بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، نشست شورای نهادهای حوزوی فارس به میزبانی نماینده ولی فقیه در فارس با موضوع بررسی ایجاد سامانه یکپارچه سازی اعزام مبلغان در سطح استان فارس در مدرسه علمیه مصلی شیراز برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام نماینده ولی فقیه در فارس در این نشست گفت: درست کردن های نهادهای مختلف و ایجاد تشکیلات مختلف موجب موازی کاری می شود چراکه افراد فکر می کنن همه کار ها رو فقط خودشان باید انجام بدهد درحالی که باید برای هر امری همکاری و حمایت جمعی وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: در زمینه تبلیغ و اعزام مبلغان اینگونه نباشد که اگر کسی بخواهد کار خوبی بکند درگیر اجازه گرفتن از نهاد های دیگر بشود و به عبارتی کار قفل بشود در حالی که باید هدف از ایجاد هماهنگی و یکپارچه سازی برای تبلیغ باید حمایت و پای کار آمدن بقیه نهاد ها باشد.
امام جمعه شیراز اظهار داشت: اگر کسی بخواهد کارهای روزی زمین مانده را انجام بدهد نباید که مانعی برای او ایجاد کنیم بلکه باید از ظرفیت های خود برای حمایت از او استفاده کنیم مگر اینکه کاری باشد که آسیبی ایجاد کند.
عضو شورای عالی حوزه فارس تاکید کرد: اینکه بخواهیم شورایی داشته باشیم برای نظارت بر اعزام مبلغان نباید یک نظام سخت گیرانه ایجاد کنیم که کسی رغبت به همکاری نداشته باشد و بلکه باید تعادل را در امور نگه داشت.
وی خاطرنشان کرد: در امر تبلیغ باید یک شبکه تبلیغی ایجاد کرد و افکار را هماهنگ ساخت هرچند ممکن است نوع کارشان متفاوت باشد و در نهایت یک شبکه گسترده و کارآمد را شاهد باشیم و همه برای ایجاد این شبکه حمایت کنند و از مانع تراشی پرهیز شود.
ضرورت ایجاد سامانه جامع اعزام مبلغان استان فارس
حجت الاسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه فارس در این نشست گفت: شورای نهادهای حوزوی فارس دارای ظرفیت کلانی چراکه مشتکل از افراد اثرگذاری است و باید بهره برداری مناسبای از شورا صورت گیرد.
وی افزود: اعزام مبلغین توسط همه سازمان های مربوطه مانند سازمان تبلیغات، اوقاف و سایر نهادها صورت می گیرد و این پراکندگی موجب آسیب هایی می شود که باید برای آن برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
مدیر حوزه فارس اظهار داشت: باید اعزام مبلغین را به صورت متمرکز در سطح استان برگزار کرد به گونه ای که یک سامانه جامعی تعریف شود و این تشتت و پراکندگی ها را در امور تبلیغی شاهد نباشیم و این وحدت رویه ثمرات بسیار ارشمندی را به دنبال خواهد داشت.
وی یادآور شد: کسانی که به عنوان مبلغ اعزام می شون در زمینه مخاطب شناسی توانمند باشد و باید نهادهای اعزام کننده ظرفیت های این مبلغان را بررسی کنند چراکه تبلیغ در مسجد، مدرسه و دانشگاه متفاوت است.
عضو شورای عالی حوزه فارس ابراز کرد: ضرورت امر تبلیغ به خوبی روشن است و باید مراقب بود کسانی که میخواهند به عنوان مبلغ اعزام شوند نقض غرض نشود و وحدت جامعه تحت تاثیر قرار نگیرد.
وی افزود: سامانه ای که برای یکپارچه سازی اعزام مبلغین در سطح استان قرار است راه اندازی شود باید همه نهادها با هماهنگی نهاد نماینده ولی فقیه فارس اقدام به ثبت اطلاعات تبلیغی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین محمودی به نشست طلاب حوزه علمیه فارس مقیم شهر مقدس قم اشاره کرد و گفت: گردهمایی عمومی طلاب فارس در شهر مقدس قم با حضور با برکت آیت الله کریمی جهرمی برگزار شد و شاهد ثمرات این نشست ارزشمند بودیم.
