پیام فارس

آخرين مطالب

تابش: رویداد «سکوی امید» گامی در راستای فناورانه شدن میراث فرهنگی اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری سومین جشنواره بین المللی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی با حضور علیرضا تابش دبیر جشنواره ظهر امروز، هفتم آبان ماه در ساختمان فجر وزارت میراث برگزار شد.
تابش در ابتدای نشست با اشاره به اهمیت میراث فرهنگی عنوان کرد: در فضایی که جامعه امروز ما بیش از پیش به بازگشت به ریشه‌ها احتیاج دارد، میراث فرهنگی می‌تواند همدلی بیشتر مردم ایران در سطوح مختلف را ایجاد کند.
راه درمان این نیاز‌ها کار فرهنگی، رسانه‌ای و تکیه بر اصالت‌های تاریخی کشورمان است.
وی در ادامه افزود: در این شرایط ما جشنواره چند رسانه‌ای میراث را برگزار می‌کنیم که یکی از سکو‌های ارزشمند برای معرفی آثار هنرمندان در عرصه‌های مختلف میراث و راهی برای زنده نگه داشتن میراث است. این نسل لازم است با ارزش‌های فرهنگی خود بیشتر آشنا شود و این جشنواره می‌تواند مسیری برای خلق آثار هنری و کشف استعداد‌های جوانان و نوجوانان شود.
تابش یادآور شد: امیدوارم این جشنواره نه تنها در ترویج مفاهیم میراث کمک کند بلکه الهام بخش جهان در مسیر همدلی مردم و متخصصان علوم میراثی باشد. امسال ما شاهد رشد بهتری نسبت به سال قبل در بخش‌های مختلف جشنواره بودیم، از این رو 4450اثر برای حضور در بخش‌های مختلف دریافت کردیم.
وی یادآور شد: جوایز بخش‌هایی مثل عکس در افتتاحیه جشنواره پانزده آبان در تالار حافظ شیراز اهدا خواهد شد و در بخش‌های میدانی مثل تئاتر و موسیقی و بخش‌های دیگر جوایزشان را در اختتامیه دریافت می‌کنند. 25تندیس برای 40برگزیده در نظر گرفته شده است. با توجه به بین المللی شدن جشنواره به صورت غیررقابتی، (فراخوان فیلم کوتاه، مستند و عکس) را داشتیم، یک فیلم محصول مشترک ایران و تاجیکستان را به عنوان ملودی خواهیم داشت، همینطور آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان، ترکیه، بوسنی که موضوع فیلم‌ها میراث ایران است. یک فیلم دیگر محصول مشترک ایران و ایتالیا را داریم که در بخش بین الملل جشنواره اکران می‌شود.
تابش افزود: در بخش عکس بین‌الملل شاهد آثار عکاسانی از ارمنستان، اسپانیا، روسیه و چین هستیم که در شیراز به نمایش در می‌آیند. در این دوره وجهه مردمی جشنواره مثل همیشه مورد تاکید بوده، کودکان و نوجوانان هم در بافت تاریخی شیراز در قالب برنامه میراث‌داران آینده حضور دارند، از کانون هم خواستیم یک تماشاخانه سیار در این تاریخ وارد فارس کند و در این مسیر اجرای برنامه داشته باشد.
هدیه معاونت فرهنگی میراث
وی اضافه کرد: از دوازدهم تا هجدهم آبان کلیه بنا‌ها و موزه‌های شیراز برای یک هفته برای مردم رایگان است، به جز این پویشی برای آموزش و پرورش و دیگر مراکز آموزشی نیز تهیه شده است.
دبیر جشنواره در ادامه به بخش «میراث دیجیتال» اشاره و بیان کرد: امسال بخش «میراث دیجیتال» از نظر کمیت و کیفیت آثار رشد زیادی داشت. همراه با افتتاحیه جشنواره رویداد «سکوی امید» را در شیراز برگزار می‌کنیم و افراد خلاق و نوآور حوزه میراث‌فرهنگی محصولات خودشان را در این برنامه ارائه می‌کنند. هدف ما این است که حمایت مادی و معنوی حاضران در نشست را برای آن‌ها جذب کنیم. امیدواریم در بخش‌های نوآورانه و خلاقانه مانند بخش «میراث دیجیتال» هم شاهد یک نوع شبکه‌سازی باشیم و فعالان این حوزه را به حامیان متصل کنیم.
وی در ادامه به آمار شرکت‌کنندگان این دوره پرداخت و بیان کرد: بخش «سینما» شامل 6 بخش بود و 328 اثر به دست ما رسید که پس از ارزیابی 82 اثر واجد داوری دانسته شدند. در بخش «هنرهای نمایشی» که شامل چهار بخش بود، 168 اثر دریافت کردیم و 45 اثر پذیرفته شدند. در بخش «ایده و تجربه» که شامل دو بخش است، 78 اثر ارسال شد و 21 اثر واجد داوری شناخته شدند. در بخش «رادیو» که چهار بخش دارد، 164 اثر رسید و 82 اثر انتخاب شدند. در بخش «موسیقی و شعر» با سه بخش 477 اثر به دست ما رسید و 142 اثر پذیرفته شدند. در بخش «عکس» 1570 قطعه عکس ارسال و 45 عکس مورد داوری قرار خواهند گرفت. در بخش «میراث دیجیتال» 61 اثر به دستمان رسید که 39 اثر برای داوری انتخاب شدند. در بخش تلویزیون 292 اثر رسید و 96 اثر پذیرفته شدند و در بخش «میراث‌بانان آینده» 130 اثر دریافت کردیم که 77 اثر داوری خواهند شد.
سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی
دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در ادامه درباره برنامه‌هایی که قرار است در شیراز اجرا شود، گفت: برنامه‌های میدانی ما امسال در شهر شیراز بسیار گسترده است‌. شش نمایشگاه موزه‌ای داریم؛ از جمله نمایشگاه آثار زندیه، سکه‌های ضرب شده شیراز، اسناد وقفی انیس‌الدوله، سردیس 70 پادشاه و نمایشگاه یافته های تمدن ایلام و همچنین 40 اثر منحصربفرد در این‌ نمایشگاه ارائه می‌شود. در موزه شاه‌چراغ نیز نمایشگاه جلوه‌هایی از هنر دوران اسلامی برگزار خواهد شد و یکی از اتفاقات خوب همین نمایشگاه رونمایی از سکه‌ای است که به مناسبت ورود امام رضا(ع) ضرب شده است. 
وی اظهار کرد: از بهار امسال در شیراز برخی از نقایص و زیرساخت‌‌های شیراز مرمت شده است، از جمله تالار حافظ و ترمینال ورودی فرودگاه شیراز. همچنین شهرداری شیراز اعلام‌ کرده است که در این جشنواره اقداماتی را برای فضاهای عمومی شهری از جمله تبلیغات و زیباسازی شهری انجام خواهند داد. امسال برنامه‌های ما تنوع بسیاری دارد و در چهار روز در پهنه فرهنگی شهر شیراز شاهد اتفاقات زیادی خواهیم‌ بود. در حافظیه شیراز برنامه‌های میدانی و دیدار با هنرمندان خواهیم داشت که ویژگی این بخش این است که برخی از گونه‌های نمایشی ثبت‌ملی شده ماند جی جی بی جی را خواهیم داشت.
در ادامه این نشست، لیلا کفاش‌زاده مدیر بخش «میراث‌بانان آینده» گفت: امیدوارم جشنواره سال‌های بعد گسترده‌تر شود. در این بخش ما در حوزه های فیلم کوتاه، مستند، انیمیشن، عکس، نقالی، نماهنگ، شعرخوانی، موسیقی، فیلم تئاتر، تئاتر و... اثر داشتیم. با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان صحبت‌هایی داشتیم و قرار است مربیان کانون در استان فارس در این چهار روز به شیراز بیایند و از جشنواره استفاده کنند. کانون در جشنواره امسال یک‌ سری غرفه‌های آموزشی دارد و قرار است که همه این کارگاه‌ها بر اساس رویکرد توجه به میراث‌فرهنگی، آثار تاریخی و باستانی ایران برگزار شوند. همچنین در شیراز برای تمام مربیان کانون استان فارس نیز کارگاه آموزشی برگزار می‌شود.
محمد یاری مدیر بخش «میراث دیجیتال» نیز عنوان کرد: من به عنوان یک باستان‌شناس می‌گویم که جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی یکی از روش‌های محافظت از این میراث است و نشان می‌دهد که آثار فرهنگی و هنری می‌توانند چه کمکی به میراث‌فرهنگی کنند. در حوزه میراث‌فرهنگی محتواهایی هست که سال‌هاست در کتابخانه‌ها آرشیو شده‌اند.‌ میراث دیجیتال ادبیات جدیدی در ایران است و منظور از میراث دیجیتال این است که در این بخش افراد خلاق و نوآور میراث‌فرهنگی را دیجیتالی کرده و در دسترس افراد قرار می‌دهند. چیزی که امسال برای خود من مهم بود، این بود که ایده‌ها و افراد صرفا در جشنواره فعالیت نداشته باشند و بتوانند در سال آینده بهتر دیده شوند. با همین رویکرد «سکوی امید به آینده» را راه‌اندازی کردیم تا این دوستان‌ بتوانند بیشتر دیده شوند.
در ادامه سید حمیدرضا حسینی مدیر بخش «شعر و موسیقی» جشنواره گفت: ابتکار جشنواره چندرسانه‌ای که یک بخش مستقل را برای شعر و موسیقی و نماهنگ ایجاد کرده‌اند، قابل احترام است زیرا موسیقی میراث شنیداری ماست.‌ در نخستین سال با اینکه تبلیغات ویژه‌ای برای این بخش نداشتیم، اما از شهرهای زیادی آثار متنوعی برایمان ارسال شد. ما در انتخاب آثار علاوه بر موسیقی نواحی، مقامی، سنتی، ارکسترال از آثار امروزی نیز غافل نشدیم. داوران ارزشمندی هم در این بخش داشتیم که از شنیدن بخشی از این آثار شگفت‌زده شدند. در این رویداد ترکیبی از اجرای داوران و برگزیدگان جشنواره و گلچینی از هنرمندان استان را خواهیم داشت که در سعدیه به مدت دو شب برنامه موسیقایی اجرا می‌کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/871900/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت هایی از لانه جاسوسی

