پیام فارس

آخرين مطالب

اظهارات عجیب بهمن فرما آرا درباره مرگ کیومرث پوراحمد و قتل مهرجویی گفتگو

اظهارات عجیب بهمن فرما آرا درباره مرگ کیومرث پوراحمد و قتل مهرجویی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیومرث پوراحمد 25 آذرماه سال 1328 در شهر نجف آباد اصفهان زاده شد. پوراحمد فعالیت خود را با نقدنویسی در دهه 50 آغاز کرد و مهمترین نقد‌های سینمایی خود را در ماهنامه فیلم به جای گذاشت.
از دستیاری نادر ابراهیمی تا فیلمسازی در کانون پوراحمد از سال 1353 با دستیاری نادر ابراهیمی به عنوان کارگردان مجموعه تلویزیونی «آتش بدون دود» کار خود را آغاز کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او در سال 1355 با مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فیلم کوتاه «هدف» از داستان‌های بهرام صادقی را ساخت و در ادامه فیلم‌های «زنگ اول» و «زنگ دوم» را برای کانون ساخت و جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره جهانی کودک همان سال را دریافت کرد
این فیلمساز فقید سینمای ایران در سال‌های نزدیک به انقلاب اسلامی در ایران، فیلم «هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق» درباره ثمین باغچه بان، مستند تلویزیونی «خلیج فارس؛ جغرافیای فقر و غنا» را ساخت و در سال 1358 برای کارگردانی فیلم «آواز خوان» جایزه بهترین فیلم زنده حرفه‌ای از جشنواره کودک ایران و دیپلم افتخار دانشکده هنر‌های دراماتیک را دریافت کرد و نخستین ساخته او در بعد از انقلاب به سال 1359 برمی‌گردد که فیلم کوتاه «به ترتیب قد» را ساخت.

پیام فارس

ورود به سینمای کودک در همکاری با عباس کیارستمی پوراحمد در سال 1395 با دستیاری عباس کیارستمی در فیلم «خانه دوست کجاست؟» توانست تجربه‌های ارزنده‌ای در مسیر فیلمسازی برای کودک دست یابد و به پشتوانه همین تجربه بود که فیلم «بی بی چلچله» را ساخت و در اواخر دهه 60 و آغاز دهه 70 با «قصه‌های مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، برای کودکان ایران بعد از جنگ تحمیلی به ارمغان آورد. ساخت فیلم «خواهران غریب»، سریال معمایی «سرنخ»، «شب یلدا»، «گل یخ»، «اتوبوس شب»، «50 قدم آخر»، «کفشهایم کو؟»، «تیغ و ترمه» و «پرونده باز است» را در کارنامه خود به جای گذاشت. همچنین پوراحمد زندگی‌نامه خود را در کتابی تحت عنوان «کودکی نیمه‌تمام» منتشر کرد. مرگ هولناک و البته مشکوک آن در فروردین 1402 داغ بزرگی است که بر دل بسیاری از سینما دوستان و عموم جامعه هنری و مردم باقی مانده است.
بهمن فرمان‌آرا فیلمساز صاحب نام سینمای ایران در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین گفت: من با سینمای پوراحمد کاری ندارد. زیرا آثار او در تاریخ سینما و گوشه قلب مردم جا خوش کرده است. اما آنچه جامعه سینماگران و البته مرا آزرده خاطر کرده مرگ مشکوک کیومرث پوراحمد و قتل داریوش مهرجویی است که چونان زخمی عمیق و التیام نیافته است. عمق این زخم به اندازه‌ای است که با وجود اینکه سعی کردند آن را فراموش کنیم، اما هنوز داغداریم.
بیشتر بخوانید:تصویری دیده نشده از عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی 27 سال پیش
وی ادامه داد: کیومرث برای من هم دوست خوب و هم فیلمساز ارزنده‌ای بود و متاسفم که پرونده مرگ مشکوک او آن‌گونه که باید بررسی و رسیدگی نمی‌شود. چرا تکلیف این پرونده‌ها مشخص نمی‌شود؟ و این موضوع مهمی است که همچنان به عنوان یک مطالبه از سوی جامعه سینمایی و مردم مطرح است.