وی اضافه کرد: جلسات عمومی قم به صورت سالانه برگزار خواهد شود و جلسه با مجمع نمایندگان طلاب نیز به صورت فصلی در قم و شیراز اجرا می شود.
سامانه یکپارچه اعزام مبلغان در استان فارس راه اندازی می شود
حجت الاسلام امیدی مسئول رسیدگی به امور مساجد فارس در این نشست گفت: با جلساتی که برگزار شده ظرفیت های تبلیغی خالی شناسایی شده اند و مبلغانی که برای اعزام اعلام آمادگی کرده اند به مساجد معرفی می شوند و تا این لحظه 250 مسجد آماده استقبال از روحانی دائم و موقت هستند.
وی افزود: برای ایجاد وحدت اعزام ها هماهنگی های لازم صورت گرفت تا یک سامانه ای تشکیل و با سایر سامانه های تبلیغی لینک شود و ظرفیت های برای اعزام مبلغان تجمیع شود.
مسئول رسیدگی به امور مساجد فارس اظهار کرد: برای تشکیل این سامانه در حال تکمیل اطلاعات هستیم و فرایند آن شروع شده که کاملا الکترونیکی خواهد بود و از نقاط قوت آن بروزرسانی آن می باشد به گونه ای اگر که مبلغی جابجا می شود ما اطلاعات لحظه ای آن را داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد یک نقطه واحد و جلوگیری از تشتت و اختلاف آمار این سامانه واحد برقرار می شود که برای همه نهادهای مربوطه قابل استناد و بهره برداری خواهد بود.
نهادهای متولی اعزام مبلغان با یکدیگر مرتبط شوند
حجت الاسلام سبحانی نیا رئیس دادسرای ویژه روحانیت فارس در این نشست گفت: یکی از نکات ضروری در امر اعزام مبلغین ایجاد هماهنگی و وحدت رویه است و اینگونه نباشد که در مناسبت هایی مثل ماه محرم و رمضان و ایام فاطمیه روحانیون برای تبلیغ می آیند اما ما ندانیم چه کسی آمده و انعکاسی صورت نگیرد.
وی افزود: مبلغان باید توجیه شود که بدانند در کجا می خواهند تبلیغ کنند و در آن منطقه چه شرایطی حاکم است تا وحدت جامعه حفظ گردد و شاهد آسیبی نباشیم و این مسئله یک ظرافتی را می طلبد.
حجت الاسلام سبحانی نیا اظهار داشت: با توجه به اینکه در شرایط فعلی کوچیک ترین مطلبی که بوی اختلاف بدهد دشمن آن را بزرگ نمایی و موج سواری می کند باید مراقب در زمینه تبلیغ شاهد مسئله اختلاف انگیزی نباشیم.
وی افزود: برای ایجاد یکپارچگی باید یک نرم افزار و سامانه مناسبی طراحی شود و ارگان هایی که در زمینه اعزام مبلغین فعالیت دارند در آن به یکدیگر مرتبط شوند و اطلاعات یکسان سازی شود.
رئیس دادسرای ویژه روحانیت فارس ابراز کرد: هماهنگی در امر تبلیغ علاوه بر تسهیل دسترسی به آمار و اطلاعات برنامه تبلیغی موجب تقویت اتحاد بین مساجد و مستمعین می شود و شاهد اختلاف و تشتت نخواهیم بود.
وی اضافه کرد: در امر مهم و ضروری تبلیغ به گزارش کار نباید بسنده کرد بلکه باید از نظر میدانی بررسی شود و بازخورد ها نسبت به عملکرد طلاب و مبلغین ارزیابی شود.
عضو شورای نهادهای حوزوی فارس اظهار داشت: طلابی که می خواهند به عنوان مبلغ فعالیت کنند باید آموزش های لازم را نسبت به شبهات و مسائل روز فرا بگیرند و همچنین نسبت به جایی که برای تبلیغ می روند آگاهی کافی داشته باشند.