پیام فارس

آخرين مطالب

کیهان: مشکل مدعیان اصلاحات بدتدبیری است، نه بدشانسی سیاسی

کیهان: مشکل مدعیان اصلاحات بدتدبیری است، نه بدشانسی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه هم‌میهن با استقبال سخنان روحانی که گفته بود «شرایط دولت چهاردهم، سخت‌تر از دولت یازدهم در سال ٩٢ است»، مدعی شد دولت پزشکیان بد اقبال‌تر از دولت روحانی است.
این روزنامه در یادداشتی نوشت «شاید هیچ‌کس همچون حسن روحانی، معنای عبارت «دونالد ترامپ» را نداند؛ رئیس‌جمهوری غیرمترقبه که در طلایی‌ترین روزهای ریاست‌جمهوری روحانی ناگهان در آمریکا ظهور کرد و هرچه او کِشته بود، بر باد داد.
خروج از برجام در اردیبهشت 1397 بلایی بود که ترامپ بر سر روحانی نازل کرد و کلید او را که تازه دو سه سالی بود سخت‌ترین قفل سیاست خارجی را گشوده و بندهای تحریم را تا حد زیادی زدوده بود؛ از کار انداخت. روحانی و یارانش، تازه داشتند از زیر بلای ترامپ کمر راست می‌کردند که سیلاب‌های سراسری 1398 و پس از آن، بلایی سهمگین‌تر چون کرونا فرا رسید.
روحانی با این‌حال، حالا که 100روز از آغازبه‌کار پزشکیان می‌گذرد، احساس می‌کند یکی، بدشانس‌تر از او هم وجود دارد. شب نخست با ترور رهبر حماس، گذشت و از فردای آن، ایران وارد بی‌سابقه‌ترین سطح تنش خارجی پس از جنگ ایران و عراق شد. چنین بود که صد روز نخست دولت را باید روزها و شب‌های خوف ‌و رجا دانست.
وضعیتی چنان معلق و بلاتکلیف که شاید برای آن، بازگشت ترامپ نه یک بلا که نوری در انتهای تونل بنماید... اما حتی اگر تصمیم ایران در مواجهه با آمریکا و اسرائیل همچنان مبتنی بر راهبرد اعلامی «نه جنگ، نه مذاکره» باشد؛ در مقابل، نتانیاهویی قرار دارد که بقای خود را در گروی گستردن جنگ می‌داند. راست رادیکال اسرائیل دچار این تصور است که پس از حماس و حزب‌الله، فرصت و بهانه لازم برای تعیین تکلیف ایران را هم به دست آورده است.
ولی حتی اگر جنگی هم در نگیرد و وضعیت صرفاً بر لبه تنش باقی بماند، باز هم تداوم شرایط «نه جنگ، نه صلح»، اداره کشور را دچار چالش جدی می‌کند و دولت را از پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای و حتی رفع مسائل روزمره بازمی‌دارد؛ آن‌هم دولتی که برخلاف ادعای کیهان، نه اسبی زین‌شده از دولت قبل به ارث برده؛ بلکه با شرایطی مواجه است که روحانی آن را از زمان آغازبه‌کار خود در سال1392 سخت‌تر می‌داند‌.
در سطح داخلی، احتمالاً اینکه احمدی‌نژاد هر میراثی برای روحانی به جا گذاشت؛ دست‌کم این ویژگی را داشت که در دو سال آخر دولت‌اش در نزد بلوک قدرت به مهره‌ای سوخته و «سرحلقه انحراف» فرو کاسته بود. ازاین‌رو، زبان روحانی در نقد و نفی وضع موجود باز بود و او پس از تشکیل دولت هم، می‌توانست آنچه واقعاً به ارث برده، اعلام کند و دست‌کم تا دو سال، بخش مهمی از کمبودها و چالش‌ها را به دولت ارجاع دهد. نطق‌های صریح روحانی علیه احمدی‌نژاد و حامیان او، عملاً یکی از موتورهای محرکه دولت دوازدهم بود که به تقویت انسجام و تشجیع حامیان او کمک می‌کرد. این درحالی است که پزشکیان دولتی را به ارث برده که ازیک‌سو، هیچ‌گاه عملکرد آن به صورت علنی از سوی بلوک اصلی قدرت مورد نقد و رد قرار نگرفت و ازسوی دیگر، شکل درگذشت رئیس آن، کلیت دولت را در‌هاله‌ای قدسی قرار داده که زیر سؤال بردن عملکرد آن، با هجمه گسترده تبلیغاتی و حتی برخورد و فشار سیاسی همراه می‌شود.».

