پیام فارس

آخرين مطالب

گاف عجیب در پوستر حمایت از جزایر سه‌گانه+ عکس اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ،ادعای بی‌اساس امارات درباره جزایر سه‌گانه ایرانی طی روزهای اخیر، علاوه بر واکنش مسئولان سیاسی کشور، با پاسخ مردم کشورمان در فضای مجازی هم روبرو شده است. در همین رابطه پوستری تحت عنوان حمایت از جزایر سه گانه ایرانی در توئیتر منتشر شده که با یک گاف بزرگ همراه بوده.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این تصویر تبلیغاتی، یک دست با 6 انگشت دیده می‌شود.
حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ریشه در دوره‌های پادشاهی هخامنشی، اشکانی و ساسانی دارد. در این دوران، نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج فارس و جزایر آن حاکم بود.
جزایر سه‌گانه در سال 1948 میلادی به‌طور کامل به اشغال امپراتوری بریتانیا به عنوان قیم رسمی امارات متصالحه درآمد، اما تا سال 1971 هیچ‌یک از دولت‌های وقت ایران این اشغال را نپذیرفتند و بوموسی به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک در تقسیمات کشوری ایران قرار داشت.

پیام فارس

در سال 1971، پس از توافق ایران و بریتانیا و پیش از خروج نیروهای نظامی این کشور از منطقه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پس از نزدیک به 70 سال شکایت‌های مداوم دولت ایران علیه اشغال‌گری بریتانیا، سرانجام به ایران بازگردانده شدند و ایران و شارجه بوموسی را به دو ناحیه انحصاری اقتدار ملی تقسیم کردند. در سال 1992 ایران کنترل کامل این جزیره را به دست گرفت.
امارات متحدۀ عربی با همراهی کشورهای عربی حوزهٔ خلیج فارس همچنان اصرار بر مالکیت این جزایر را دارد و بیانیه‌هایی از سوی اتحادیهٔ عرب، اتحادیه اروپا، روسیه، آمریکا و چین برای حمایت از امارات متحدهٔ عربی منتشر شده است، اما حکومت مرکزی ایران این بیانیه‌ها و ادعاها را بی‌اساس دانسته و بر اساس پیشینهٔ تاریخی و فرهنگی، این جزایر را کاملاً متعلق به ایران می‌داند. این جزایر به دلیل همجواری با بخش عمیق خلیج فارس و اشراف بر تنگه هرمز که شاه‌راه نفت است، اهمیت بالایی برای کشورهای حوزهٔ خلیج فارس و جهان دارد.
جزایر
تنب‌ها به ساحل ایران نزدیک‌ترند و ابوموسی به ساحل امارات نزدیکتر است.
تنب‌ها در 17 مایلی جنوب غربی جزیره قشم ایران، و 46 مایلی شمال غربی نزدیکترین نقطه نسبت به خط ساحلی امارات متحده عربی قرار دارند. قطر تنب بزرگ 2/5 مایل است. تنب کوچک که تنها 35 متر ارتفاع دارد، یک صخره بی آب و غیرقابل سکونت است که در 8 مایلی غرب تنب بزرگ قرار دارد.
بوموسی در نزدیکی خروجی تنگه هرمز، در 43 مایلی ساحل ایران و 38 مایلی شمال غربی شارجه ولی در جنوب خط میانه موهومی که بنا بر استدلال بریتانیا خلیج فارس را تقسیم می‌کند قرار دارد و تقریباً سه مایل مربع است. این جزیره نسبتاً کم ارتفاع است و از دشت‌های شنی مخصوصاً در مرکز و جنوبش تشکیل شده. تپه‌های شمالی آن شامل کوه حلوا تقریباً 100 متر ارتفاع دارد. این جزیره که غنی از اکسید آهن است آب شیرین و نخل دارد
گزارش‌های تاریخی یونانیان و رومی‌ها و سفرنامه‌های پیش از اسلام حکایت از فارسی بودن ساکنان تمام سواحل و جزایر خلیج فارس دارد. اسناد و سنگ‌نبشته هخامنشی (جزیره خارک) که در جزیره خارک کشف شد یک نمونه از این موارد است. کتیبه خط میخی خارک با اندازه 20 در 30 سانتی‌متر بر روی سنگ مرجانی بومی جزیره نوشته شده است و تاج حک شده بر آن نشانگر حاکمیت و حضور مؤثر امپراتوری پارس بر جزایر دارد. این کتیبه یگانه و بی‌نظیر در سال 1386 هنگام هموارسازی و ساخت جاده‌ای در جزیره خارک به‌طور تصادفی پیدا شد.
