش خصوصی باید پیش‌قدم شود تا با سرمایه‌گذاران و علاقمندان برای سرمایه‌گذاری در ایران مذاکره کنند. جذب سرمایه ایرانیان و حتی بازگشت ایرانیان خارج از کشور باید از این طریق انجام شود. سرمایه ایرانیان خارج از کشور و خارجیان سرمایه خوبی است که باید با امنیت در داخل ایران، قابل انتقال و سرمایه‌گذاری باشد.
وی ادامه داد: دولت اصلاح نرخ ارز را شروع کرده است هر چند که در ابتدای کار با تلاطم‌ها و موانعی روبرو شد.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به همکاری‌های اقتصادی کشور، گفت: در زمینه‌های پایه و اصولی که بر آن اساس بتوانیم وارد مذاکره شویم مثل تجارت آزاد با اوراسیا می‌توانیم کار کنیم و مستندسازی کنیم و قراردادهای دو یا چند جانبه بنویسم.
عارف با اشاره به تحریم‌ها و اثر آنها بر اقتصاد و مردم ایران، گفت: ما تحریم‌ها را انتخاب نکرده‌ایم. از ورود دارو و کالاهای اساسی توسط کشورهای تحریم‌کننده جلوگیری می‌شود اگرچه می‌گویند با این کار هدف دولت ایران است اما اینطور نیست، مردم اولین آسیب دیدگان از این موضوع هستند. جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم رفع تحریم‌ها را دنبال کنند. ما اهل مذاکره و گفت‌وگو هستیم. شماها باید به مردم اطمینان دهید که ما با تحریم‌ها مقابله می‌کنیم و یافتن راه‌حل‌های خنثی کردن تحریم‌ها در ذات ایرانیان است. برنامه‌های توسعه را با شاخص‌های مندرج در برنامه هفتم دنبال می‌کنیم.
وی ادامه داد: کمیسیون‌های مشترک به صورت منظم تشکیل شود. 40-50 کمیسیون مشترک با کشورها باید در اولویت قرار گیرند تا از این طریق بتوانیم توسعه روابط با کشورها را دنبال کنیم. ارزیابی عملکرد کمیسیون‌ها هم بسیار مهم است.
معاون اول رئیس‌جمهور، اقتصاد دریامحور را مورد اشاره قرار داد و گفت: اقتصاد دریا یکی از مزیت‌های نسبی ایران است. چند هزار کیلومتر مرز آبی داریم و برخی کشورها به دریا دسترسی ندارند. سیاستهای دریامحور ابلاغ شده و شماها باید اجرایی کنید. در کنار سیاست دریامحور توسعه مکران نیز باید توسعه یابد. از تجربه همه کشورهایی که در توسعه ساحلی موفق بودند باید استفاده کنیم. طرحهایی مطرح شده و باید با کمک مشاوران داخلی و خارجی استفاده کنیم. انتقال جمعیت به نیمه شرقی کشور با توسعه مکران انجام شدنی است.
عارف با اشاره به انتقال پایتخت، گفت: اگر به این جمع‌بندی برسیم که به خاطر محدودیت هایی که در ارائه خدمات، مثل آب به مردم تهران داریم، نمی‌توانیم بیش از این پاسخگوی مردم باشیم قطعا در انتقال پایتخت تردید نمی‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند به صورت جدی مطرح باشد منطقه مکران است. این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود اما هر کدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند مثلا مشکل تامین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند.
وی ادامه داد: انتقال پایتخت را در ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور بررسی کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/898731/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکل میزبانی تیم‌های ایرانی در آسیا حل شد؟

میزبانی پرسپولیس و استقلال در ایران / ورزشگاه آزادی میزبان کریستیانو رونالدو | اخبار ورزشی

تصمیمی شجاعانه

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

دادوستد 115 هزار تن سیمان در تالار حراج هم‌زمان

میزبانی از آسیایی ها به نمایندگان فوتبال ایران برگشت – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تراکتور از حریفان آسیایی میزبانی می‌کند

این نقطه از استان فارس فقط امروز 12 بار لرزید!

بازگشت رسمی میزبانی آسیا به ایران

گسترش دامنه یورش مزدورهای محمود عباس به رزمندگان فلسطینی

«موشک نبود که، زلزله بود»!

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

اهمیت و توصیه‌های ورزشی در یائسگی

سخنگوی کمیسیون آموزش: گوگل پلی و واتساپ شرایط تخصصی جمهوری اسلامی را پذیرفتند

لیست شرکت های قانونی فروش مجازی طلا اعلام خواهد شد

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

وزیر اسبق ارتباطات: اگر دنبال فیلترشکن‌فروش‌ها هستید، از وزیر بپرسید!

صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!

سیگنال مهم دونالد ترامپ به بازار طلا

واکنش کانادا به اظهارات جنجالی ترامپ

آخرین وضعیت بررسی بودجه در شورای نگهبان؛ آقای سخنگو توئیت زد

دهرم استان فارس باز هم لرزید

ایران برای رسیدن به اروپا ترکیه را دور می‌زند؟

راه اندازی قطار تهران - وان از بهمن ماه

واکنش حجت‌الاسلام قمی به اشک‌های عالم اهل‌سنت عراق برای شهید نصرالله

فوری: میزبانی آسیا به ایران برگشت

آیا کالا برگ فجرانه حذف شد؟ | سکوت مسئولان درباره یارانه‌ های بهمن‌ماه 1403

وینگر کره‌ای مورد توجه آرسنال برای جانشینی ساکا!

فوری| میزبانی به فوتبال ایران برگشت | اعلام رسمی AFC

بازگشت شکوه فوتبال به استادیوم آزادی/ پرسپولیس و استقلال آماده میزبانی آسیایی

فوری | میزبانی در آسیا به فوتبال ایران بازگشت | اعلام رسمی AFC

استان فارس لرزید

خبر فوری/میزبانی آسیا به ایران رسید

عکس | میزبانی آسیا به ایران برگشت؛ رونالدو به تهران می‌آید!

با اعلام AFC میزبانی آسیا به ایران برگشت

میزبانی از آسیایی ها به نمایندگان فوتبال ایران برگشت

خادمان قرآن کریم اهل سنت گلستان جنایت‌ های اسرائیل در نسل‌ کشی فلسطینیان را محکوم کردند

میزبانی پرسپولیس و استقلال در ایران / ورزشگاه آزادی میزبان کریستیانو رونالدو

ادعای یک رسانه؛ میزبانی بازی های فوتبال به ایران برگشت

میزبانی آسیا به ایران برگشت

برق استان «بوشهر» از «فارس» مستقل شود

فوری| مشکل میزبانی تیم‌های ایرانی در آسیا حل شد؟

ورود افندی به باتلاق کردستان سوریه

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

استیضاح؛ نمایشی یا ضروری؟

بازخوانی گروه‌‏های آخرالزمانی که در سال‏‌های اخیر پدیدار شدند