پیام فارس

آخرين مطالب

افزایش سرعت تولید خودرو در مهر‌‌‌ماه اجتماعي

افزایش سرعت تولید خودرو در مهر‌‌‌ماه
  بزرگنمايي:

پیام فارس - با توجه به تولید نیم میلیون دستگاهی خودروسازان و با در نظر گرفتن برنامه تولید یک‌میلیون‌دستگاهی سواری‌ها در سال جاری (برنامه مدنظر وزارت صمت برای تولید خودرو‌های سواری در بخش دولتی) سه خودروساز بزرگ کشور تا پایان مهرماه 50درصد از این برنامه را محقق کرده‌اند؛ بنابراین اگر قرار است برنامه تولید یک میلیون‌دستگاهی مدنظر وزارت صمت محقق شود، خودروسازان باید در پنج ماه باقیمانده از سال 500هزار دستگاه محصول دیگر را تولید کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برای رسیدن به این تیراژ، خودروسازان باید به طور متوسط ماهی 100هزار دستگاه محصول سواری را در ماه‌های باقیمانده از سال به تولید برسانند؛ اتفاقی که با توجه به شرایط خودروسازی کشور، به‌خصوص کمبود نقدینگی و محدودیت ارزی، در رخ دادن آن تردید وجود دارد، هرچند غیر‌ممکن هم نیست.
بهبود تولید ماهانه بررسی آمار تولید خودروسازان در مهر ماه امسال و مقایسه آن با ماه قبل - شهریور - نشان می‌دهد تولید ماهانه آن‌ها رشد داشته است.
طبق آمار، خودروسازان در شهریور امسال حدود 72هزار دستگاه محصول سواری را تولید کرده بودند، اما در مهر‌ماه، تیراژ آن‌ها به 84هزار و 246دستگاه رسیده است؛ بنابراین تولید ماهانه خودروسازان بزرگ وابسته به دولت، حدود 17درصد بالا رفته است.
در حالت تفکیکی، ایران‌خودرو در مهرماه امسال 48هزار و 20دستگاه تولید داشته که در مقایسه با تیراژ 43هزار و 582دستگاهی شهریور، از رشد بیش از 10درصدی حکایت دارد.
سایپا نیز تولید 25هزار و 113دستگاهی در نخستین ماه پاییز داشته که در مقایسه با تیراژ 20هزار و 299دستگاهی شهریور رشدی حدودا 24درصدی را به خود می‌بیند.
همچنین پارس‌خودرو که تولید 11هزار و 113دستگاهی در مهر‌ماه داشته، نسبت به تیراژ هشت‌هزار و 21دستگاهی در شهریور رشد حدودا هزاردستگاهی را تجربه کرده است.
بیشتر بخوانید:وعده وزیر پیشنهادی صمت برای واردات خودرو ارزان‌قیمت
تولید کل سه خودروساز بزرگ کشور در مهرماه امسال نسبت به مرداد حدود 39درصد بالارفته است.
جزئیات کارنامه تولید 7 ماهه خودرو بنابر آمار منتشرشده در سایت کدال، ایران‌خودرو توانسته در هفت ماه امسال حدود 290 هزار دستگاه محصول سواری را به تولید برساند. این شرکت در هفت ماه مشابه سال گذشته، حدودا 299 هزار دستگاه تولید داشت؛ بنابراین تیراژ این شرکت نسبت به هفت ماه مشابه پارسال افت حدودا 9 هزار دستگاهی، معادل سه‌درصد، را تجربه کرده است.
ایران خودرو در هفت ماه امسال مانند قبل بیشترین تولید خود را به مدل‌های پژو اختصاص داده است. این در حالی است که ایران‌خودرو در‌حال‌حاضر فقط پژو 207 را از این خانواده به تولید می‌رساند.
این شرکت در بازه زمانی تحت بررسی، حدود 103 هزار دستگاه پژو را تولید کرده است. با توجه به تولید 162 هزار و 713 دستگاهی خانواده پژو در هفت ماه مشابه پارسال، ایران خودرویی‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدودا 37 درصدی داشته اند.
در بین دیگر محصولات ایران خودرو، گروه سورن تیراژ 62 هزار و 505 دستگاهی را در هفت ماه امسال از خود به جا گذاشته است. با در نظر گرفتن تیراژ حدودا 30 هزار دستگاهی این گروه خودرویی در هفت ماه پارسال، ایران‌خودرویی‌ها توانسته‌اند تولید در این گروه را بیش از دو برابر کنند.
طبق آمار منتشره در سایت کدال، دنا نیز در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تیراژ بیشتری داشته است. ایران‌خودرو اعلام کرده در هفت ماه امسال 49 هزار و 548 دستگاه دنا را به تولید رسانده است؛ بنابراین با توجه به تیراژ 47 هزار و 224 دستگاهی این خودرو در هفت ماه پارسال، تولید دنا نزدیک به پنج‌درصد بالا رفته است.
اما دیگر محصول ایران خودرو به نام رانا هفت ماه امسال را نیز با افت پشت‌سر گذاشته است. طبق اطلاعات منتشر‌شده در کدال، تا پایان مهر امسال 9 هزار و 822 دستگاه رانا در این شرکت به تولید رسیده است؛ بنابراین با در نظر گرفتن تیراژ حدودا 12 هزار دستگاهی مدت مشابه پارسال، تولید رانا بیش از 18 درصد افت را به خود می‌بیند.
ایران‌خودرویی‌ها در هفت ماه امسال هشت‌هزار و 839 دستگاه هایما را نیز مونتاژ کرده‌اند، حال آنکه در مدت مشابه پارسال، تیراژ این مونتاژی چینی بیش از 11 هزار و 800 دستگاه بود؛ بنابراین مونتاژ هایما در هفت ماه امسال حدود 25 درصد افت کرده است.