48 میلیارد دلار هدررفت سوخت

آش شور انتقاد از انتصابات دولت

جلیلی در مجلس چه می‌کرد؟

اروپای ریاکار، آلمان جنایتکار

سهم دادن دولت به پایداریچی‌ها درست است یا نه؟

بیروت؛ جهان دیگر زندگی به مثابه روایت

دچار آسیب روانی شدم؛ دختر کم‌بینایی که یک سال است در رشته پزشکی ثبت‌نامش نمی‌کنند

خطرات ترساندن ناگهانی دیگران

بهترین مواد غذایی برای کنترل اضطراب

تعریف اضطراب به زبان ساده

ارتباط بین وزن افراد و سلامت روان

انتقاد یک استاد دانشگاه از وضعیت منابع و مصارف بودجه

محمدرضا فرزین در بانک مرکزی ابقا شد

ایران 3.5 برابر جهان گاز مصرف می‌کند

رئیس سازمان بورس: قطعی گاز صنایع کم خواهد شد

دور گرانی خودرو تند شد

همتی: رشد نرخ ارز مربوط به انتظارات تورمی است

گوشت گوسفندی از دلار پیشی گرفت

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان: قیمت بالای گوجه‌فرنگی موقتی است

رئیس سازمان بورس: انشالله خودرو در بورس عرضه می‌شود

2 تتر هدیه اکسکوینو برای شما + نحوه دریافت

اجرای نمایش «جان و جهانی» در فرهنگسرای نیاوران

مبنای اقتدار ایران شهدا، ایثارگران و جانبازان هستند

اجرای برنامه های 13 آبان در 100 شهر فارس

حقوق دستیاران پزشکی از اول مهر با فرمول جدید پرداخت می‌شود

در حوزه خدمت‌رسانی و افزایش منزلت اجتماعی ایثارگران تلاش بیشتری صورت بگیرد

وقوع سانحه برای بالگرد هوانیروز سپاه در شیراز

فعالیت 500 مبلغ روحانی در شیراز

رونمایی از از پوستر همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان

بهمن نوری: اکنون خراسان شمالی در نقطه پیشاتوسعه قرار دارد + فیلم

توئیت صدراعظم آلمان در پی اعدام جمشید شارمهد+ عکس | رصد روز

مادر شهیدان رضایی آسمانی شد

وزیر بهداشت: حقوق دستیاران پزشکی از اول مهر با فرمول جدید پرداخت می‌شود

شکارچیان تشی فراشبند متوقف شدند

ادعای مالکیت جزایر؛ باز هم پای یک شاه در میان است

حقوق این گروه از اول مهر با فرمول جدید پرداخت می‌شود

جشنواره میراث فرهنگی؛ نقطه پیوند تاریخ و هویت

توقیف و معدوم سازی ماهی و میگوی غیر قابل مصرف در فسا

نظارت و ارزیابی امنیت سایبری دستگاه‌ها در دستور کار قرار گیرد

بهشت گمشده شیراز (تنگ بُستانک)؛ جایی که طبیعت هنرنمایی می‌کند

بارش پراکنده باران ، فردا در برخی مناطق فارس

توسعه خراسان شمالی پشت دیوار بگو مگوهای سیاسی متوقف نمی شود

اعلام مسیر‌های راهپیمایی یوم الله 13 آبان در خوزستان

مادر 2 شهید فراشبند آسمانی شد

ارسال 4هزار و 451 اثر به سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی

تسهیلات 251 میلیارد تومانی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های فارس

مهم‌ترین خبر‌های ورزشی فارس، امروز 9 آبان

نمایش آثار کم‌نظیر عیلامی‌ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه کمیاب در شیراز

آیت الله صدیقی خطیب این هفته نمازجمعه تهران است