رشد 56 درصدی درآمد پایدار شهرداری شیراز
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ محمدحسن اسدی شهردار و حمیدرضا اسماعیلی معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تشریح عملکرد و اقدامات مدیریت شهری در حوزه مالی و اقتصادی، به مأموریتهای مهم این حوزه و تحقق آنکه منجر به توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر شهر میشود، پرداختند.
شهردار شیراز اظهار کرد: تأمین منابع مالی و کسب درآمد از عمدهترین و مهمترین مأموریتهای معاونت مالی و اقتصادی شهرداری است که تحقق آن منجر به توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر شهر میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
محمدحسن اسدی اجرای پروژههای متعدد شهری و ارائه خدمات در حوزههای مختلف به شهروندان را ازجمله اموری که اجرای آنها مستلزم صرف هزینههای زیاد است، عنوان کرد و گفت: اگر شهروندان عزیز در شهر شیراز شاهد اجرای پروژههای متعدد در حوزههای مختلف شهری هستند، منابع مالی این پروژهها باهمت و تلاش شبانهروزی همکارانمان در معاونت مالی و اقتصادی، ادارات تابعه و شهرداریهای مناطق تأمین میشود.
وی با ذکر این مطلب که کسب درآمد حاصل از عوارض شاید از 40 درصد هم بیشتر نشود، تصریح کرد: شهرداری با استفاده از ابزارهای نوین و مدلهایی که طراحی میکند و همچنین پیگیری و تلاشهای شبانهروزی که از سوی همه همکاران صورت میگیرد مبادرت به تأمین منابع مالی میکند تا گامی در جهت رفاه و آسایش شهروندان و پیشرفت هرچه بیشتر شهر برداشته شود و تمامی این فعالیتها قابلتقدیر است.
این مقام ارشد شهری بهرهگیری از همکاری و مشارکت سرمایهگذاران در تأمین منابع مالی پروژهها را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: به لطف خدا و با این رویکرد در 2 سال گذشته توانستیم حدود 35 هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری منعقد کنیم.
وی جذب سرمایهگذار را یکی از راههای اصولی برای توسعه و پیشرفت شهر برشمرد و گفت: در این زمینه و در جهت فراهم کردن زیرساختهای گردشگری، فرهنگی، عمرانی و بهطورکلی تحول اقتصادی در شیراز و توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر این کلانشهر، مدیریت شهری تاکنون چندین همایش توسعه سرمایهگذاری برگزار نموده است.
اسدی چند برابر شدن بودجه شهرداری را در سایه همدلی شورای اسلامی شهر و شهرداری و تلاش شبانهروزی مجموعه شهرداری بهویژه معاونت مالی و اقتصادی شهرداری و ادارات تابعه دانست و بیان داشت: تمامی این تلاشها باعث شدهاند تا شیراز سالهای طلایی را سپری کند.
شهردار شیراز اجرای صدها پروژه و ابر پروژه عمرانی، زیرساختی، خدماتی، فرهنگی ورزشی و گردشگری در نقاط مختلف شهر و همچنین اجرای همزمان چندین خطوط مترو در شیراز را حاصل تلاش شبانهروزی مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر دانست و گفت: شهروندان عزیز شهر شیراز تا پایان سال نیز شاهد بهرهبرداری از پروژههای مهم و تأثیرگذار دیگری در سطح این کلانشهر خواهند بود.
انعقاد 350 هزار میلیارد ریالی قرارداد سرمایهگذاری طی دوسال
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز با ارائه گزارشی از عملکرد معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اظهار کرد: در حوزه تفریغ بودجه 9 ماهه طی سنوات اخیر با رشد چشمگیری مواجه هستیم؛ چنانکه میزان جذب از سال 1401 تاکنون به ترتیب شاخصهای 44 درصد، 53 درصد و 58 درصد را نشان میدهد.
حمیدرضا اسماعیلی درصد افزایش پرداخت مطالبات پیمانکاران نسبت به دوره مشابه سالهای قبل را 80 درصد اعلام و بیان کرد: طی 9 ماهه سال 1403، 8700 میلیارد تومان به این موضوع اختصاصیافته است.
وی با تأکید بر این موضوع که انحراف از بودجه در دوره کنونی شهرداری بر اساس آمار و ارقام مثبت است، عنوان کرد: از سال 1401 تاکنون میزان تسهیلات بانکی اخذ و استمهال شده سیر نزولی داشته بهطوریکه در سال 1402 بودجه تحققیافته 105 درصدی شده است کمتر از یک درصد تسهیلات بوده است.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش کارکنان معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز قدردانی کرد و افزود: در 9 ماهه سال جاری نزدیک به 70 هزار سند مالی مورد رسیدگی قرارگرفته و با رشد آماری محسوسی در این زمینه روبرو هستیم.
وی با تشریح آمار کمیسیون عالی معاملات طی سالهای اخیر خاطرنشان کرد: در 9 ماهه سال 1401 تعداد 408 مناقصه و مزایده عمده برگزار شد و این رقم در سال 1402 به 826 فقره و در مدت مشابه سال جاری به 874 رسیده است که این امر نشان از عملکرد مثبت شهرداری شیراز در جهشهای عمرانی و سازندگی شهر دارد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش به تشریح عملکرد اداره کل تشخیص و وصول درآمد پرداخت و بیان داشت: اجرا و ابلاغ مصوبات درآمدی شورای اسلامی شهر شیراز، تدوین و پایش برنامه درآمدی مناطق بر اساس شاخصهای ساختمانی، وصول مطالبات، مولدسازی، اجارهداری، تولید زمین، سرمایهگذاری به همراه هماهنگی اطلاعرسانی گسترده با همکاری اداره کل امور ارتباطات و بینالملل شهرداری شیراز و طیف گسترده از خدمات دیگر از مهمترین فعالیتهای این مجموعه است.