نویسنده هم‌میهن طوری ماجرا را به بخت و اقبال و شانس ارجاع می‌دهد که انگار اتفاقات عالم بر مبنای شانس و اقبال است و حال آن که هم در زمان مذاکرات برجام و هم قبل از انتخابات ریاست جمهوری اخیر کشورمان، حضور ترامپ در مسند قدرت در آمریکا قابل پیش‌بینی بود و صاحب‌نظران نسبت به آن تذکر می‌دادند اما مثلا در ماجرای برجام، از سوی امثال آقای ظریف مورد انکار و تمسخر قرار می‌گرفتند. این که با وجود هشدار صاحب‌نظران درباره نگاه امثال ترامپ به توافق محتمل در سال 1394، آقای واعظی رئیس دفتر آقای روحانی گفت آمدن ترامپ و خروج آمریکا از برجام را پیش‌بینی نمی‌کردیم، از بی‌تدبیری و خوش‌خیالی محض حکایت می‌کند.
نکته دوم این که بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، بلایی همه جایی است. و در هر دوره و دولتی ممکن است اتفاق بیفتد. اما درباره کرونا، می‌توان رکورد 709 کشته در یک روز در دولت روحانی را با واردات و واکسیناسیون سراسری در دولت رئیسی مقایسه کرد و این در حالی بود که روحانی و دولتمردانش فقط بلد بودند بگویند «واکسن، سوهان قم نیست» و «تا مشکل FATF حل نشود، نمی‌توانیم واکسن وارد کنیم»!
سوم؛ گرفتاری بزرگ آقای پزشکیان، نه شدت و ضعف مشکلات و خصومت دیرین آمریکا، بلکه از محافل سیاسی پدرسالاری هستند که به هر مدیریت دولتی راه یافته‌اند، آن مدیریت و دولت را زمینگیر کرده و وادار به انفعال در برابر آمریکا کرده‌اند.
نکته چهارم؛ اگر نتانیاهو آرزو دارد پس از لبنان و غزه سراغ تهدید علیه ایران بیاید -چنان که هم میهن اذعان دارد- پس باید بر او پیشدستی کرد، نه اینکه واکنش منفعلانه و مرعوبانه داشت (چنان که تنها نسخه غربگرایان است).
پنجم؛ دولت رئیسی، مدیریت کشور را با خزانه جارو شده و رشد منفی اقتصادی و صادرات نفتی سقوط کرده و 1500 هزار میلیارد بدهی انباشته و واردات هشت میلیون تن گندم و قطع برق و گاز گسترده در زمستان و تابستان و کشتار صدها نفر در اثر کرونا از دولت روحانی تحویل گرفت تا جایی که دولتمردان روحانی در همان جلسه اول با شهید رئیسی گفته بودند دولت پولی برای پرداخت حقوق سر ماه کارکنان خود ندارد. دولت رئیسی در دو سال و نه ماه توانست بخش عمده‌ای از خسارت‌های پدید آمده در هشت سال قبل از خود را مهار کند یا کاهش دهد. خودکفایی در تولید گندم، صرفه‌جویی یک و نیم میلیون تنی در مصرف آرد در اثر راه‌اندازی سامانه هوشمند یارانه آرد و نان، کاهش ناترازی سنگین در تولید و مصرف برق، تسویه چند صد هزار میلیارد تومان بدهی انباشته، افزایش قابل توجه صادرات نفتی، کاهش نسبی تورم، مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی و... تفاوت وضعیتی را که شهید رئیسی تحویل گرفت با وضعیت فعلی را نشان می‌دهد.
ششم، در موضوع دولت احمدی‌نژاد (با همه اشتباهات چند سال آخر احمدی‌نژاد) باید همین یک جمله را گفت که بسیاری از دولتمردان روحانی و حامیان وی در سال‌های پایانی دولت خود آرزو می‌کردند که بتوانند به وضعیت و نرخ رشد اقتصادی سال 1390 (دوره احمدی‌نژاد) برگردند و نتوانستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/878352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ‌هایی در انتهای آستانه تحمل؛ 12 فاجعه قتل در 8 روز

