آیین نکوداشت امیر همایون یزدان پور به پاس 60 سال فعالیت فرهنگی و ادبی
فرهنگي
بزرگنمايي:
پیام فارس - همیشه همایون!
زینب دانشور- «خبر جنوب»
نه فقط صدا بلکه سیرتش نیز همایون است و نیکو. فارسی ها علی الخصوص شیرازی ها، با گرمی آوای مردی آشنایند که از جنس شعر است و ترانه. مردی که ساز مردمداری و مهربانی اش همیشه کوک است و لبخند، آشنای همیشگی رخسارش.
امیر همایون یزدان پور از جمله چهره های فرهیخته و فعال فرهنگی فارس و شیراز است که نه تنها در رادیو بلکه سبقه دیرینه ای در صدا و سیما و رسانه ها دارد؛ کسی که با وجود موهای نقره فام، همچنان در این مسیر محکم و استوار قدم برمی دارد و دست از کار نکشیده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او که سال های سال بخش ادبی روزنامه «خبر جنوب» را مدیریت کرده هم اکنون نیز با ویژه نامه هفتگی نگاه پنج شنبه علاقه مندان به شعر و ادب را گرد هم جمع آورده و به فعالیت خود ادامه می دهد.
دیروز مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب میزبان دوستداران و علاقمندان به این چهره فرهیخته شهر بود و آیین نکوداشت وی به پاس 60 سال فعالیت فرهنگی و ادبی او برگزار شد. این مراسم که از سلسله نشست های انجمن مفاخر استان بود در حالی برگزار شد که چهره هایی چون علاالدین کراماتی فرماندار شیراز، محمدحسن اسدی شهردار، حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس، روح الله منوچهری مدیرکل مرکز اسناد و بسیاری از چهره های مطرح فرهنگی و ادبی حضور داشتند.
در این جمع گرم و صمیمی که با نوازندگی دکتر مسیح افقه از چهره های نام آشنای موسیقی لطف بیشتری یافت؛ محمدرضا خالصی پژوهشگر ادبی ضمن گلایه از بی توجهی مسئولین به افراد برجسته و اثرگذار شهر و استان گفت: نباید نقش پررنگ استاد یزدان پور در فضای ادبی شیراز فراموش شود.
وی ادامه داد: همایون جز فضای اجرا، فعالیت های بی نظیری در حوزه ادبی دارد که ستودنی است و ارزشمند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که حضور پررنگ ویژه نامه هفتگی نگاه پنج شنبه در روزنامه وزین «خبر جنوب» و نقش آفرینی یزدان پور در تربیت افرادی که هم اکنون جزو شعرای مطرح کشورند انکارنشدنی است افزود: این فرد از رهاورد این ویژه نامه فضایی فراهم کرد تا شاعران و علاقه مندان در زمانی که بستر برای کار وجود نداشت بتوانند هنرآفرینی کنند و قلم بزنند.
خالصی گفت: این چراغ روشن به وسیله استاد یزدان پور روشن ماند و هر هفته این نشریه با چاپ آثار شاعران چراغ این محفل را روشن تر نگه می دارد.
وی با اشاره به این که صدها اهل قلم و فرهنگور در این فضا قلم زدند و چه بسا سرنوشت بسیاری از آن ها با قلم شکل گرفت ادامه داد: انسان های زیادی از همین فضاها رشد کردند و هم اکنون شهره اند.
این پژوهشگر تصریح کرد: حضور استاد یزدان پور در انجمن های ادبی آن هم در مرز هشتاد سالگی شمع محافل شعر و ادب را روشن نگه داشته است.
خالصی در پایان عنوان کرد: بر ما لازم و فرض است که چراغ ادب و فرهنگ این شهر را پر نور نگه داریم و اندیشه ادبی و هنری را اشاعه دهیم.
وی گفت: موجب سربلندی است که امروز در شهری زندگی می کنیم که استاد یزدان پور با دست قدرتمند خود علم فرهنگ آن را بالا نگه داشته است.
فرماندار شیراز نیز گفت: بودن افراد توانمندی چون استاد یزدان پور در فارس و این گونه انسان ها با این توانمندی باعث افتخار است.
علاءالدین کراماتی خطاب به این هنرمند گفت: ما شما را با صدا و سیمای فارس عجین می بینم و با شما یاد فرهنگوران می رفتیم.
وی تاکید کرد: اهل علم و هنر رنگ پیری به خود نخواهند گرفت و هرچه بگذرد برای ما عزیزتر می شوند.
شهردار شیراز نیز با بیان این که امروز برای من به یادماندنی است چون مهمان اهل فرهنگ هستم افزود: به دیدار فرزانه ای آمده ایم که سال هاست دلخوش به صدای دلنشین و ماندگار ایشان هستیم.
وی ادامه داد: سال هاست به واسطه صدای خاطره انگیزش نیت کرده ایم و به حافظ تفأل زده ایم؛ بودن در کنار شما مایه مباهات برای همه ماست چرا که شما حق بزرگی بر گردن ادیبان و فرهنگ دوستان این سرزمین دارید به ویژه در خاطرات شفاهی مردم شیراز که شما را فروتن، آرام و مردمدار می دانند و با همین چهره و صدای گیرا شما را به یاد می آورند.
شهردار شیراز عنوان کرد: اربابان هنر ارباب کمالند و قتی کمال در سایه هنر و اندیشه منجر به آفرینش شود شکلی از معرفت به خود می گیرد که شما مظهر معرفتید.
