پیام فارس

آخرين مطالب

کوچ نماینده اهل سنت و کُرد مجلس به پاستور /یارانِ جلیلی به در بسته خوردند، کریم حسین زاده معاون پزشکیان شد اجتماعي

کوچ نماینده اهل سنت و کُرد مجلس به پاستور /یارانِ جلیلی به در بسته خوردند، کریم حسین زاده معاون پزشکیان شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - صحن علنی مجلس یک روز پس از آنکه به کلیات اولین لایحه بودجه دولت پزشکیان رأی داد، بازهم در مسیر همراهی با دولت تازه روی کار آمده به استعفای یک نماینده خود نیز رأی مثبت داد تا او از امروز در قامت معاون رئیس جمهور ایفای مسئولیت کند.
صبح امروز در حالی صحن علنی مجلس دوازدهم به ریاست محمدباقر قالیباف، آغاز شد که درخواست مجدد استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده اشنویه و نقده برای حضور در دولت پزشکیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این بار با موافقت بهارستان‌نشینان همراه شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این درحالیست که در هفته‌های گذشته نمایندگان با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده و حضور او در دولت پزشکیان به عنوان معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم مخالفت کرده بودند اما درپی پافشاری دولت، بالاخره مجلسی‌ها از موضع خود کوتاه آمدند و حسین‌زاده اولین معاون اهل سنت و کُرد رئیس جمهور شد.
چرا حسین‌زاده پیشنهاد پزشکیان را بدون تعلل پذیرفت؟ طبق ماده 92 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، پس از آنکه تقاضای استعفا توسط هیأت رئیسه مجلس قرائت شد، نماینده متقاضی استعفا به دفاع از علت استعفای خود خواهد پرداخت. در همین راستا، عبدالکریم حسین‌زاده ، با حضور در پشت تریبون مجلس، خطاب به نمایندگان گفت: «عده‌ای می‌گویند حسین زاده دو شغله است، اما خداوند را شاهد می‌گیرم که یک بار هم به آن ساختمان نرفتم و در جلسه‌ای شرکت نکردم. حتی تیمی برای حفاظت بنده مشخص کردند، اما من قبول نکردم و گفتم تا زمانی که از مجلس خارج نشدم، حق نزدیکی به من را ندارید.»
وی با اشاره به علت پذیرفتن درخواست پزشکیان گفت: «بدون هیچ‌گونه تعللی پیشنهاد رئیس‌جمهور برای تصدی معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را قبول کردم، چرا که برای خدمت به محرومان انگیزه زیادی دارم.»
حسین‌زاده ادامه داد: «نمایندگان مجلس! من یکی از شما هستم و می‌دانم که هیچ‌کس به اندازه شما اشراف به نظام مسائل کشور ندارد. یقین دارم که اگر از یکی از شما بپرسند که فلان روز در کدام بخش و روستا مشکل وجود داشته است، خبر دارید. مطمئن باشید که بنده نظام مسائل فقر، بحران و فساد در کشور را با مشورت شما نمایندگان تدوین خواهم کرد.»
همچنین حسین‌زاده گریزی هم به انتقادات نمایندگان از صدور حکم پزشکیان پیش از بررسی تقاضای استعفا زد و بیان کرد: «یکی از مواردی که دوستان نماینده گله داشتند و به حق هم گله داشتند، زمان حکمی بود که برای بنده صادر و ابلاغ شد و آنان به شیوه ابلاغ حکم انتقاداتی داشتند. واقعیت آن است که هم بنده و هم رئیس جمهور به هیچ وجه من الوجوه مایل به این نبودیم که حکم امضا شده توسط رئیس جمهور پیش از استعفای بنده از نمایندگی مجلس و پیش از تأیید مجلس برای خروج بنده از مجلس، رسانه‌ای شود، اما این اتفاق افتاد.»
وی افزود: «بنده خداوند را شاهدم که حکم رئیس جمهور برای بنده یک حکم انشایی بود و حکم ابلاغی نبود و در رسانه‌ها منتشر شد.»