طبق آمار منتشره در کدال، ایران خودرو در هفت ماه امسال بالغ بر 39 هزار دستگاه تارا تولید کرده است. این خودروساز در هفت ماه پارسال 25 هزار دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود؛ بنابراین تولید تارا در هفت ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 14 هزار دستگاهی، معادل بیش از 67 درصد را به ثبت رسانده است.
در آمار تولید ایران‌خودرو، اما آیتمی به نام خودرو‌های تولیدی تجاری‌نشده سایت‌ها وجود دارد که عدد درج‌شده در مقابل آن، چهارهزار و 484 دستگاه است. این خودرو‌ها احتمالا به دلیل کسری قطعات و تحت عنوان محصول ناقص، انبار شده‌اند؛ بنابراین با این فرض، تا وقتی کسری قطعاتشان تامین نشود، امکان تجاری‌سازی نخواهند داشت.
از ایران خودرو بگذریم و سراغ گروه سایپا برویم؛ دومین خودروساز بزرگ کشور که بیشترین حجم از سبد محصولاتش در هفت ماه امسال نیز به خانواده ایکس 200 (کوئیک و ساینا) اختصاص داشته است. سایپا به کدال اعلام کرده که تولید محصولات سواری این شرکت در هفت‌ماه امسال حدودا 161 هزار و 200 دستگاه بوده است.
با توجه به تیراژ 170 هزار و 461 دستگاهی هفت ماه پارسال، تولید دومین خودروساز بزرگ ایران بیش از 9 هزار دستگاه، معادل حدودا 5.5 درصد، پایین آمده است.
طبق آمار منتشره در کدال، سایپا در تولید خانواده ایکس 200 آمار بیش از 120 هزار دستگاهی را طی هفت ماه سال جاری از خود به جا گذاشته است. با توجه به تولید بیش از 141 هزار دستگاهی این گروه خودرویی در هفت ماه پارسال، تیراژ خانواده ایکس 200 حدود 15 درصد افت را نشان می‌دهد.
در بازه زمانی تحت بررسی، سایپا همچنین توانسته 30 هزار و 699 دستگاه شاهین معمولی و اتومات را به تولید برساند. این در حالی است که طی هفت ماه سال گذشته تیراژ شاهین حدود 28 هزار دستگاه بود. با این حساب، تولید شاهین نسبت به هفت ماه مشابه پارسال افزایش حدودا 2700 دستگاهی معادل 10 درصد داشته است.
دومین خودروساز ایران، اما در بازه زمانی تحت بررسی، حتی یک دستگاه آریا اتومات هم تولید نکرده است. البته در هفت ماه مشابه پارسال نیز تنها 12 دستگاه آریا اتومات در این شرکت تولید شده بود.
سایپا در آمار تولید خود گزینه‌ای به نام «سایر» نیز دارد که مشخص نیست چه خودرو‌هایی را شامل می‌شود. تیراژ این بخش، 10 هزار و 487 دستگاه اعلام شده است، حال آنکه در هفت ماه مشابه پارسال، تولید این خودرو‌ها تنها هزار و 110 دستگاه بود؛ بنابراین در هفت ماه امسال، خودرو‌های «سایر» سایپا رشد حدودا 9.5 برابری داشته است.
بیشتر بخوانید:بعد از دریافت 3 پیامک بی‌حجابی در خودرو چه می‌شود؟
از سایپا به پارس‌خودرو برویم؛ سومین خودروساز بزرگ کشور که در هفت ماه سال جاری، 59 هزار و 502 دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده است. در مقایسه با تیراژ 65 هزار و 171 دستگاهی هفت ماه مشابه پارسال، تولید این شرکت حدودا 9 درصد افت را نشان می‌دهد.
پارس‌خودرو در هفت ماه امسال کوئیک دنده معمولی، ساینا اس، سهند و گروه Q200 را به تولید رسانده است. طبق گزارش ارسالی به بورس، گروه Q200 پارس‌خودرو تیراژ 39 هزار و 233 دستگاهی در هفت ماه امسال داشته که نسبت به مدت مشابه پارسال با تیراژ 43 هزار و 673 دستگاهی، از افت بیش از 10 درصدی حکایت دارد.
پارس‌خودرو همچنین در حالی هزار و 234 دستگاه کوئیک معمولی دنده‌ای را در هفت ماه امسال تولید کرده که در مدت مشابه پارسال، 21 هزار و 477 دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده بود. این محصول در مهرماه امسال هیچ تولیدی نداشته و به نظر می‌رسد پارس‌خودرو آن را از سبد محصولاتش حذف کرده است.
خودروساز سوم ایران همچنین در هفت ماه امسال بیش از هشت‌هزار دستگاه سهند را به تولید رسانده است. سهند محصول جدید پارس‌خودرو به شمار می‌رود که در هفت ماه مشابه پارسال تنها 21 دستگاه از آن تولید شد.
پارس‌خودرو در بازه زمانی تحت بررسی 11 هزار و 33 دستگاه ساینا اس را نیز تولید کرده است. این خودرو در هفت ماه مشابه پارسال هیچ تولیدی در پارس‌خودرو نداشت.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/871680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خاورمیانه زیر سایه انتخابات آمریکا