این مقام ارشد مدیریت شهری در حوزه اقتصادی با اشاره به عملکرد حوزه اداره کل درآمد گفت: استقرار و پیادهسازی نرمافزار حساب رایان در کلیه مناطق و سازمانهای شهرداری، مصالح فرآیندهای ثبت و وصول درامد، پیادهسازی و استقرار سامانه خود اظهاری و کمیسیون ماده 7، گزارشها و تحلیلهای مستمر آماری، تغییر نرمافزار اوراق بستانکاری، ارتقاء سطح عملکردی و دانش نیروی انسانی در حوزههای اجرایی، برنامهریزی و پیگیری وصول عوارضات حوزه اداره کل درآمد و تشکیل کارگروه پیادهسازی نرمافزار جامع حسابداری از مهمترین فعالیتهایی است که در این حوزه انجام پذیرفته است.
وی در ادامه با ارائه آمار و ارقامی بیان داشت: از سال 1401 تاکنون با رشد چشمگیر تحقق درآمدهای پایدار درون شهرداری روبرو هستیم بهطوریکه طی 9 ماه سال گذشته این رقم افزایش 24 درصدی را نشان داده و در مدت مشابه سال 1402 تاکنون با افزایش 45 درصدی درآمد پایدار برون شهرداری روبرو هستیم.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با ارائه آماری در بخش درآمد پایدار برون شهرداری افزود: در 9 ماهه سال 1401 تا 1402 رشد 45 درصدی در این حوزه به ثبت رسیده و از سال 1402 تاکنون با افزایش 56 درصدی روبرو هستیم.
به گفته اسماعیلی، جدول مقایسهای وصولی عوارض سالیانه نوسازی 9 ماهه سال 1402 و 1403 افزایش 15 درصدی را نشان میدهد. همچنین جدول مقایسهای وصولی عوارض خودرو 9 ماهه سال 1401 نسبت به سال 1402 رشد 92 درصدی و سال 1402 نسبت به سال 1403 رشد 50 درصدی را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: جدول مقایسهای مبلغ وصول عوارض شغلی وصولی 9 ماهه سال 1402 نسبت به سال 1401 (191 درصد) و سال 1402 نسبت به سال 1403 (80 درصد) را نشان میدهد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد حوزه امور مناطق پرداخت و بیان داشت: توزیع 433 هزار قبض نوسازی سال 1403 در نهماهه اول سال، بررسی
729 پرونده در کمیته کنترل عوارض، پاسخگویی به شکایات مردمی و دستگاههای نظارتی و پشتیبانی و نظارت اداره درآمد مناطق یازدهگانه از مهمترین اقدامات این حوزه است.
وی همچنین میزان جذب وصولی به بودجه 1403 را معادل 58 درصد اعلام و پیرامون حجم اعتبارات تخصیصیافته برای تملک املاک مورد مسیر پروژههای عمرانی گفت: در نهماهه سال 1401 مساحتی بالغبر 76 هزار مترمربع تملک شده و این رقم در سال 1402 به بیش از 200 هزار مترمربع افزایش داشته است. همچنین در 9 ماه سال 1403 مساحتی بالغبر 45 هزار مترمربع املاک مورد مسیر پروژه عمرانی تملک شده است.
به گفته اسماعیلی بیشترین حجم تملکات در پروژههای بزرگمقیاسی نظیر بزرگراه شهید سلیمانی- آیت اله حائری- شهید استوار- شهید رئیسی و تقاطعت شهید نواب صفوی- قصردشت- شهید مطهری و املاک مورد مسیر خطوط قطار شهری شیراز بوده است.
معاون شهردار شیراز در ادامه به تشریح سایر اقدامات شاخص معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در نهماهه 1403 پرداخت و بیان کرد: پیگیری انتقال پادگانهای هوابرد و زرهی، برگزاری جلسات متعدد در خصوص انتقال صنوف مستقر در دروازه کازرون به مجتمع تجاری پروتئین، پیگیری تملک مورد مسیر ابتدای کوهسار مهدی، تنظیم متمم قرارداد پارکینگ نشاط، پیگیری تملک مورد مسیر پروژه هرمزگان، تملک اطراف ساختمان مرکزی و بسیاری دیگر از پروژهها به همت اداره کل املاک و مستغلات حوزه معاونت مالی و اقتصادی صورت گرفته است.
وی با اشاره به فرصتها و بستههای اقتصادی تهیهشده توسط سازمان سرمایهگذاری بیان داشت: در سال 1401 تعداد 71 عنوان به حجم سرمایهگذاری تقریبی بیش از 37 هزار میلیارد تومان و در سال 1402 تعداد 56 عنوان و در 9 ماهه سال جاری تعداد 64 عنوان به حجم سرمایهگذاری تقریبی بیش از 55 هزار میلیارد تومان انجام رسیده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز اعلام کرد: در سال 1401، 150 هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایهگذاری و در سال 1402، 200 هزار میلیارد ریال قرارداد سرمایهگذاری که مهمترین آنها ازجمله پارک آبی، آکواریوم، تله کابین، توسعه میدان اول میوه و ترهبار و ... بود، منعقد شد.
اسماعیلی همچنین موفقیتهای معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در حوزههای مختلف را حاصل حمایتهای شهردار کلانشهر شیراز، پشتیبانی شورای اسلامی شهر و تلاش خستگیناپذیر یکایک کارکنان شهرداری شیراز دانست.
منبع: شهرداری شیراز
-
يکشنبه ۱۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷:۵۸
-
۸ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/898126/