پیام فارس

تندروها برای مخالفت با استعفای کریم حسین زاده به صف شدند پس از اظهارات عبدالکریم حسین‌زاده، میکروفون 6 نفر از نمایندگان در جهت مخالفت با استعفای او باز شد و به بیان دلایل مخالفت خود پرداختند. مخالفانی که بیشتر از طیف تندرو و یاران سعید جلیلی در مجلس بودند. قاسم روانبخش، نماینده قم در مجلس ، اولین فردی بود که در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، سخن گفت. 
او با اشاره به پافشاری دولت در تصمیم خود گفت: «برای من جای سوال و بسیار تعجب است که وقتی استعفای آقای حسین‌زاده یک بار در مجلس مطرح شد و مجلس مخالفت کرده است، چرا دولت بر این امر اصرار دارد؟ به نظرم این کار نوعی توهین به مجلس است چراکه اینگونه تلقی می‌کنند که نمایندگان بدون تفکر و دقت رای دادند و دوباره می‌خواهند یک بار دیگر با دقت و تدبیر به این استعفا رای دهند.»
وی ادامه‌داد: «اگر به فرض مجلس به استعفای مجدد رای دهد ممکن است در بیرون شائبه‌ای مطرح و گفته شود که چه اتفاقی افتاده که مجلس از رای قبلی خود بازگشته است؟ همچنین باید به این نکته توجه کرد که مقام معظم رهبری توصیه داشته و دارند که تا می‌شود از مجلس وزیر و معاون انتخاب نشود چرا که نمایندگان مجلس با مردم پیمان بستند که تا 4 سال نماینده مردم باشند. نمایندگان پیمانی 4 ساله با مردم می‌بندند. وقتی ما با استعفای آقای حسین‌زاده موافقت کنیم، مردم حوزه انتخابیه او برای مدتی از حضور نماینده محروم می‌شوند.»
امیرحسین ثابتی، دست راست سعید جلیلی در مجلس هم، از مخالفان دیگر این استعفا بود. این نماینده تهران در مجلس گفت: «ما بحث شخصی با آقای حسین‌زاده نداریم و اگر امروز به جای ایشان فرد دیگری هم بود من مخالف بودم چرا که اینکه یک نفر سه هفته پیش در صحن صحبت کرده است و نمایندگان به هر دلیلی با استعفای او مخالفت کردند، دوباره بدون تغییر شرایط همان درخواست مطرح می‌شود؛ آیا این غیر از لجبازی با مجلس است؟ خاطرم هست که در یکی از دولت‌ها وقتی وزرای دولت استیضاح می‌شد، رئیس جمهور برای آنها حکم مشاور صادر می‌کرد و گفته می‌شد که دولت در حال لجبازی با مجلس است.»
وی افزود: «مسئله بعدی این است که همه ما از مردم رای گرفتیم و قولی به مردم داده‌ایم که 4 سال در مجلس بمانیم؛ حال اینکه امروز به بهانه اینکه پست دیگری بگیریم از نمایندگی مجلس استعفا دهیم، باعث می‌شود که مردم بگویند که مجلس در راس امور نیست و نمایندگان مجلس را پله‌ای کردند تا به مناصب دیگر برسند. از طرف دیگر طبق قانون، ایجاد معاونت توسعه روستایی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، چرا کاری که خلاف قانون آئین نامه و همه چیز است را انجام دهیم؟ مسئله بعدی توصیه رهبری مبنی بر عدم خروج نمایندگان از مجلس است؛ رهبری به چه زبانی بگویند که مجلس را خالی نکنید؛ مردم نقده و اشنویه چه گناهی دارند که تا چند ماه نباید نماینده داشته باشند؟»
حمید رسایی ، مخالف سوم با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده بود. او که در چند روز گذشته در پی فرستادن لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس، به دولت تاخته و پزشکیان را تهدید کرده بود، بار دیگر از تریبون صحن علنی برای حمله به ظریف و پزشکیان استفاده کرد. 
رسایی گفت: «از آن رأی قبلی که ما دادیم تا الان چه چیزی عوض شده است که مجدداً باید تقاضای استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس را بررسی کنیم؟ بنده با شخص حسین‌زاده مخالفتی ندارم، بلکه این روال را غلط می‌دانم و این تضعیف مجلس است. اگر می‌خواهید خودتان را تضعیف کنید به این استعفا و به این کار تن دهید. ما یک ماه پیش تقاضای استعفای حسین‌زاده را بررسی کردیم و الان همه چیز سر خودش جای خودش است و دلیلی ندارد که رأی ما تغییر کند.»
وی با اشاره به لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس بیان کرد: «باید به قانون احترام گذاشته شود، قانون نحوه انتصاب اشخاص در ماغل حساس به امضای همین رئیس مجلس رسیده است و از سال 1401 قانون شده است. این قانون می گوید اگر کسی خودش، همسر و فرزندش تابعیت داشته باشد نباید پست حساس بگیرد. بعد رئیس جمهور محترم کسی را که وزارت اطلاعات می گوید فرزندش تابعیت آمریکا دارد، معاون راهبردی کرد. تابعیت قهری یک چیز من درآوردی است.»