در کنار کتیبه، آثاری از محل گردآوری آب شیرین و بازمانده‌های پلکان دسترسی به آن دیده می‌شود که امروزه خشک شده است. همچنین، کتیبه در سایه یک درخت بزرگ «لیل» یا انجیر معابد قرار دارد. کتیبه[8] از شش سطر تشکیل شده که دربردارنده شش واژه به خط و زبان فارسی باستان متداول در عصر هخامنشی است. در پیرامون صخره نشان‌های میخی دیگر که گاه بسیار محو و ناخوانا هستند، دیده می‌شود. این سنگ نوشته خط میخی منحصر به فرد در اثر رها شدن بدون حفاظت، توسط عوامل مرموز تخریب شد ولی با استفاده از تصاویر گرفته شده از آن چند خط بازخوانی شده است که مربوط به حفر قنات و چاه آب است.به‌طور مشخص ابن حوقل، ابن فقیه و استخری عبارت‌های مشابهی دارند:
این دریا که از سند و کرمان تا فارس ادامه دارد و به جناوه، مهروبان، سیراف و عبادان(آبادان) ختم می‌شود، در میان همه سرزمین‌ها با نام فارس خوانده می‌شود زیرا مملکت فارس(ایران) از همه کشورها آبادتر و پیشرفته تر بوده و پادشاهان آن همه کرانه‌های دور و نزدیک این دریا را تحت کنترل خود دارند. به روزگار گذشته پادشاهان فارس بزرگ‌تر و قوی‌تر بوده‌اند و هم در این روزگار، مردمان پارس برهمه سواحل و کرانه‌های این دریا مستولی‌اند”(حاکمیت دارند).
“این جزایر همواره از گذشته‌های بسیار دور بخشی از قلمرو ایران بوده‌اند و در قرن‌های 18 و 19 میلادی جزء حوزهٔ صلاحیت و حکمرانی بندر لنگه به حساب می‌آمدند که خود یک بخش اداری از استان فارس بوده است.
حاکمیت ایران بر این جزایر در کتاب‌ها، اسناد تاریخی، نقشه‌های جغرافیایی و به خصوص در اسناد رسمی، گزارش‌های اداری و پانویس‌های وزارت خارجه و دفتر امور هندوستان در انگلستان در خلال قرن‌های 17 و 18 و بخش اعظم قرن 19 و در اسناد و نقشه‌های روسیه و آمریکا نیز منعکس شده است.
از میان نقشه‌های رسمی و نیمه رسمی می‌توان به چند نمونه زیر اشاره کرد:
در نقشه‌ها و کتاب‌های وزارت دریاداری انگلستان تحت عنوان «راهنمای دریایی خلیج فارس».
در «نقشه اداره جنگ» انگلستان درسال 1887 و نقشه سال 1886 اداره امنیت بریتانیا که توسط سِر ادموند وولف از طرف ملکه انگلستان به ناصرالدین شاه هدیه داده شده است؛ و نقشه لُرد کروزن از ایران مورخ 1892 و نقشه مورخ 1897.
نقشه شرح وضعیت دریانوردی در خلیج فارس که در سال 1786 توسط جان مک کلئور تهیه شده است.
پانویس‌های جغرافیایی مربوط به امپراتوری ایران که توسط جی.ام. کیز، مشاور سیاسی سِر جام ملکم در سال 1813 به چاپ رسیده است.
نقشه وزیر مختار بریتانیا در هند، کاپیتان سی.بی.اس. سنت جان در سال 1876.
نقشه سال 1897 رنگی ایران توسط دفتر نقشه‌برداری اداره امور خارجی هند (بریتانیا) که در تمامی این نقشه‌ها جزایر تنب و بوموسی به رنگ قلمرو اصلی ایران است.
گذشته از دوره‌های مختلف تاریخی از سال 1346 تا 1500 تمامی جزایر و سواحل خلیج فارس تحت حکومت سلطان هرمز بود که خود تابع حکّام فارس یا کرمان محسوب می‌شد. در دوره استعمار مدت کوتاهی حاکمیت مؤثر ایران بر جزایر تحت‌الشعاع قرار گرفت اما ایران هرگز حاکمیت خود بر این جزایر را به دولتی تفویض نکرده است.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/868205/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ کدام وفاق، کدام ستیز

