پیام فارس

آخرين مطالب

آشنایی با زیباترین جزیره خلیج فارس/ سفر به «مارو» را از دست ندهید اجتماعي

آشنایی با زیباترین جزیره خلیج فارس/ سفر به «مارو» را از دست ندهید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش منیبان، جزیره ی مارو، یکی از جزایر استان هرمزگان است که از زیر مجموعه های شهرستان ابوموسی به شمار می آید. طبق سخن های مردم عرب بومی هرمزگان، نام اصلی جزیره ی مارو، جزیره ی شیدور می باشد. جزیره ی مارو با مساحتی بالغ بر 1 کیلومتر مربع، در فاصله ی 5/1 کیلومتری جنوب شرق جزیره ی لاوان قرار دارد و با اشکالی ذوزنقه ای تشکیل دهنده ی 98 هکتار پناهگاه حیات وحش و 870 هکتار تالاب است.
در قسمت های پشتی جزیره ی مارو، گیاهان شور پسندی وجود دارند که در برابر کم آبی به شدت مقاوم هستند. از گونه های گیاهی دیگری که در جزیره ی مرجانی مارو وجود دارند، می توان به اسفرزه، پا گربه ای، گل جالیزی، آفتاب پرست ساحلی، نوک لک لکی، زلف پیر، درخت مسواک و چمن شور اشاره کرد.
جزیره ی مارو توده ای مرجانی دارد که با خاک رسی و شنی پوشیده شده است. این جزیره به جذابیت بین المللی شهرت دارد. در سال 1366 جزیره ی شیدور تحت محافظت و مراقبت سازمان حفاظت از محیط زیست قرار گرفت. سپس در سال 1378 تالاب مارو در کنوانسیون جهانی رامسر به ثبت رسید. 
جزیره ی شیدور با نام های شتور، شتوار و مارون نیز شناخته می شود. 
وجه تسمیه جزیره ی مارو
شواهد حاکی از آن دارند که علت نام گذاری جزیره ی شیدور به مارو، مارهای زنگی و سمی متعددی است که در شن های جزیره زندگی می کنند.
لازم به ذکر است که به موجب وجود مارهای زنگی، جزیره ی مارو یک منطقه ی غیر مسکونی به شمار می آید.
جالب است بدانید که عدم حضور نورهای مصنوعی ساختمان ها و عدم آلودگی های هوا ناشی از اتومبیل های فرسوده، آسمان جزیره ی شیدور را پر از ستاره های پر نور ساخته است. 
جاذبه های دیدنی و جذاب جزیره ی مارو
جزیره ی مارو زیستگاه حیوانات مختلفی از حیات وحش ایران است. در واقع زاد و ولد حیوانات در این منطقه شکل می گیرد. بدین جهت، منطقه ی شیدور، یک منطقه ی حفاظتی محسوب می شود. 
علاوه بر این، در جزیره ی مارو هیچ گونه محدودیتی برای انجام فعالیت های ورزشی وجود ندارد. از بهترین ورزش هایی که در جزیره ی شیدور قابل اجرا هستند می توان به یوگا، ورزش های هوازی و پیاده روی اشاره کرد. 
مرجان
جزیره ی مارو نوعی جزیره ی مرجانی به شمار می آید. مرجان ها موجودات زنده ای هستند که با 19 گونه ی دریایی، عنوان جذاب ترین آبزیان جزیره ی مارو را به خود اختصاص داده اند. 
به طور کلی حیات اکوسیستم دریا به وجود مرجان ها وابسته است.
لاکپشت
لاک پشت های جزیره ی مارو، به شدت از انسان ها واهمه دارند و در صورت شنیدن صداهای مختلف، محیط را ترک می کنند. 
لاک پشت های دریایی سبز و منقار عقابی جزیره ی مارو از جلبک های موجود در جزیره تغذیه می کنند. جالب است بدانید که در صورت نبود لاکپشت ها، جلبک های دریایی تکثیر می یابند و زمینه ی انقراض مرجان ها را به وجود می آورند. لذا شایسته است در طول بازدید از جزایر، به چرخه ی محیط زیست طبیعی لطمه ای وارد نکنید. 
پرندگان
در آسمان جزیره ی شیدور پرستو هایی با کاکل کوچک و بزرگ در پرواز هستند. در این باغ وحش طبیعی انواع گونه های پرستو نظیر پرستوی سفید، پشت تیره، معمولی، سسک دم دراز، چکاوک کاکلی مشاهده می شود. 
در فصل بهار، پرستو های مهاجر به جزیره ی مارو سفر می کنند و در اردیبهشت ماه، روند تخم گذاری را آغاز می کنند. در واقع آرامش و امنیت ساکن در جزیره ی شیدور سبب شده است تا این منطقه زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر باشد. 