مجتبی ذوالنوری، نماینده قم از دیگر چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری است. او که در جریان بررسی استعفای اول حسین‌زاده در جایگاه مخالف صحبت کرده بود، امروز هم بار دیگر به عنوان مخالف از تریبون گفت: «عده‌ای می‌گویند حسین‌زاده انگیزه خود را از دست داده است و دیگر نمی‌تواند در مجلس به خوبی فعالیت کند، این چه منطقی است که مطرح می‌شود؟»
وی ادامه داد: «ما باید منافع ملت را مد نظر قرار دهیم. هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به چه حقی مجدداً این استعفا را در دستور کار قرار داده است؟زمانی که مجلس شورای اسلامی به یک وزیر رأی اعتماد نمی‌دهد، مگر ما مجدداً آن را بررسی می‌کنیم که الان باید مجدداً تقاضای استعفای حسین‌زاده را بررسی کنیم؟»
مهدی کوچک‌زاده ، از دیگر نمایندگان تندرو مجلس بود که به عنوان مخالف در جایگاه قرار گرفت اما از نمایندگان خواست به تقاضای استعفای حسین‌زاده رأی مثبت بدهند. کوچک‌زاده از جمله نمایندگانی بود که به صدور حکم پیش از موعد مسعود پزشکیان معترض بود و گفت: «حسین‌زاده کرد غیرتمند و فرزند و نوه شهید است. چند هزار نفر مانند پدر او برای حفظ تمامیت ارضی کشور شهید شدند؟ کور خواندید، ما مشکلی با کرد بودن و اهل تسنن بودن عبدالکریم نداریم. بلکه حرف بنده آن است که در این انتخابی که رئیس جمهور انجام داده است، اصل تعارض منافع رعایت نشده است. بهتر بود که رئیس جمهور فردی را برای مناطق محروم انتخاب کند که خودش متعلق به یک منطقه محروم نباشد.»
نماینده تهران بیان کرد: «از رئیس جمهور می‌خواهم که اول حکم ندهد و بعد نماینده استعفا دهد، بلکه باید قانون رعایت شود و وفاق فقط حول قانون قابل شکل است. البته این آنجایی که در رسانه‌ها بعضاً می‌گویند که علت مخالفت ما با حسین‌زاده مسائل مربوط به شیعه و سنی و فارس و کرد بودن است، بیایید به استعفای حسین‌زاده رأی مثبت دهیم چرا که به هیچ وجه این مسائل دلایل مخالفت ما نبوده و نیست.»
محمدرضا احمدی سنگر، نماینده رشت در مجلس به عنوان ششمین و آخرین مخالف استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس بود که بیان کرد: «از اینکه آقای حسین‌زاده قصد خدمت دارد بسیار ممنون هستیم اما یکی از افتخاراتی که نصیب نمایندگان مجلس می‌شود این است که مردم به آنها رای می‌دهند تا خدمت کنند و به نظر من در مجلس خدمتی است که شاید در دولت وجود نداشته باشد.»
وی افزود: «از سوی دیگر مردم عزیز نقده و اشنویه به امیدی به آقای حسین‌زاده رای داده‌اند؛ آنها همیشه ثابت کردند که در پای نظام، انقلاب و ارزش‌ها هستند و شهدای بسیاری تقدیم کرده‌اند. این مردم ولی نعمت ما هستند و وقتی به ما رای می‌دهند که به عنوان نماینده آنها پیگیر امورات‌شان باشیم، نباید مجلس را مسیری برای ارتقای خودمان قرار دهیم؛ نباید این موضوع در مجلس باب شود که نماینده به مجلس بیاید و با لابی‌گری به دولت راه پیدا کند؛ این موضوع موجب دلسرد شدن مردم می‌شود.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «ما نمایندگان مجلس در ابتدای دوره نمایندگی خود سوگند یاد کرده‌ایم که ودیعه‌ای را که ملت به ما سپرده است را به عنوان امینی عادل پاسداری کنیم و در انجام وظایف وکالت امانت و تقوا را رعایت نماییم؛ چه خدمت و سوگندی بهتر از این چرا که همه سوگند خورده‌ایم برای این مسیر، راه و نمایندگی کار کنیم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشیم.»
رأی موافق بهارستان به عبدالکریم حسین‌زاده در نهایت علی‌رغم تلاش تندروها برای رأی نیاوردن تقاضای استعفای عبدالکریم حسین زاده، بهارستانی‌ها به استعفای او رأی موافق دادند تا این نماینده مجلس به عنوان معاون امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور رئیس جمهور در دولت حضور پیدا کند.
27215
کد خبر 1977553