محمدرضا تاجیک: پیروزی پزشکیان به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان یک شکست نیز بود

شریک اقتصادی اسرائیل

سرمقاله جمهوری اسلامی/ طلیعه انقلاب ضدصهیونیستی در میان ملت‌های عرب

خط و نشان دیپلماتیک ایران

سرمقاله جوان/ جنگ با فراموشی

سرمقاله رسالت/ توهم دو دولت در فلسطین!

سرمقاله فرهیختگان/ 11 نکته دربارهٔ بودجه

گل گاو زبان را با بابونه ترکیب کنید و به کودکان بیش فعال دهید

چاقی شکم و ناباروری بانوان

فواید و مضرات تخم مرغ

اهمیت معاینه چشم در سنین مختلف

توصیه‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

بهترین درمان سردی رحم

رژیم غذایی موثر در درمان زگیل تناسلی

آزمایش اولین واکسن جهان علیه «ویروس تهوع زمستانی»

مواد مغذی موجود در غذا را چطور حفظ کنیم؟

شایع‌ترین علل نابینایی در دنیا

وزیر جهاد کشاورزی از لغو روادید بازرگانان برای سفر به تانزانیا خبر داد

وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ با جدیت دنبال می‌شود

سرباز کردن دوباره یک تخلف قدیمی در حوزه واردات موز

توضیح سخنگوی دولت در مورد افزایش قیمت ارز

سخنگوی دولت: مردم در مورد افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد

رئیس سازمان بورس: رفع ریشه‌ای مسائل بازار سرمایه زمان‌بر است

روند بررسی کلیات و جزئیات لایحه بودجه 1404 در کمیسیون تلفیق

مهاجرانی: دولت در کنترل بازار طلا و سکه دچار مشکل جدی نیست

ریزش 22 هزار واحدی شاخص کل بورس

خسرو معتضد: جزایر سه‌گانه ارث پدری ماست

انتخاب استانداران طبق شعار وفاق ملی انجام شد

حاکمیت ارضی ایران با هیچ ادعا و حرفی جابه‌جا نخواهد شد

پارک نوری شیراز (تصاویر)

بارش برف در شمال غرب و استان‌های شمالی، تهران و سمنان

تفاهم نامه فاز یک افزایش ظرفیت کارخانه احیاء مستقیم مجتمع فولاد غدیر نی ریز با شرکت MME به امضا رسید

مدیران مدارس تیزهوشان، تربیت تمام ساحتی دانش آموزان را در دستور کار قرار دهند

امروز، منتظر بارش باران در اغلب مناطق کشور باشید

شناسایی ظرفیت‌ها در راستای اجرای تفاهم‌نامه وحدت حوزه و دانشگاه

تهرانی ها منتظر بارش برف باشند!

هشدار هواشناسی درقشم/ تنگه هرمز امن نیست

جزایر سه‌گانه یاقوتی بر تاج ایران زمین

آغاز برداشت عسل کُنار در استان بوشهر

وقتی ایران جزایر را از انگلیس پس گرفت کشور امارات وجود نداشت

«ایران مال» سمبل بدهی نجومی؛ پروژه‌ای شکست خورده که خشت به خشتش بدهی دارد!

برف و باران شدید در 24 استان

خانه تاریخی زینت خانم در شیراز، مایه افتخار

برگزاری نشست منطقه‌ای درباره افزایش امنیت مرزها

استفاده از روش‌های نوین برای مقابله با آلودگی نفتی در خلیج فارس

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه 2 آبان / تردد روان در محورهای شمالی

تا آخرین گلوله بجنگ! تو وارث تفنگ منی …

منتظر بارش باران در اغلب مناطق کشور باشید+فیلم

این دو جنگ‌سالار خلیج‌فارس را باید بشناسید | فرمانده ای که شاید کمتر کسی اسم او را شنیده باشد