پیام فارس

پوراحمد نمی‌خواست با پولشویی‌های رایج فیلم تولید کند همانطور که پیش‌تر نوشته شد، کیومرث پوراحمد کار نقدنویسی خود را با مجله سینمایی فیلم شروع کرده و در طول سال‌ها فعالیت این مجله با سه نفر از صاحبان قلم در عرصه مطبوعات از جمله مسعود مهرابی، عباس یاری و هوشنگ گلمکانی؛ او توانست در عرصه نقد نویسی هم آثار مهمی را از خود به جای بگذارد.
در همین راستا عباس یاری روزنامه نگار و سردبیر مجله فیلم و فیلم امروز درباره پوراحمد گفت: با توجه به شناختی که از کیومرث دارم می‌دانم عرصه کار حرفه‌ای هم در حوزه فیلمسازی، هم داستان و هم نقدنویسی برای او بسیار جدی بود. زمانی که برای مجله فیلم سفارش مطلب می‌دادیم او با دقت و صرف زمان مناسب برای نوشتن مطلب را به سرانجام می‌رساند گاهی برای نوشتن یک مطلب تا صبح نمی‌خوابید. او در هیچ کاری کم نمی‌گذاشت. در پشت صحنه‌های فیلم مجید دیده‌ایم که او مدام سر صحنه حاضر است و قبل از اجرا پلان به پلان فیلم را تمرین می‌کند.
عباس یاری با بیان این مطلب که کیومرث پوراحمد تمایل همیشگی داشت که فیلم‌های خود را در بخش غیر دولتی و با تهیه خصوصی بسازد؛ گفت: پوراحمد میل داشت در بخش غیر دولتی با صرف حداقل هزینه و دستمزد فیلم بسازد. در واقع شرایط تولید در بخش خصوصی را می‌پذیرفت، چون نمی‌خواست با پول‌های دولتی و یا بعضا پولشویی‌های رایج فیلم تولید کند، چون به هر حال فیلمسازانی که می‌خواهند مستقل کار کنند گرفتار جنگ اعصاب تولید می‌شوند و پوراحمد هم از این قاعده مستثنی نبود ولی سعی می‌کرد در تمام مراحل کار دلسوزانه و مشتاق فیلم بسازد؛ و اگر لطمه‌ای در کار خود خورد از ناحیه مسائل تولید فیلم بود. البته ناگفته نماند که او از فضای ناجوانمردانه عالم رسانه هنگام نمایش فیلم‌های خود در برج میلاد یا جشنواره‌های سینمایی بسیار آزرده خاطر بود.

پیام فارس

کیومرث دل بزرگی داشت این منتقد صاحب نام سینمای ایران در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ویژگی اخلاقی پوراحمد گفت: کیومرث دل بزرگی داشت او وقتی شاهد پیشرفت فردی بود تشویق‌اش می‌کرد و یا برای تشویق او مطلبی می‌نوشت، اما هیچگاه مطلبی علیه فردی نمی‌نوشت و اندیشه آدم‌ها برای او مهم بود که گاهی در مقام دفاع برمی‌آمد و بهترین مطالب را درباره افراد می‌نوشت.
بیشتر بخوانید:واکاوی ابعاد ناخوانده پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش
عباس یاری خاطرنشان کرد: از نگاه من او تنها فیلمساز نبود بلکه یک نویسنده آگاه و اهل نظر بود که‌ای کاش بیش از این کنار سینما و عالم داستان‌نویسی می‌ماند
بازیگر نقش مجید: کیومرث پوراحمد پدر معنوی من بود مهدی باقربیگی بازیگر مجموعه تلویزیونی «قصه‌های مجید» را نسل دهه 60 و نیمه دهه 70 به خوبی می‌شناسند. پسربچه‌ای جسور با سری بزرگ و آرزو‌های متعلق به دوران کودکی که از دل داستان‌های هوشنگ مردای کرمانی برآمد. قصه‌ای که با کارگردانی کیومرث پوراحمد به تصویر کشیده شد. او با بیان این مطلب که کیومرث پوراحمد پدر معنوی من بوده است؛ بیان کرد: روح آقای پوراحمد و بی بی عزیزم شاد و حیف که قدر این فیلمساز شهیر در سینمای ایران به قدر کفایت دانسته نشد.
بازیگر «قصه‌های مجید» اظهار داشت: کیومرث پوراحمد روح بزرگی داشت و در عرصه سینما با تلاش و عشق بسیار وارد و به اصطلاح خاک صحنه خورده بود و دوست داشت که آموخته‌های خود را بردون منت و چشم‌داشت در اختیار جوانان علاقمند به سینما و هنر نویسندگی بگذارد.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین خصوصیات او توجه به این مطلب بود که بسیار دوست داشت فیلم‌های بسیاری را برای ایران بسازد و همیشه هم گله داشت که با توجه به محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود نمی‌تواند آنچه را که در ذهن دارد با خیال راحت و بی دغدغه پیاده کند؛ و از این موضوع رنج می‌برد.