بهتر است بدانید که از جزیره ی شیدور با عنوان بهشت پرندگان شهرت دارد. 
اگرت یا قار ساحلی نیز در این منطقه ی حفاظت شده وجود دارد. اگرت ها پرندگانی بومی و جوجه آور هستند که با منقار هایی زرد مایل به سبز، پاهایی سیاه و پنجه هایی زرد در نزدیکی سواحل زندگی می کنند. این پرندگان در سد های مرجانی، سواحل سنگی، باتلاق های شور و مانداب ها قابل مشاهده هستند.
مار
یکی از خزندگانی که در جزیره ی مارو به وفور مشاهده می شود، مار سمی و افعی جعفری است. مار سمی جعفری، از نظر اندازه بسیار کوچک است و با پوزه ای کوتاه و گرد، با ارتعاش صدای "هیس گونه" هشدار خطر را می دهند. 
مار دریایی مارو از حلزون، قورباغه و وزغ موجود در جزیره تغذیه می کند. 
از جمله خزندگان جزیره ی مارو می توان به سوسمار دم دراز، اسکینگ علف زار جنوبی، اسکینگ ایرانی اشاره کرد. 
عقاب دریایی دم سفید
عقاب دریایی دم سفید با جثه ای بزرگ و حجیم، یکی از پرندگان شکاری در آسمان جزیره ی مارو است. این عقاب از ماهی، مردار(لاشه و گوشت جانوران مرده) و پرندگان در ساحل جزیره تغذیه می کنند. 
مناسب ترین زمان برای بازدید از جزیره ی مارو
در فصل بهار روند تخمک گذاری لاک پشت ها به صورت گسترده شکل می گیرد، لذا در این فصل ورود به جزیره ی مارو ممنوع تلقی می شود.
به موجب شرجی بودن آب و هوای قسمت جنوبی ایران، در فصل تابستان آب و هوای مارو بسیار گرم و طاقت فرسا می باشد. در نتیجه مناسب ترین زمان برای سفر به جزیره ی مارو، فصل های پاییز و زمستان است. 
غذاهای محلی در جزیره ی مارو
غذای منحصر به فرد و مخصوص جزیره ی مارو ماهی کبابی است. توجه داشته باشید که صید غیر اصولی ماهی ها زمینه ی تخریب اکوسیستم طبیعی را به وجود می آورد. بدین جهت شما می توانید به کافه های دنج نزدیک ساحل جزیره ی شیدور مراجعه کنید و طعم بی نظیر ماهی های کبابی جزیره را بچشید. 
لوازم مورد نیاز برای سفر به جزیره ی مارو
جزیره ی مارو، خالی از سکنه است و از تجهیزات رفاهی و خدماتی برخوردار نمی باشد. بدین جهت ضروری است تا مسافران تمام وسایل مورد نیاز خود را در هنگام سفر جمع آوری کنند. 
از سری لوازم مورد نیاز در راستای سفر به جزیره ی مارو می توان به لباس خنک، کرم ضد آفتاب، کلاه آفتابی، چادر، زیر انداز، غذای کافی، جعبه کمک های اولیه، بطری آب و کیسه ی زباله اشاره کرد.
محدودیت های جزیره ی مارو در خصوص کمپ زدن باعث شده است تا در بندر های اطراف جزیره ی مارو، به خصوص در مقام و جزیره ی لاوان، قایق های متعددی تعبیه شود تا مسافران ساعاتی از روز را به جزیره ی شیدور سفر کنند.
توجه داشته باشید که دسترسی به جزیره ی شیدور تنها از راه آبی امکان پذیر است، بررسی وضعیت جوی و طوفان بسیار حائز اهمیت است. 
جزیره ی لاوان
جزیره ی لاوان، یکی از جزایر خلیج فارس در استان هرمزگان است که به موجب صید مروارید های گران بها، با عنوان جزیره ی مروارید پنهان شهرت دارد. 
منطقه ی تجاری لاوان، یکی از مهمترین پایانه های صادرات نفت ایران است که به سبب شرکت های نفتی متعدد، از امکانات رفاهی مناسبی برخوردار می باشد. 
لاوان نزدیک ترین جزیره به مارون است. برخی از تحلیل گران، علت انزوای جزیره ی مارو در سال های اخیر را به نشت مواد بنزینی از لاوان به مارو بر می شمارند. 
جزیره ی ابوموسی
جنوبی ترین جزیره ی خلیج فارس در استان هرمزگان، ابوموسی نام دارد. این جزیره با آب و هوایی گرم و مرطوب، جزو خوش آب و هواترین منطقه در خلیج فارس محسوب می شود. 
