پیام فارس

آخرين مطالب

چه خوب که علی لاریجانی ردصلاحیت شد سیاسی

چه خوب که علی لاریجانی ردصلاحیت شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خدارا چه دیدید. شاید علی لاریجانی که دو دوره پیاپی رد صلاحیت شده است تا مبادا به میدان پاستور برسد چند صباح دیگر عهده دار کاری بزرگ شد. الخیر فی ما وقع.
عبدالجواد موسوی| حکایت اهل سیاست در سرزمین ما حکایت غریبی است. تا وقتی در مصدر امور اجرایی بزرگ قرار نگیرند از موانع و مصیبت های واقعی عالم سیاست درک درستی ندارند. وقتی هم ملتفت می شوند ماجرا از چه قرار است موعد مسئولیتشان به سر می آید و باید بروند جای دیگری مشغول شوند و یا این که کلا حیات سیاسی شان خاتمه می یابد.
عده ای هم تا وقتی رسما از عرصه سیاست کنار گذاشته نشوند درکی از واقعیت نمی یابند.بخش اعظمی از آن ها که امروزه اصلاح طلبشان می خوانیم از این زمره اند.آرمانخواهان رادیکالی که به برکت رد صلاحیت از ساحت سیاست کنار گذاشته شدند و این فرصت را یافتند تا هم کمی مطالعه کنند و هم مهم تر از آن از بیرون به خودشان و مصیبت هایی که برای دیگران رقم زدندنگاه کنند. البته همه سیاست مداران مشمولاین حکم نمی شوند. بیشتر، سیاستمدارانی اهل عبرت گرفتن و یادگیری اند که دغدغهآموختن وسودای بهتر شدن اوضاع ملک و مردم را در سر دارند وگرنه آن که به خیال ثروت اندوزی و قدرت طلبی قدم در این راه می گذارد هزار سال هم اگر از عمرش بگذرد چیزی بر فهم و درکش از عالم افزوده نمی شود.
اما علی لاریجانی جزو معدود سیاستمداران اهل کتاب این سرزمین است. شاید یک علتش این باشد که او علاوه بر تحصیل در رشته فلسفه سالیان سال مدیریت کلان فرهنگی را عهده دار بود و این توفیق اجباری سبب می شد تا از کتاب و خواندن فاصله نگیرد. سیاستمداری که روز بروز با واقعیت های سخت سیاست در این ملک بیشتر آشنا شد و اگرچه از دل جناح راست بیرون آمد اما اندک اندک توانست در زمره سیاستمداران مستقلی درآید که بیرون از دعواهای جناحی به منافع ملی می اندیشند. کاری بس دشوار. آن هم برای مردی که دست کم دو تن از برادرانش سمت و سوی سیاسی آشکار و تندی دارند. فاصله گرفتن از سبب و نسب و برای خود هویتی مستقل تعریف کردن آن هم در عالم سیاست و به ویژه در این سرزمین امری است نزدیک به محال که علی لاریجانی به خوبی توانست از عهده آن برآید.
اما به نظرم فصل درخشان حیات علی لاریجانی بعد از رد صلاحیت های او آغاز شد. البته که در سرزمین عجایب هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست. رئیس جمهور کنونی ایران گواه روشنی است بر این مدعا. شخصی که صلاحیتش برای نمایندگی مجلس تایید نشد چندی بعد توانست به مدد حمایت رهبرانقلاب تایید صلاحیتش را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بگیرد و در کمال ناباوری بسیاری سکان دار ریاست قوه مجریه شود.
خدارا چه دیدید. شاید علی لاریجانی که دو دوره پیاپی رد صلاحیت شده است تا مبادا به میدان پاستور برسد چند صباح دیگر عهده دار کاری بزرگ شد. الخیر فی ما وقع.
من اما فکر می کنم علی لاریجانی رد صلاحیت شده به مراتب از علی لاریجانی سیاستمدار به معنای حرفه ای اش برای این مملکت مفیدتر خواهد بود. گواه این مدعا همین کتابی است که به تازگی به همت دانشگاه تهران چاپ و منتشر شده است. کتاب حقیقتا تالیف خود علی لاریجانی است. این اتفاق را نباید دست کم گرفت. گفتم که علی لاریجانی جزو معدود سیاستمداران اهل کتاب است. کم نیستند سیاستمدارانی که پول داده اند و به اسم آن ها کتاب چاپ شده. از شعر و نثر. از تحقیق و پژوهش در حوزه فلسفه و مباحث نظری و ادبیات و طب و نجوم و تاریخ و ...الخ. لاریجانی اما کتابی را به رشته تحریر در آورده که حاصل تاملات او در حوزه حکمرانی بوده. با نثر خودش. و مهم تر از همه تلاشی برای پُر کردن جای خالی تئوری در حکمرانی. بی تعارف نظام حاکم پس از قریب به نیم قرن حکمرانی هنوز از حیث تئوریک بلاتکلیف است. هنوز با این شعار بنیادین که قرار بوده هویت این نظام حکمرانی را تشکیل دهد تکلیفش معلوم نیست: جمهوری اسلامی ایران. هنوز حد و حدود نقش مردم تعیین نشده و درست به همین دلیل است که یک بار انتخاباتی مثل 88 برگزار می کنیم و یک بار انتخاباتی مثل 1400. در نسبت با اسلام هم همین قدر ماجرا مبهم است.
هنوز نمی دانیم قرار است اسلام حداکثری را در جامعه پیاده کنیم یا اسلام حداقلی را. به همین دلیل از یک طرف در ماجرای بانکداری به اباحه گری محض روی آورده ایم و از طرف دیگر در قصه حجاب هیچ رقمه حاضر نیستیم کوتاه بیاییم.
حتی مفهوم روشنی از ایران به دست نیامده ایم تا مردم بدانند وقتی می گوییم ایران صرفا به حد و حدود مرزی پایبندیم و یا معیارهای دیگری در ذهن داریم.کتاب «عقل و سکون در حکمرانی» تلاشی است برای دست یافتن به تعریف روشنی از حکمرانی. نویسنده کتاب هم به آراء فلاسفه و متفکران ممتاز غربی توجه دارد و هم از حکمت و ادب فارسی غافل نیست.
عدالت و آزادی و توسعه از دغدغه های مهم اوست و با بررسی آراء ابن سینا، علامه طباطبایی و شهید مطهری سعی دارد تعریفی از حکمرانی خوب به دست دهد. درباره این کتاب نکاتی دارم که بماند به وقتش. یعنی امیدوارم فرصتی فراهم شود تا با حضور تعدادی از اهل فرهنگ و سیاست درباره این کتاب به تفصیل سخن بگوییم.
دست به نقد خواندن این کتاب را به اهل سیاست و همه آن ها که دغدغه حکمرانی خوب دارند توصیه می کنم و امیدوارم دکتر لاریجانی به این زودی ها به ساحت سیاست به معنای جدی و پُرمشغله اش باز نگردد. دست کم تا وقتی که بتواند جلد دوم این کتاب را روانه بازار کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/872512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