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/871718/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقتصاد دانش بنیان، ظرفیت ها و چالش ها

درمان روماتیسم

کاندید مناسب برای جراحی زیبایی بینی

بهبود سلامت چشم‌ها در 6 هفته

تأثیر مکمل‌های کلاژن بر چاقی صورت

بهترین مکمل برای افزایش وزن افراد لاغر

افزایش 4 هزار واحدی شاخص کل بورس

طرح عدالت توزیع در یارانه‌های نقدی باعث تغییری در دهک بندی‌ها می‌شود؟

موافقت مجلس با افزایش سرمایه ایران در صندوق بین المللی پول

برنامه افزایش سرمایه بانک‌های دولتی ابلاغ شد

عارف: باید جلوی سوءاستفاده دشمنان در عرصه اقتصادی را بگیریم

سازمان تأمین اجتماعی عزل مدیران شرکت‌های شستا را لغو کرد

سخنگوی سازمان تعزیرات: به تخلفات گران‌فروشی نانوایی‌ها رسیدگی می‌شود

خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران؛ حذف یارانه این گروه قطعی شد

منصور بیجار اولین استاندار بلوچ و اهل سنت سیستان و بلوچستان شد

بزرگراه یادگار امام (ره)، کارکردی مشابه بزرگراه امام علی (ع) پیدا می‌کند

زنگ استکبارستیزی در مداس استان فارس نواخته می شود

تشریح برگزاری برنامه‌های کنگره 15 هزار شهید استان فارس

مسئول امور بانوان بنیاد دِعبِل خُزاعی لرستان معارفه شد

موسیقی به پژوهش‌های خلاقانه نیاز دارد

مردم‌داری، تقوا و اخلاص از ویژگی های امام جمعه شهید کازرون بود

برد تیم چلیچه از اردکان در لیگ دسته یک فوتبال ساحلی کشور

نت‌های جوانان در فرهنگسرای بهمن به صدا در می‌آید

نمایندگان دولت در ساختارهای قانونی فعالیت کنند / به اتباع مجاز خدمات ارائه شود

منصور بیجار استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان کیست + سوابق

تامین ٢5 هزار تن کود برای کشت پاییزه محصولات کشاورزی فارس

حضور دانشجویان دانشگاه شیراز در نشست علمی دانشگاه‌های کشورهای عضو بریکس

معاون اهل سنت معاون پزشکیان کیست؟عبدالکریم حسین زاده کیست؟

تأمین 25 هزار تن کود برای کشت پاییزه در فارس

مرمت ستون سنگی رامگرد در شیراز

استاندار کردستان اهل تسنن و کرد هستند+فیلم

شهید علی اصغر غواصیه؛ جهادگر مجاهدی در راه انقلاب

یکی از فرهنگیان بلوچ اهل سنت در دولت پست گرفت

اولین استاندار بلوچ اهل تسنن سیستان و بلوچستان منصوب شد؛ منصور بیجار کیست؟

دخالت علم در حوزه‌های نظامی و انتظامی فعالیت‌ها را سامان‌یافته‌تر می‌کند

طرز تهیه فرنی کدو حلوایی مجلسی با طعم کره ای و زعفرانی

پیام رهبر انقلاب در پی‌شهادت امام جمعه کازرون

انتصاب یک استاندار بلوچ و اهل سنت

منصور بیجار کیست؟/ استاندار جدید و اهل سنت سیستان و بلوچستان را بشناسید

تلاش 1400 ساله اهل بیت(ع) بستگی به حرکت امروز ما دارد

اشتغال زایی برای 1161 نفر در منطقه اقتصادی خلیج فارس طی 7 ماهه امسال

فوری/ سرقت مسلحانه از بانک ملی/ چند نفر مجروح شدند+ جزئیات

اجرای برنامه محفل در بوموسی

قهرمانی ورزشکار فارس در مسابقات کشتی پهلوانی جام جمهوریت ترکیه

بانک‌ها از برخورد سلیقه‌ای در بررسی طرح‌های متقاضی تسهیلات پرهیز کنند

ثبات قیمت مرغ در بازار را باور کنیم؟

یک بالگرد آموزشی سپاه دچار سانحه شد

سقوط بالگرد سپاه در شیراز+ جزئیات | سپاه فجر بیانیه داد

تلاش بیشتری برای افزایش منزلت اجتماعی ایثارگران صورت گیرد

سقوط بالگرد سپاه در اطراف شیراز