گرگ‌های وال‌استریت در کاخ سفید

نبرد پاستور با مافیای فیلترینگ

هشدار درباره فرصت‌نمایی‌های تخدیرآمیز!

اصلاح قیمت سوخت کلید خورد؟

کارزار سخت دیپلمات‌ها

دروغ 2000 درصدی نتانیاهو

استراتژیست آمریکایی نوشت: ایران و جنگ

محرمانه در پاستور

طب ایرانی و طب سنتی با طب جدید همکار هم هستند

استفاده از ترشیجات و سبزیجات دلیل به وجود آمدن صدا در مفصل‌ها هستند

آیا درمان طبی برای ورم پا که توسط رماتیسم به وجود آمده، وجود دارد؟

خود مراقبتی پیش از بارداری

پوکی استخوان؛ بیماری خاموش اما قابل پیشگیری

اصول خود مراقبتی

طرز تهیه رنگ موی مشکی در خانه

اهمیت ژنتیک والدین در سلامت فرزندان

چند قدم تا تکمیل سازه بزرگ‌ترین پل شمال کشور

هفته 7درصدی بورس تهران

افزایش 22 درصدی مصرف روزانه گاز در کشور

معاون وزیر کشاورزی: گرانی گوجه‌فرنگی ناشی از کمبود عرضه در فصل سرما است

اختلال در اینترنت بین‌الملل رفع شد

جزئیات اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ افزایش فقط 200 هزار تومان!

ورود حاشیه‌ساز یک گربه به سالن همایش هنگام سخنرانی وزیر اقتصاد

صعود قیمت در بازار سیمان

واگذاری 100 دستگاه تاکسی نو به دارندگان تاکسی‌های فرسوده

وزیر اقتصاد: 2 هزار همت به نقدیندگی کشوری بزودی اضافه می‌شود

آغاز صدور سند تک‌برگ باغ‌های قصردشت

شلیک گلوله مستأجر به روی صاحبخانه در شیراز

ادامه فعالیت مدرسه بقیه‌الله (عج) شیراز از روز شنبه

واژگونی خودروی سواری با چهار مصدوم درجاده فسا به شیراز

این 5 مشکل را دیدید، شغل خود را عوض کنید

شهادت 3 رزمنده تیپ المهدی جهرم در درگیری با تروریست‌ها

200 دانش آموزان لامردی به اردوی راهیان نور اعزام شدند

3 رزمنده تیپ المهدی جهرم در درگیری با تروریست ها به شهادت رسیدند

آتش سوزی کارگاه سبدسازی در شیراز مهار شد

سند 96درصد شهرک‌های صنعتی کشور صادر شد

اصلی‌ترین استراتژی در سازمان هواشناسی تولیده داده با کیفیت است

با ترامپ چه کنیم؟

توبه نئوکان‌ها از نومحافظه‌کاری

سرمقاله آرمان ملی/ آمریکای ترامپ و ایران

سرمقاله روزنامه جوان/ با دشمنان عقلانیت

سورپرایز خاورمیانه‌ای انتصاب جدید ترامپ

سرمقاله رسالت/ گفتاری در باب هجو اقتصاد با سیاست

عوارض سقط جنین برای مادر

باورهای اشتباه درباره چند ماده غذایی مفید

بهترین راهکارها برای کاهش ویار بارداری

ابتلای 14 درصد بزرگسالان ایرانی به دیابت

نرخ بهره بین بانکی بالا رفت

سناریوی نفت 40 دلاری قوت گرفت