نخسین نامی را که برای این جزیره برگزیده اند، بوموسو نام داشته است. در دوره ی فرمانروایی زندیان، یکی از سرداران کریم خان زند به نام ابوموسی، نام جزیره را با عنوان ابوموسی متحول ساخت. 
جزیره ی ابوموسی یکی از مراکز تجاری صادر کننده ی نفت خام می باشد. این جزیره از شفاف ترین آب های ساحلی برخوردار است و جانورانی دریایی نظیر مار ماهی، کوسه، شاه میگو و لاک پشت سبز دریایی را در خود جای داده است. 
بندر مقام
بندر مقام یکی از مسیر های ساحلی منحصر به فرد در استان هرمزگان است. در بندر مقام، جزیره ی مرجانی شیدور قرار دارد که با ساحلی سفید منظره ای تماشایی را به ارمغان آورده است. 
بندر مقام، زیر مجموعه ای از بخش شیب کوه در شهرستان بندر لنگه ی هرمزگان است که در ادوار گذشته مقر اصلی حکومت قبیله ی ماد بوده است.
در واقع سازه هایی نظیر مساجد، مدارس مقاطع مختلف، سالن های ورزشی قدیمی، مدرسه ی روزانه ی دینی، پارک ساحلی، اسکله و اصناف تجاری مختلف نشان از حکومت قبیله ی ماد دارند. 
نکات ضروری در خصوص سفر به جزیره ی مارو
همان طور که بیان کردیم جزیره ی مارو یک منطقه ی حفاظت شده است که پناهگاه حیوانات حیات وحش به شمار می آید. برای سفر به این جزیره، می بایست از سازمان حفاظت محیط زیست منطقه نامه ی ورود اخذ کنید و نکات بهداشتی ذیل را مورد توجه قرار دهید:
• از رها کردن زباله، مواد پلاستیکی و یک بار مصرف در محیط طبیعی پرهیز کنید.
• از شکار و صید صد های مروارید دار، خزندگان و ماهی ها خودداری کنید. 
• بازه ی زمانی بازدید از جزیره ی مارون را تنها به چند ساعت محدود کنید.
• از جمع آوری تخم لاکپشت های دریایی و پرندگان پرهیز نمایید
مسیر دسترسی به جزیره ی مارو
جزیره ی مارو در قسمت شرقی جزیره ی لاوان قرار دارد. گردشگران می توانند به ساحل لاوان مسافرت کنند و از امکانات رفاهی آن منطقه برخوردار شوند. سپس به کمک قایق های تعبیه شده در سواحل شرقی، به جزیره ی مارو حرکت کنند. 
علاوه بر این، فاصله ی میان شیراز تا بندر مقام معادل 456 کیلومتر است. شما می توانید از شیراز، به سمت فیروز آباد حرکت کنید. سپس به سیراف بروید و در مسیر عسلویه به سمت شهر پارسیان عازم سفر شوید. 
شما می توانید از شهر پارسیان به بندر مقام دسترسی پیدا کنید و به وسیله ی یکی از قایق های محلی، از راه دریایی به جزیره ی شیدور برسید.
آدرس:
بندر عباس- بندر تاریخی کنگ- بندر لنگه- بندر مقام- جزیره ی شیدور
سخن پایانی
همان طور که بیان کردیم جزیره ی شیدور یکی از جزایر استان هرمزگان است که با مساحتی بالغ بر 1 کیلومتر، از زیبایی های بکر و طبیعی منحصر به فردی برخوردار است. 
مار های گزنده و افعی متعددی در میان گیاه های موجود در جزیره، وجود دارند که سبب نام گذاری این منطقه، به نام مارون شده اند. علاوه بر این، جزیره ی مارون یا شیدور، از خزندگانی زیبا نظیر لاک پشت برخوردار است. 
لاک پشت های دریایی از جلبک های جزیره تغذیه می کنند و چرخه ی محیط زیست را متعادل می سازند. 
لازم به ذکر است که حضور مداوم انسان ها در زیستگاه طبیعی شیدور اکوسیستم حیوانات را مختل می سازد. لذا سعی کنید در بازه های زمانی مشخص و کوتاه برای بازدید از جزیره در منطقه ی مارون اطراق کنید و از کمپ های شبانه پرهیز نمایید. 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/874922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای عجیب رجانیوز: شرکت در نشست محیط زیستی باکو اعتبار دادن به سران اسرائیل است