کنترل کودکان پر جنب و جوش

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

رای دیوان درباره تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر شد

کنترل قیمت دلار با مداخله بازارساز

ناگقته‌هایی از قهرمان خوزستانی| برادر و دوست فارس تمیمی از فداکاری او می‌گویند

عسل وحشی به قیمت نابودی جنگل‌ها | درختان بلوط نورآباد قربانی سودجویی

تمام شهرستان‌های خراسان شمالی باید طعم عدالت و توسعه را بچشند

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

امام جمعه شیراز: برنامه عملیاتی در عرصه فرهنگ نداریم

مطالبات پرستاران استان فارس پیگیری شود

چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود؟

چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

شستن مدام پوست اصلا خوب نیست

قرار گرفتن زیاد در معرض خورشید برای پوست مناسب نیست

خبرخوش برای ایثارگران ؛ فرآیند تامین مسکن تسهیل می‌شود

حقوق وزرای دولت چقدر است؟

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

دستور رئیس جمهور برای واردات به جای جلوگیری از صادرات

تاتنهام تکلیف آینده کاپیتان سون را مشخص کرد

4 خطه شدن محور اهواز - ملاثانی - شوشتر به کجا رسید؟

بررسی مشکلات قضایی و حقوقی اهل سنت در شیراز

امام جمعه شیراز : به مقوله فرهنگ، مردم‌سالارانه و اجتماعی پرداخته شود

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

زندگی در بوموسی گل و بلبل نیست

دیپلمات پیشین: حتی با ترامپ هم امکان مذاکره وجود دارد

دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

چالش‌های ایران و آمریکا به روزهای آخر خود نزدیک شده است

ممکن است حمله ایران به اسرائیل ترکیبی باشد

عرق بوقناق برای افراد دیابتی که بیماری قلبی دارند، مشکلی ایجاد نمی‌کند؟

استاد دانشگاه برکل: ناترازی ایران با اصلاح توزیع حل نمی‌شود

شیب ریزش قیمت طلا تندتر شد؛ سکه امامی پرچم دار کاهش‌ها شد

همایش پایانی هفتمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت برگزار می‌شود

نیم میلیون نفر درگیر پرونده‌های کثیرالشاکی

صف انتظار خرید خودرو؛ مروری به چند خبر برتر دوشنبه 14 آبان

3 کشته و مصدوم بر اثر ترکیدگی لاستیک تریلی هنگام تعمیر

زیرساخت سه کیلومتر از مسیر رفت بزرگراه خلیج فارس در قشم آماده سازی شد

توجه به نقاط کمتر توسعه یافته خراسان شمالی در دولت چهاردهم

جام حذفی / بعثت انتقام گرفت و صعود کرد

مرگ تلخ معلم جوان تالشی در اثر سقوط

روزنامه اصولگرا: موسوی لاری به نیابت از کدام بخش اصلاحات به دولت حمله می‌کند؟

پیشتازی هریس

اپوزیسیون کلاسیک دهه 70 امروز موضعی ضد اسرائیل و پهلوی دارد

کامل‌ترین تعریف درباره نان و آرد سالم

هفتاد به دلار نساخت؛ تحلیلی از بازار ارز

رفع تعهد ارزی با طلا برای صادرکنندگان مشکل‌ساز شد