پیام فارس

در سینه موبیل از من درس پرسید تا برای امتحان آماده شوم باقربیگی با بیان این مطلب که پوراحمد نسبت به افرادی که با او کار می‌کردند احساس مسئولیت داشت؛ گفت: من در زمان فیلمبرداری مدرسه نمی‌رفتم و فقط امتحان می‌دادم. به خوبی به یاد دارم که بخشی از امتحان‌ها در ایام فیلمبرداری بود و من سر صحنه می‌آمدم و تا زمانی که قرار بود جلوی دوربین بروم درس می‌خواندم. در همان زمان پدر آقای پوراحمد فوت کرده بود و من هم امتحان داشتم. ایشان به دلیل تعهدی که به تهیه کننده داشت برای ادامه فیلمبرداری از مسجد بیرون آمد و یک‌راست سراغ من داخل سینه موبیل آمد و کتابم را گرفت و تمام درس را با من مرور کرد و سئوال پرسید وقتی دید آماده‌ام ادامه فیلمبرداری را از سر گرفت.
وی خاطرنشان کرد: و این مسئولیت پذیری بزرگ فقط از شخص پوراحمد برمی‌آمد. برای او خیلی مهم بود که من حتما درس بخوانم؛ و زمانی که خبر قبولی دانشگاه را شنید خیلی خوشحال شد و با همان لهجه اصفهانی گفت مجید درست بخوان. یادش گرامی. او دیگر تکرار نمی‌شود.
منبع: خبر آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/892252/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خوراکی‌های محبوبی که باعث سرطان می‌شوند

مغزتان را با این مواد غذایی در برابر آلزایمر مقاوم کنید

حرف‌های فودبلاگرها؛ بشنوید اما باور نکنید

افزایش قیمت ها در بازار لوازم خانگی

انجمن صنعت تایر: افزایش قیمت لاستیک منتفی شد

وصول مابه‌التفاوت حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی کارگر

ادامه روند کاهشی قیمت طلا و ارز

معاون رئیس‌جمهور: دولت تقاضای جدیدی از مجلس برای حذف 4 صفر از پول ملی نداشته است

رضایی: اطلاع‌رسانی یک‌طرفه پاسخگوی مطالبات کنونی جامعه نیست

نخستین فرماندار اهل سنت گیلان معرفی شد + سوابق ایرج شاهی

غارت منابع معدنی: توسعه زیرساخت‌ها و محیط زیست فراموش شده‌اند!

وزیرخارجه جدید سوریه معرفی شد+ عکس

نخستین فرماندار اهل سنت گیلان معرفی شد + عکس

آغاز به‌کار پنجمین جشنواره ملی شعر مکتب گمنامی در فارس

سالانه بیش از یک میلیون مترمکعب پساب در تصفیه‌خانه فاضلاب اردکان تولید می‌شود

خراسان رضوی و کرمان بر بلندای مسابقات دارت قهرمانی کشور آقایان و بانوان

برگزاری کنفرانس بین‌المللی هوش مصنوعی و مهندسی نرم‌افزار به میزبانی دانشگاه شیراز

شناسایی و رفع 30 هزار عیب در شبکه توسط گروه خط گرم در سال جاری

پنجمین جشنواره ملی شعر مکتب گمنامی در فارس آغاز به کار کرد

مداحان و شاعران اهل بیت فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

تیم بسکتبال بانوان فارس قهرمان المپیاد ورزشی کارگران کشور شد

آیت‌الله سیدعلی لواسانی درگذشت

جولانی: پروژه ایران را 40سال عقب انداختیم!

جدول خاموشی برق شیراز فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

فرمانده جدید تیپ 55 هوابرد ارتش معرفی شد

تقویت گردشگری مذهبی هدف اصلی بازار جنوبی حرم شاهچراغ(ع) است

سرمقاله جوان/ سرنوشت مرز‌های سایکس‌پیکویی

سرمقاله رسالت/ بی‌طرف نداریم

سرمقاله وطن امروز/ تحلیل‌های چروک

بازی بزرگ ترکیه در سوریه

سرمقاله فرهیختگان/ الجزیره دمشق را فتح کرد؟

چطور پوست شفاف داشته باشیم؟

شروع زمستان با ترکیب خطرناک آنفلوانزا و آلودگی هوا

عوارض احتمالیِ کاهش وزن شدید به کمک دارو

آیا سرفه نشانه ای از مشکل ریوی است؟

آیا مصرف سرخود شربت برای درمان سرفه ضرر دارد؟

علت تنگی نفس در افراد چیست؟

ریزپلاستیک‌های موجود در هوا چه خطراتی را برای سلامتی به وجود می‌آورند؟

زنگ دلاری در معاملات مسکن

عضو هیأت رئیسه مجلس: مخالف افزایش نرخ ارز هستیم

چرا بیت کوین به زیر 100 هزار دلار برگشت؟

بازار منجمد شد؛ چوبِ قطعی برق لای چرخ تولید

افزایش قیمت برنج و حبوبات در بازار

رئیس اتحادیه مرکزی مرغداران: قیمت‌ تخم مرغ تغییری نمی‌کند

تخصیص ارز از ثبت سفارش پیشی گرفت؛ قیمت دلار کاهشی می‌شود؟

اعلام ساعت کاری بانک‌ها در خوزستان تا پایان بهمن

ساعت کاری ادارات فارس در نیمه اول دی‌ماه اعلام شد/ برف و باران مشکلی ایجاد نکرد

مراجعه بیش از 18 هزار بیمار به بیمارستان های فارس طی 24 ساعت منتهی به شب یلدا

عکس/ لاک و مهر کارخانه میکده قزوین 53 سال پیش

سیمان در بازار امروز چه قیمتی است؟ (اول دی ماه 1403)