اولین نگرانِ پیروزی ترامپ

عضو مجمع مدرسین حوزه قم: در بحث رابطه با امریکا نباید پای دین را وسط کشید

چرا دهلی از بازگشت ترامپ راضی است؟

فرجام دیکتاتور

فعال اصلاح‌طلب: ارتباط با امریکا می‌تواند منافع دو کشور را تامین کند

جا مانده

گاف امنیتی «بی‌بی»!

خط‌دهی تندروها برای کشیدن پای کشور به جنگ

نقش خودمراقبتی در بهبود سریع‌تر بیماران

نحوه تشخیص آرتروز و رماتیسم

مراقبت‌های قبل و بعد از دیالیز

مسئولیت اجتماعی حلقه گمشده توسعه پایدار در جامعه ایران

مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی: انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث عملیاتی شد

همتی خواستار نهایی سازی سامانه جامع امور گمرکی شد

تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت برای 2 سال دیگر

فرشاد مومنی: سهم معوقه‌های بانکی بخش بازرگانی کشور دو برابر بخش صنعتی است

تخصیص حدود 5400 قطعه سکه طلا در مرکز مبادله ایران

روابط ترامپ با کشورهای حوزه خلیج فارس چگونه خواهد شد ؟

آشنایی با زیباترین جزیره خلیج فارس/ سفر به «مارو» را از دست ندهید

آغاز به کار ششمین جشنواره نخل و آفتاب خور و بیابانک

سرپرست مدیریت مالی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس منصوب شد

16 شناگر به اردوی جدید تیم ملی جوانان دعوت شدند

تمدید گواهینامه ی CARES ذوب آهن اصفهان جهت صادرات محصولات به اتحادیه اروپا و کشور های حوزه خلیج فارس

دارابی: رعایت ملاحظات میراثی در طرح‌های توسعه‌ای کشور الزامی است

تفریح اشرافی اعراب با سلاطین آسمان ایران | بالابان در فهرست گونه‌های در حال انقراض | شیخ‌نشینان خلیج‌فارس چقدر پول برای پرندگان شکاری می‌پردازند؟

ایثاری به بلندای دستان پر مهر سنگربانان نظام سلامت

جزایر 3 گانه برای توسعه چه نیاز دارند؟

صعود به قلل مرتفع اشترانکوه لرستان ممنوع شد

برگزاری همایش اقتصاد دریا محور، پیشران رشد اقتصادی پایدار با تاکید بر بخش خصوصی "

برای همراهی با سرمایه گذاران درمناطق آزاد کشور آماده هستیم

بمباران مهم‌ترین بیمارستان غزه

بازگشت تاریخی یا پایان دموکراسی؟

دیپلمات ایرانی: در دنیای دیپلماتیک همیشه فرصت‌های زیادی وجود دارد

همه بیماری‌های خودایمنی جزو بیماری‌های رماتیسمی است

دیالیز، پایان راه نیست!

توصیه‌های تغذیه‌ای به بیماران دیالیزی

دلیل ایجاد رماتیسم سردی‌ها است

دپوی 65 هزارتن شیرخشک صنعتی در کارخانجات

قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد

ایران‌ رتبه اول جهان در تولید زرشک ‌

یارانه ایرانیان مقیم خارج از کشور قطع می‌شود

انحلال سه صندوق بازنشستگی نشانه شجاعت دولت است

مقام توانیر: قیمت برق متناسب با الگوی مصرف پلکانی افزایش می‌یابد

از خصولتی‌ها هم مالیات بگیرید!

مسولیت اجتماعی حلقه گمشده توسعه پایدار در جامعه ایران

دستور قطع مازوت‌سوزی نیروگاه شازند صادر شد

خلف وعده مونتاژکاران در تحویل خودرو

شوک جدید به متقاضیان مسکن

«سفر در کرانه خلیج فارس»؛ کاوشی جذاب در جاذبه‌های طبیعی و تاریخی ایران