جلیلی از سایه در آمد

سرمقاله آرمان ملی/ آمریکا تحریم‌ها را برنمی‌دارد

سرمقاله رسالت/ چند نکته در باب لایحه بودجه 1404

آنچه باید درباره سرطان پستان بدانیم/ از تشخیص تا درمان

انار و این همه خاصیت؟!

خواص بی‌نظیر دانه شنبلیله

«سل» دوباره کشنده‌ترین بیماری‌ عفونی جهان شد

توضیحات سخنگوی دولت درباره برطرف شدن منع رجیستری آیفون

پرداخت وام مشاغل خانگی به متقاضیان با قید فوریت

معاون وزارت جهاد کشاورزی: التهاب در بازار مرغ به زودی فروکش می کند

اظهار نظر عجیب مدیر عامل شرکت ملی گاز

شعبده بازی بانک‌ها با نرخ سود تسهیلاتِ 23 تا 47 درصد

ثبت‌نام دوباره در انتخابات نظام مهندسی غیرقانونی اعلام شد

فرزین: قصد ما افزایش یک میلیارد و 783 میلیون دلار در صندوق بین‌المللی پول است

مهاجرانی: سازوکار اجرایی رجیستری آیفون به زودی اعلام می‌شود

گرانفروشی عجیب شرکت‌های لبنیاتی به بهانه D3

تخته‌گاز قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 69 هزار تومان رسید

دریادار سیاری: انقلاب اسلامی ایران به برکت خون شهدا تبدیل به درختی تنومند و شکست‌ناپذیر شده است

"شیراز" از تغییر نرخ بیش از 10 درصدی گفت

مراسم 13 آبان در 100 شهر استان فارس برگزار می‌شود

سخنگوی دولت: یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد

در دانشگاه شیراز چه می‌گذرد؟!/ دانشگاه یا گاه دانش!

کوچک‌زاده: مشکلی با کرد و اهل تسنن بودن حسین‌زاده نداریم

فوری /یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد /منصور بیجار کیست؟

مراسم 13 آبان در 38 شهرستان فارس برگزار می‌شود

فوری /موافقت مجلس با استعفای عبدالکریم حسین زاده /یک کُرد اهل سنت معاون پزشکیان شد

استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شد+منصور بیجار کیست؟

اولین استاندار بلوچ سیستان و بلوچستان انتخاب شد/ منصور بیجار کیست؟

نخستین بلوچ اهل تسنن استاندار سیستان و بلوچستان شد

منصور بیجار به عنوان اولین بلوچ اهل تسنن استاندار سیستان و بلوچستان شد

اعضای شورای هیات های مذهبی قشم انتخاب شدند

اصرار مجدد دولت به استعفای حسین زاده باعث تعجب است

برای اولین بار / شهروند بلوچ اهل سنت ،‌ استاندار سیستان و بلوچستان شد

شهروند بلوچ اهل سنت، استاندار جدید سیستان و بلوچستان

اولین بلوچ اهل تسنن استاندار سیستان و بلوچستان شد+ فیلم

کسب مدال طلای مسابقات کشوری “رفاقت مهر”

مخالفت دو نماینده قم با استعفای کریم حسین زاده / یک اهل سنت دیگر را انتخاب کنید /می‌گویند حسین‌زاده انگیزه خود را از دست داده، این چه منطقی است؟

استاندار سیستان و بلوچستان معرفی شد+ سوابق اجرایی

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد

منصور بیجار، استاندار سیستان و بلوچستان کیست؟

با استاندار جدید سیستان و بلوچستان آشنا شوید

چرا دولت بر استعفای حسین زاده اصرار داشت؟

یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد

تشدید نظارت ها بر حوزه حمل و نقل کالا و مسافر در شیراز

منصور بیجار، اولین استاندار بلوچ اهل تسنن سیستان و بلوچستان کیست؟

استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان منصوب شد

«روز خون» با الهام از شخصیت های اصلی حادثه تروریستی شیراز نوشته شده است

اعلام فراخوان بیست‌و‌پنجمین دوره مسابقات ‌«پرسش مهر‌ ریاست‌جمهوری»‌

زیرسازی و آسفالت 4 هزار متر مربع از معابر روستای حسن آباد دوراب