اسدی بیان کرد: با اهل هنر سخن از هنر گفتن سخت است به ویژه اگر این هنر صدا و کلام را به عنوان ابزار انتقال انتخاب کرده باشد آنگاه به لطیف ترین، پنهان ترین و ماندگارترین سطح خود می رسد و این هنر شماست.
وی با بیان این که شما از ماندگارترین نمادهای رادیو هستید گفت: شما امیر گویندگان شیراز و همای همایون نظر رادیو فارس به حساب می آیید.
شهردار شیراز انسان معاصر را بیش از پیش نیازمند گفت و گو خواند و گفت: رادیو هنر گفت و گوست امری که امروز در جامعه مغفول مانده و همه به آن نیازمندیم ما بیش
از هر زمان دیگری به ارتباط با مردم نیازمندیم امروز اگر ما دغدغه پیشرفت و توسعه را در کلانشهر شیراز داریم و قصد داریم کیفیت زندگی را افزایش دهیم تنها هنر و زبان هنر این امکان را برای ما فراهم می کند.
اسدی در پایان افزود: به عنوان شهردار شیراز یک عمر عاشقی، شکیبایی و تلاش های شما استاد بی تکرار را ارج می نهم آرزو می کنم همواره خدا نگهدارتان باشد و همیشه چراغ هنر و فرهنگ این سرزمین فروزنده نگهدارید؛ صدای شما دلخوشی ماست.
ناشر برجسته شیراز و کشور نیز با تاکید بر این که نام یزدان پور از چهره استان و هنر پاک شدنی نیست گفت: اگر این شخصیت بدین شکل محبوب است تنها به صدا و چهره اش نیست؛ او انسانی والا فرهیخته و بی ادعاست.
داریوش نویدگویی با یادآوری خاطراتی از رادیو شیراز افزود: 75 سال قبل رادیو شیراز راه اندازی شد، 15 سال بعد در شهریور 43 مردم صدای لطیفی از رادیو شنیدند که مشتاق نام صاحب صدا شدند.
وی ادامه داد: آن صدا، صدای مردی فرهیخته، انسانی والا، با معرفت و عاشق شیراز یعنی همایون یزدان پور بود.
مدیر انتشارات نوید شیراز گفت: 60 سال پایمردی و پرورش چهره های مطرح کشوری و جهانی توسط استاد یزدان پور ما را به این مکان کشانده تا قدردان این فرد باشیم.
نویدگویی گذری به سال 58 و آغاز کار روزنامه «خبر جنوب» به مدیریت علامحسین واحدی پور زد و گفت: بیایید قدردان افرادی باشیم که خالصانه برای این شهر و فرهنگ آن تلاش کردند و زحمت کشیدند.
وی ادامه داد: به یاد دارم که آن سال ها و در اوج جنگ و بمباران حسین واحدی پور برای تهیه کاغذ و چاپ اخبار چه مرارت ها کشید و به چه مشقتی کار را بدون یک روز تعطیلی ادامه داد پس اکنون هم اگر کاری برای این افراد اثرگذار انجام نمی دهیم، کارشکنی نکنیم.
این چهره فرهیخته با بیان این که باید به این افراد پر و بال داده و قدرشان را بدانیم افزود: این مرد با دست خالی شروع کرد و حالا بیش از 45 سال همچنان با قدرت در حال فرهنگوری است.
نویدگویی ضمن بیان خاطرات آن سال های آغازین فعالیت «خبر جنوب» گفت: در آن روزها واحدی پور صفحه ادبی روزنامه که بسیار پربار بود یعنی صفحه هنر و اندیشه را که بعدها تبدیل به نگاه پنج شنبه شد به این مرد سپرد و او تنها کسی بود که دست این فرهنگور را گرفت و تا کنون بدون وقفه در حال چاپ این ویژه ادبی است.
وی این نشریه را یکی از وزین ترین نشریات کشور برشمرد و گفت: انجمن شعر «خبر جنوب» دارای بیش از 200 عضو است که از میان همین افراد چهره های برجسته ای پا به عرصه ادب کشور گذاشته است.
نویدگویی با تاکید بر این که هر کس در هر حوزه ابتدا باید تفکر فرهنگی داشته باشه افزود: بنده هیچ گلایه و توقعی از هیچ کسی ندارم زندگی من متعلق به مردم شیراز و فارس است تنها خواسته ام از مسئولان این است که ظرفیت خود را در نظر بگیرند و اگر در خودشان ظرفیت بلند کردن این حجم از فرهنگ را ندارند صادقانه کنار بکشند.
گفتنی است در پایان این مراسم لوح تقدیر شهردار شیراز، لوح تقدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس، لوح تقدیر مرکز اسناد رسمی و تندیسی از سمت پژمان ضیاییان و هدایای دیگری از سمت دوستداران این چهره هنری ادبی به وی تقدیم شد.
گفتنی است امیر همایون یزدان پور متولد 1325 و از پیشکسوتان نام آشنا در عرصه صدا و سیما است. وی که در شعر و شاعری نیز چیره دست است سال هاست در عرصه ادب روزنامه «خبر جنوب» در حال فعالیت است و ویژه نامه هفتگی «نگاه پنج شنبه» حاصل تلاش این هنرمند طی سال های سال فعالیت روزنامه «خبرجنوب» است. مجموعه اشعار «پای حصار نیلی شهر»، «عکس خاکستری صبح»، کتاب «شعر جهان» و ... که توسط انتشارات نوید به چاپ رسیده از جمله آثار این ادیب شیرازی است.
انتهای پیام
-
پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱:۵۴
-
۵ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/894608/